...

Recharge-week: Hidde’s ervaringen

door | 2 jan 2016 | 7 Day Recharge, Inspirerende Foodies

Print Friendly, PDF & Email

Hidde de Vries, bedenker van het 7 Day Recharge programma dat wij met De Hippe Vegetariër van 25-31 januari zullen gaan volgen (lees het hier!), ondervond aan den lijve hoe het is om energie, focus en geluk in het leven te missen. Hij stelde zichzelf de vraag hoe je plezier kunt hebben in je werk en er volledig voor kunt gaan, zonder jezelf te verliezen en zonder te leven onder constante spanning en stress. Er moet toch een manier zijn om rust en balans te vinden in ons stressvolle 24/7 bestaan en om positief door dit leven en haar uitdagingen te manoeuvreren? Met zijn 7 Day Recharge programma vond hij een antwoord op deze vragen en uitdagingen.

Recharge CoverStress en slechte gewoonten
Begin 2010 ging het mis. Ik had samen met mijn compagnon een bedrijf in marketing, events en PR en we gaven onder andere tijdschriften uit. Als je een eigen bedrijf hebt, kan ieder contact nieuwe business opleveren en zodoende stond ik altijd op scherp. Mails, sms’jes, pings, telefoontjes, krabbels, ik beantwoordde ze allemaal en het liefst binnen enkele minuten. Ik sloeg geen feestje of presentatie over en mijn social life bestond uit mijn werkrelaties. “Tuurlijk, doe ik”, “Ik ga ermee aan de slag” of “Wanneer spreken we af?” waren mijn standaard antwoorden.

De eerste vijf jaar was fantastisch, totdat in 2010 de druk begon toe te nemen. Ik kende de druk van deadlines, maar de financiële crisis verhoogde deze nog eens exponentieel. Het moest sneller, beter, goedkoper. Ik maakte twaalfurige werkdagen, vaak zes dagen per week en de avonden waren gevuld met presentaties, feestjes en zakelijke diners. En met een beetje pech zag de zondag er hetzelfde uit. ‘Lekker’ druk werd veel te druk. Ik had stress, heel veel stress. ’s Avonds viel ik compleet uitgeput in slaap, om een paar uur later wakker te worden met rinkelende alarmbellen in mijn hoofd. Zo belandde ik in een negatieve spiraal van slaapgebrek, continue stress en lange dagen. Ik raakte in mezelf gekeerd, was moe en had totaal geen zin of fut meer om met mensen af te spreken. Motivatie en enthousiasme leken karaktereigenschappen uit een ver verleden.

Vrienden die ervaring hadden met een burn-out adviseerden me bij een psychotherapeut langs te gaan. Het hielp. Een beetje. Maar toen we na twaalf weken klaar waren, was de stress en vermoeidheid helaas nog niet uit mijn systeem. Alles om mij heen ging gewoon door en ook de deadlines bleven bestaan. Het was duidelijk tijd voor een andere aanpak. Ik besloot het over een andere boeg te gooien en op reis te gaan. Ver weg van alles, in de hoop dat ik daar de felbegeerde rust zou vinden die ik zo hard nodig had. De reis gaf mij veel inzichten, maar ik zag ook hoe moeilijk het was deze in het ‘normale’ leven te integreren. Thuis verviel ik al snel weer in mijn oude patroon, moest een punt zetten achter mijn bedrijf en mijn relatie, en besloot dat het echt tijd werd voor een nieuwe aanpak, voor een nieuw leven.

