Gevulde champignons met knoflook
Karlijn Swaen

Gevulde champignons met knoflook

donderdag 29 augustus 2024
Naar recept

Gevulde champignons zijn een populair tapashapje dat vaak wordt geserveerd in tapasbars en tijdens borrels. Deze paddestoelen zijn veelzijdig, omdat je ze op verschillende manieren kunt vullen, afhankelijk van je voorkeuren. Het basisidee is om grote champignons, meestal kastanjechampignons of portobello's, te vullen met een smaakvolle vulling en ze vervolgens te bakken of te grillen. Wij vullen ze vandaag met een knoflookvulling. Geen paniek, wanneer iedereen er eentje proeft, ruik je helemaal niks meer ;). Lees snel verder.

Gevulde champignons


De vulling kan variëren, maar enkele klassieke combinaties zijn:



  • Kruidenkaas: Een mengsel van roomkaas, knoflook, verse kruiden zoals peterselie of bieslook, en soms een beetje geraspte kaas.

  • Spinazie en feta: Fijngesneden spinazie, feta, knoflook, en ui vormen een hartige vulling die goed combineert met de aardse smaak van de champignons.

  • Knoflook en geraspte kaas: Een smakelijke vulling van knoflook, geraspte kaas, en wat verse kruiden, zoals peterselie.


De laatse vulling delen wij vandaag met jullie!

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor gevulde knoflookchampignons

Benodigdheden

Hoe maak je dit hapje?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de kastanjechampignons over een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 2

Gebruik een vijzel of keukenmachine en vermaal de knoflook tot een pasta. Voeg de extra vierge olijfolie en 3/4 van de fijngehakte platte peterselie toe en mix tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Vul elke champignon met het knoflookmengsel en verdeel daar de geraspte kaas over. Bak de champignons 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin kleurt en gesmolten is. Zet het opzij en laat kort afkoelen.

Stap 4

Verdeel de gevulde knoflookchampignons over een serveerbord en garneer met platte peterselie. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept voor gevulde champignons geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd.

Op zoek naar een Spaans hoofdgerecht? Probeer dan eens dit recept voor een Spaanse tortilla. Of dit recept voor patatas bravas. Voor meer tapasrecepten moet je in dit artikel wezen.

Op zoek naar de beste knoflookpers om je knoflook te persen? Klik dan hier en vind onze favorieten!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.