Print Friendly, PDF & Email
4.7/5 - (4 stemmen)

Hoe word je veganist? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs en veganisten geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Remco (31 jaar) onze vragen. Sinds juni kersverse veganist na het zien van de welbekende Netflix documentaires; ‘Forks over knives’ en ‘What the health’ die voor meerdere mensen inzicht hebben geboden om te stoppen met vlees eten. Lees hier Remco zijn interview over een beginnend veganistisch leven!

Waarom heb je besloten om veganistisch te gaan eten?
Ik heb besloten een veganistische levensstijl aan te nemen nadat een collega mij attendeerde op een documentaire die hij had gezien op Netflix. Hij had er toen niets bij verteld over dat het eigenlijk een vegan documentaire was, maar benoemde enkel dat het over gezondheid ging en wat voeding met je lichaam doet. Ik besloot op een dag dat ik even een avondje vrij had deze documentaire (Forks over knives) te gaan kijken. Deze documentaire maakte veel indruk op mij. Hierna ben ik op internet verder naar informatie gaan zoeken en zag ik dat mensen die deze documentaire hadden gezien, ook een andere documentaire aanraadden (what the health).

Nadat ik beide documentaires had gezien, had ik besloten om mijn voeding over te zetten naar een veganistisch levenspatroon. Echter bleef het onderwerp mij interesseren en ben ik mij steeds verder gaan verdiepen. Ik werd me bewust van al het leed dat schuil gaat achter de dierlijke voedingsmiddelen. Dit heeft mij doen besluiten om hier in zijn geheel niet (bewust) meer aan bij te willen dragen. Mijn vrouw heeft ook een aantal documentaires gekeken en aan de hand daarvan ook besloten om mee te gaan in mijn keuze om vegan te gaan. Ik heb haar hier altijd in vrij gelaten, maar ben blij dat ze mij steunt en mijn redenen begrijpt.

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
Mijn ouders houden er gelukkig wel rekening mee en halen zelfs veganistische hapjes in huis als ik op visite kom. Over het algemeen waren de eerste reacties uit de rest van mijn omgeving vrij positief. Mensen waren erg nieuwsgierig naar waarom ik hier voor kies. Ik kreeg zelfs een keer de reactie “Goh, ik heb nog nooit een veganist ontmoet, overtuig mij eens”. Deze reactie klinkt zo in schrift wat sarcastisch, maar hij was oprecht en dit ervaarde ik als zeer positief. Naarmate ik met meer mensen in aanraking kwam over mijn besluit om veganist te worden, kreeg ik ook weleens wat scheve gezichten. Mensen trokken mij in twijfel of ik zo wel alle voedingsstoffen binnen zou krijgen. Ik krijg alle voedingsstoffen voldoende binnen zonder enige moeite en er zijn tal van wetenschappelijke studies die dit onderbouwen. De meest typische reacties die ik krijg, komen in mijn opinie voornamelijk voort uit onwetendheid en gaan met name over of je met het veganisme wel voldoende proteïne of andere voedingsstoffen binnen krijgt.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Het lastigst vind ik het bespreekbaar maken als ik ergens uit eten ga of bij mensen op visite kom. Ik wil immers niet als lastig ervaren worden. Als het dan ter sprake komt omdat ik bijvoorbeeld iets niet eet, dan worden mij vragen gesteld waarom ik hiervoor kies. Dat kan er soms toe leiden dat ik mijn keuze moet verdedigen en dat vind ik jammer, gezien het mijn persoonlijke keuze is en ik het een ander niet opleg. Thuis gaat het mij gelukkig goed af en kost het mij en mijn vrouw geen echte moeite.

Welke prangende vragen heb je over veganistisch eten of koken?
Waar ik graag nog wat tips en tricks over zou willen, is hoe kruiden het beste toe te passen. Ik kan op zich een heerlijke maaltijd op tafel zetten en anders mijn vrouw wel, maar ik zou graag meer feeling willen krijgen voor werken met kruiden. Qua veganistische producten heb ik snel mijn weg gevonden en kom ik elke dag wel weer nieuwe producten tegen.

Wat is jouw beste tip voor andere beginnende veganisten?
Maak gebruik van social media, er zijn veel veganistische Facebook, Instagram en Pinterest pagina`s en ook YouTube kan een uitkomst bieden. Het heeft mij veel steun geboden bij het vinden van mijn weg binnen veganisme. Er zijn tal van veganistische bodybuilders, koks, caterings, dokters, activisten, restaurants, potlucks, zelfs diëten binnen het veganisme!

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op [email protected] en wie weet sta jij straks in deze rubriek!’

Summary
Tips voor de beginnende veganist van de kersverse ‘vegan’ Remco
Article Name
Tips voor de beginnende veganist van de kersverse ‘vegan’ Remco
Description
Hoe word je veganist? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Remco (31 jaar) onze vragen. 
Author