ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam.Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetariër te delen. Liset's recepten zijn altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag hun variant op overnight oats met worteltjes, kaneel en gember. Heerlijk fris ontbijt voor in de lente-maanden!
Wat heb je nodig?
45 gram (glutenvrije) havermout
Handje geraspte wortel
½ eetlepel chiazaad
175 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld haver of amandelmelk
1 eetlepel maple syrup
½ theelepel kaneel
1/8 theelepel gember
2 eetlepels rozijnen
40 gram gehakte walnoten
½ banaan in plakjes
TIP: bestellen bij Albert Heijn zonder bezorgkosten? Of misschien zelfs 50% korting op je boodschappen? Hier vind je mooie aanbiedingen.
Bereidingswijze
Note: bereid dit de avond van te voren!
- Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen.
- Zet de kom met oats een nacht in de koelkast.
- S’ochtends even doorroeren, de plakjes banaan erop en opeten!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
45 gram (glutenvrije) havermout
Handje geraspte wortel
½ eetlepel chiazaad
175 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld haver of amandelmelk
1 eetlepel maple syrup
½ theelepel kaneel
1/8 theelepel gember
2 eetlepels rozijnen
40 gram gehakte walnoten
½ banaan in plakjes
TIP: bestellen bij Albert Heijn zonder bezorgkosten? Of misschien zelfs 50% korting op je boodschappen? Hier vind je mooie aanbiedingen.
Bereidingswijze
Note: bereid dit de avond van te voren!
- Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen.
- Zet de kom met oats een nacht in de koelkast.
- S’ochtends even doorroeren, de plakjes banaan erop en opeten!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.