Print Friendly, PDF & Email

Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Kirsten (23 jaar) onze vragen. Zij is een liefhebber van kleurrijke buddha bowls en altijd opzoek naar nieuwe en gezonde recepten. Lees hier Kirstens interview over een beginnend vegetarisch/veganistisch leven!

Sinds wanneer ben je vegetariër?
Sinds een half jaar, maar ik merk bij mijzelf dat de ene maand vegetarisch eten mij beter afgaat dan de andere maand.

Waarom heb je besloten om vegetarisch te gaan eten?
Ik krijg enorm veel buikpijn als ik (veel) vlees eet en vind het daarnaast helemaal niet nodig om te eten. In ieder geval niet dagelijks. Er zijn zoveel goede en lekkere vervangers!

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
Ik heb een paar vriendinnen die ook vegetarisch/vegan eten, dus dat is altijd makkelijk. Zij hebben ook veel tips! Vaak vergeten andere vriendinnen/vrienden/familie dat ik geen vlees meer eet en dat vind ik wel lastig. Er wordt lang niet altijd rekening mee gehouden als ik met hen samen eet.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Buiten de deur eten!

Wat is je favoriete recept tot nu toe?
Van die heerlijke bowls met zoete aardappel, heel veel groente en tempeh. Ik eet als ik alleen ben ook vaak vegan en dan zijn dit soort maaltijden mijn favoriet!

Wat mis je het meest? Heb je daar al een alternatief voor gevonden?
Soms mis ik een stukje vis, maar omdat ik nog niet 100% vegetarisch eet, eet ik vis soms nog wel. Verder mis ik eigenlijk niets. Het is prima zo!

Welke prangende vragen heb je over vegetarisch/veganistisch eten of koken?
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, fijne en vooral gezonde recepten! Ik eet best vaak hetzelfde en daar wil ik wel wat meer in variëren!

Wat is jouw beste tip voor andere beginnende vegetariërs/veganisten?
Wees niet te streng voor jezelf, probeer veel uit, vraag tips aan mensen die al langer vegan/vegetarisch eten en het belangrijkste: geniet ervan!

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op [email protected] en wie weet sta jij straks in deze rubriek!

 

Summary
Tips voor de beginnende vegetariër van buddha bowl fan Kirsten
Article Name
Tips voor de beginnende vegetariër van buddha bowl fan Kirsten
Description
Tips voor de beginnende vegetariër, flexitariër of veganist. Vandaag staat er een interview voor je klaar met buddha bowl fan Kirsten.
Author