Libanese muhallebi met abrikozen
Anouska Blankman

Libanese muhallebi met abrikozen

zondag 07 april 2024
Naar recept

Het is ramadan, een heilige vastenmaand voor moslims waarin tussen zonsopgang en zonsondergang wordt gevast. Het recept van deze Libanese muhallebi met abrikozen komt uit het boek ‘Het Ramadan kookboek’ geschreven door TV-chef Mounir Toub. Het boek staat vol met feestelijke, ramadan-proof recepten zoals deze heerlijke Libanese muhallebi met abrikozen. Muhallebi is een zoete melkpudding die gemaakt wordt met maïzena. Deze muhallebi wordt geserveerd met een abrikozen-banaantopping en eetbare bloemen.

Deze Libanese muhallebi is snel en makkelijk nagerecht om te maken en combineert zoet met de frisheid van abrikozen. Schrijver Mounir Toub zegt over dit recept: ‘’ Met toetjes maak je me dolgelukkig, maar mijn zoon misschien nog wel gelukkiger. Het liefst eet hij vier of vijf verschillende tijdens Eid. Dan is een makkelijk toetje wel zo fijn voor papa om te maken, zoals deze muhallebi met abrikozen.’’ Een nagerecht waarvan ieder familielid van zal genieten, zowel jong als oud!

Ingrediënten

5 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Muhallebi

Voor de topping

Extra nodig

Zo maak je de Libanese muhallebi met abrikozen

Stap 1

Doe voor de topping de abrikozen, banaan, geleisuiker en het sinaasappelsap in een steelpan. Breng aan de kook en kook dan ongeveer 4 minuten, tot de banaan en abrikozen zacht zijn.

Stap 2

Doe voor de muhallebi 100 milliliter melk in een kom en roer de maïzena en het kardemompoeder erdoor.

Stap 3

Schenk de rest van de melk samen met 200 milliliter water in een steelpan. Doe de suiker erbij en laat de suiker in ongeveer 3 minuten oplossen – roer af en toe.

Stap 4

Doe het melk-maïzenamengsel erbij en verwarm al roerend 3 minuten mee, of tot je een dikkere consistentie hebt.

Stap 5

Laat de muhallebi iets afkoelen en verdeel het dan over 4 mooie cocktailglazen. Schep wat abrikozen-banaantopping erop en garneer met de eetbare bloemen.

TIP: In plaats van kardemom kun je ook voor kaneel kiezen. Zo kun je voor het Kleine en Grote feest hetzelfde toetje maken, maar met een verrassende smaak.

Het ramadan kookboek

Mounir Toub Kosmos Uitgevers

Heb jij de Libanese muhallebi met abrikozen al gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Op zoek naar een ander Libanees recept? Probeer eens dit recept voor een fattoush salade met pitachips!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.