7 Day Recharge
Ik begon het fenomeen stress te onderzoeken en ontwikkelde samen met verschillende wetenschappers, psychologen, ontspanningsgoeroes en diëtisten een programma dat eenvoudig, overzichtelijk en bovenal effectief moest zijn. Een programma dat de nieuwste technieken met de oudste wijsheden combineert, zonder de wetenschappelijke onderbouwing uit het oog te verliezen: de 7 Day Recharge. Dit is een
methodiek om mensen uit een situatie zoals de mijne te helpen ontsnappen, een systeem dat je helpt bewuster en krachtiger in het leven te staan, met meer focus en energie voor de zaken die voor jou belangrijk zijn. Leven, in plaats van geleefd worden. Deze methodiek heb ik omgezet naar een programma dat iedereen kan volgen, in haar dagelijks leven, en dat compleet is maar ook haalbaar qua tijd en inspanning in een gewone werkweek. 

Is het dan zo simpel? Ben je na één week een ander mens, zijn alle hardnekkige gewoontes doorbroken en heb je nooit meer last van stress? Nee, vanzelfsprekend niet. Het afleren van oude patronen en het aanleren van nieuwe gewoontes hebben nou eenmaal tijd nodig. Maar de 7 Day Recharge zal je leven hoe dan ook veranderen. Al neem je maar één goede gewoonte over in je dagelijks leven, dan is de opzet van de7 Day Recharge al geslaagd. Want die ene verandering kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van je leven! 

De tools van de 7 Day Recharge hebben ook mij persoonlijk enorm geholpen. Ik werk nog steeds hard, maar weet veel beter wat ik nodig heb om mijn energie te vergroten, mijn focus vast te houden en plezier te hebben in wat ik doe. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de duizenden anderen die het programma inmiddels hebben doorlopen. Isabel gaat van 25-31 januari de uitdaging aan, en doet mee met de 7 Day Recharge om haar energie en tijd beter te leren verdelen. Doe jij ook mee? Ontdek zelf welk verschil deze Recharge voor jou kan maken!

Wat moet je doen om mee te doen?

 1. Schrijf 25 – 31 januari in je agenda en zorg dat je savonds weinig tot geen afspraken hebt in die week.
 2. Meld je aan via deze link, kies voor het VIP-account, gebruik de kortingscode dehippevegetarier en schrijf je in voor de 7 Day Recharge (12 maanden geldig, inclusief het boek dat wordt thuis gestuurd) voor 39.- in plaats van 99.- euro.
 3. Zodra jij je hebt aangemeld voor het programma, ontvang je een mail met je inloggegevens. In de member area vind je alle informatie waarmee jij je kunt voorbereiden op je 7 Day Recharge.
 4. Kijk bij ‘ downloads’ in je persoonlijke omgeving en download de 7 Day Recharge Manual. Lees deze goed door van te voren, hierin staat alles wat je kan verwachten. Lees idealiter ook het boek 7 Day Recharge voor de grondige achtergrondinformatie en wetenschappelijke onderbouwing.
 5. Bereid jezelf goed voor door bijvoorbeeld alvast nicotine, cafeïne, alcohol en suiker te minderen. Haal zoveel mogelijk boodschappen in huis, denk na over welke sport je wilt gaan doen in de week en zorg dat je werkplek opgeruimd is.
 6. Klaar voor de start? Recharge! Wil je het niet alleen doen? Meld je dan vooral aan op de Recharge Facebookpagina en deel je ervaringen en mij en andere lezers!

Door Hidde de Vries, 7 Day Recharge

Doe jij mee met deze Recharge-week? Schrijf je dan nu in op onze Recharge Facebookpagina! Dit is dé plek om elkaar te motiveren en ervaringen te delen. Op naar meer energie, focus en geluk in 2016! Heb je vragen? Dan staat het Recharge-team voor je klaar via info@7dayrecharge.com of via 085 401 2444.

Summary
Recharge-week: Hidde's ervaringen
Article Name
Recharge-week: Hidde's ervaringen
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

2 Reacties

 1. Christie Kuyt

  Ik heb ook een week het 7dayrecharge programma uitgeprobeerd. In 1 woord: geweldig. Ik zat op het ‘randje’ van een burn-out en dit programma heeft mij erg geholpen. Ik ga het zeker vaker doen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt