Dumplings gevuld met oesterzwammen, paddenstoelen, spitskool en bosui
Karlijn Swaen

Dumplings gevuld met oesterzwammen, paddenstoelen, spitskool en bosui

dinsdag 05 november 2024
Naar recept
Snack
Aziatisch

Heb jij al eens zelf dumplings gemaakt? Deze schattige, gevulde deegpakketjes zijn niet alleen een feest om op te eten, maar ook een geweldige manier om samen met vrienden of familie de keuken in te duiken. Wij kwamen laatst dit recept tegen in het kookboek ‘Paddenstoelen’ van Martin Nordin en doken gelijk de keuken in om het te proberen. 

Vandaag mogen we dit recept voor dumplings gevuld met paddenstoelen met jullie delen. Koken jullie mee?

Tips voor het vouwen


Het vouwen van dumplings kan nog een hele uitdaging zijn. Hier enkele handige tips voor het vouwen van dumplings, zodat je ze niet alleen lekker, maar ook mooi kunt maken:




  1. Gebruik vers deeg: Zorg ervoor dat je dumplingdeeg vers is en niet te droog. Dit maakt het makkelijker om te vouwen en te sluiten.




  2. Houd je werkoppervlak en handen vochtig: Als je met deeg werkt, kunnen de randen snel uitdrogen. Gebruik een vochtige doek om je deeg bedekt te houden en bevochtig je vingers lichtjes als je de dumplings vouwt.




  3. Vul niet te veel: Begin met een kleine hoeveelheid vulling in het midden van de schijf. Te veel vulling maakt het moeilijk om de dumplings goed te sluiten.




  4. Creëer een mooie rand: Vouw de dumpling in tweeën zodat de randen op elkaar komen. Druk de randen goed aan om ze te sluiten en zorg ervoor dat er geen lucht in de dumpling blijft zitten.




  5. Vouwtechnieken: Experimenteer met verschillende vouwtechnieken:




  6. Dumplings op een bakplaat: Leg de gevormde dumplings op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, zodat ze niet aan elkaar plakken.




  7. Kooktechnieken: Of je nu stoomt, kookt of bakt, zorg ervoor dat je de dumplings in kleine batches bereidt. Dit helpt om ze gelijkmatig te garen en voorkomt dat ze aan elkaar blijven plakken.



Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor het dumplingdeeg

Ingrediënten voor de vulling

Ter garnering

Bereiding

Stap 1

Meng de helft van het water met de bloem en het zout. Roer er vervolgens steeds een beetje water door en kneed het deeg in circa 3 minuten tot een glad geheel. Laat 40-60 minuten op kamertemperatuur onder een theedoek rusten. 

Stap 2

Breng 1 liter water aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg de oesterzwammen toe. Doe het deksel erop en laat circa 15 minuten staan. Rasp intussen de spitskool grof. Haal daarna de oesterzwammen uit het water, knijp ze uit en dep ze droog. Hak de oesterzwammen en champignons fijn. Vijzel de peperkorrels en piripiripepers. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.

Stap 3

Rol het deeg uit tot een lange rol van circa 3 centimeter dik. Verdeel het deeg in 60 stukken. Houd de deegroller in de ene hand en draai met de andere hand het deeg na elke rolbeweging een kwartslag tot je ronde dumplingvellen krijgt met een diameter van 8 centimeter.

Stap 4

Neem een volle eetlepel vulling en leg in het midden van een dumplingvel. Maak de rand vochtig met een beetje water, vouw er een pakketje van en duw de randen dicht. Herhaal met alle vellen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg hier de dumplings in. Wacht circa 30 seconden en giet er dan 75 ml water bij. Doe het deksel erop en laat circa 3 minuten stomen. Haal het deksel eraf en bak tot het water is verdampt en de onderkant van elke dumpling krokant is. 

Stap 5

Serveer op een schaal met de dipsaus ernaast. Garneer met wat radijskiemen.

Heb jij dit recept voor zelfgemaakte dumplings geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd.

Nog meer favoriete recepten met paddenstoelen? Klik dan eens op deze link

Paddenstoelen – Martin Nordin

ISBN: 978 90 230 1740 0

Auteur & © fotografie: Martin Nordin

Uitgeverij: Becht

€ 22,99

bol.com

paddenstoelen

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.