Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (4 stemmen)

Vegetarisch of veganistisch eten is in Nederland tegenwoordig vaak goed te doen. Gelukkig maar! Maar in het buitenland kan dit soms nog best wel een uitdaging zijn. Dus ga jij binnenkort op vakantie? En twijfel jij of je wel vegetarisch of veganistisch kan blijven eten? Maak je geen zorgen; we’ve got you! 

1. Snacks, snacks, snacks!
Kant-en-klare snacks zijn vaak lang houdbaar. Denk aan koekjes, muesli- of eiwitrepen, of je andere favoriete snacks. Veganistische varianten hiervan zijn vaak goed verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Sla dus vooral genoeg snacks in, voor als je onderweg trek krijgt! Of voor als het even lastig wordt om vegetarisch/veganistisch te eten, dan kun je zo een reep uit je tas toveren en je trek stillen! 

2. Google Maps is je beste vriend
Op vakantie door de leukste straatjes lopen en bij een gezellig tentje gaan zitten om te eten, is als vegetariër of veganist soms wat lastiger. Maar gelukkig is daar Google Maps! Zoek van tevoren op welke restaurants er in jouw buurt zitten en wat de vegetarische of veganistische opties zijn. Je kunt hier vaak de menukaart bekijken en zelfs reviews lezen, super handig! Onze tip? Zoek van tevoren alvast wat restaurants op, wacht hier niet mee totdat je trek krijgt.

3. Blije koetjes
Ken je de app ‘Happy Cow‘? Wij zijn er mega fan van! Met deze app kun je alle vegetarische en veganistische restaurants bij jou in de buurt vinden. Het is vergelijkbaar met restaurants zoeken via Google Maps, alleen zie je met deze app in één oogopslag welke restaurants vega(n) opties hebben! Zo hoef je niet eerst elke menukaart af te struinen.

4. Kies de keuken
Sommige keukens zijn van nature vaker vegetarisch of veganistisch. Dus ga je op vakantie bij bijvoorbeeld een Libanees, Indiaas of Aziatisch restaurant eten? Grote kans dat er genoeg opties voor jou bij zitten!  

5. Végétarien, wegetariańskie, vegetariano
In sommige landen blijft communiceren soms moeilijk. Engels is niet altijd de taal die gesproken wordt en dit kan tot de meest komische momenten zorgen. Leer het woord voor vegetarisch of veganistisch uit je hoofd in de taal van het land dat je bezoekt. Zo kun je altijd en overal naar de opties vragen. Avez-vous une option végétalienne s’il vous plaît? 

6. Tweak it ‘til you make it
Vaak zijn er in restaurants genoeg opties om vega(n) te eten. Zo kun je vaak wel een pizza bestellen en vragen of ze de kaas weglaten, een pasta aglio e olio voor je laten maken, of om een salade zonder dierlijke toppings vragen. Denk in oplossingen en niet in problemen!

7. Hotspots
Op onze website vind je onder het kopje ‘Op reis’ onze favoriete hotspots in het buitenland. De één is veganistisch, de ander flexitarisch, maar in elk land genoeg opties om vegetarisch of veganistisch te eten! Zoek simpelweg op jouw vakantiebestemming en zie onze favorieten!

Heb jij nog meer tips om vegetarisch of veganistisch te eten in het buitenland? Laat het ons weten in een reactie op Facebook, Instagram of in een reactie onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
7 tips om vegetarisch te eten op vakantie
Article Name
7 tips om vegetarisch te eten op vakantie
Description
Ga jij binnenkort op vakantie? En twijfel jij of je wel vegetarisch of veganistisch kan blijven eten? Maak je geen zorgen; we've got you! 
Author