De groenten van de maand juni
Karlijn Swaen

De groenten van de maand juni

donderdag 06 juni 2024

Per maand verandert het aanbod van seizoensgroenten. De maand juni brengt een nieuw aanbod aan kleurrijke groenten met zich mee, rechtstreeks van het land naar onze keuken. In dit artikel vertellen we welke groenten deze maand de hoofdrol spelen en hoe je ze kunt gebruiken om smaakvolle en gezonde gerechten te bereiden. Lees snel verder!

Tomaten


Juni is de tijd waarin tomaten hun volle smaak bereiken. Rood, geel, groen, cherry of pruim - de variëteiten zijn eindeloos. Tomaten zijn niet alleen veelzijdig, ze zitten ook boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Geniet van ze in salades, pastasauzen, op brood of gewoon als snack.

Tomatentaart met tapenade
  • 16 May 2024

Tomatentaart met tapenade

Laatst waren we in de supermarkt en daar vielen onze ogen direct op de prachtige tomaten die in het schap lagen

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

Courgette


Deze sappige en knapperige groenten zijn vollop aanwezig in juni. Courgettes zijn een uitstekende bron van vezels en bevatten weinig calorieën, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor lichte zomermaaltijden. Probeer ze te roosteren, grillen, bakken of verwerken in hartige taarten en stoofschotels.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers
  • 07 March 2024

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Het is deze week de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

  • Isabel Boerdam
Recept bekijken

Spinazie


Boordevol ijzer en andere essentiële voedingsstoffen, is spinazie een must-have in je dieet. In juni is spinazie op zijn best, met zijn frisse smaak en knapperige textuur. Voeg het toe aan salades, roerbakgerechten, smoothies of gebruik het als vulling voor hartige pannenkoeken.

Spinazietaco’s met oesterzwammen en ananas
  • 24 April 2024

Spinazietaco’s met oesterzwammen en ananas

Koken met groenten uit het seizoen doen wij maar al te graag

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

Raapstelen


Deze groene bladgroente, die ook wel bekend staat als raapstelen of keeltjes, is een echte favoriet tijdens de lente en het vroege zomerseizoen. Raapstelen hebben een subtiel pittige smaak en zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines (A, C, K) en mineralen (ijzer, calcium). Ze lenen zich uitstekend voor rauwe bereidingen, zoals verwerkt in salades, maar zijn ook heerlijk in roerbakgerechten en soepen. Door hun malse bladeren en knapperige stelen voegen raapstelen een verfrissende en voedzame dimensie toe aan diverse gerechten.

Vegan omelet met harissa, raapstelen en olijven
  • 30 March 2020

Vegan omelet met harissa, raapstelen en olijven

Een omelet zonder eieren

  • Maartje van Velthooven
Recept bekijken

Radijsjes


Nog zo'n favoriet bij ons op de redactie: de radijs! Knapperig en pittig, radijsjes voegen een heerlijke crunch toe aan gerechten. Ze zijn ook een goede bron van vitamine C en antioxidanten. Voeg ze toe aan salades, sandwiches of serveer ze als gezonde snack met hummus of een romige dip.

Oesterzwam shoarma met ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus
  • 15 May 2024

Oesterzwam shoarma met ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus

Ben je op zoek naar een eenvoudig recept voor deze woensdag

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

Heb jij nog een andere favoriete groente uit de maand juni?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Beeld: Unsplash

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.