Print Friendly, PDF & Email

Hoe word je vegetariër? Wij hebben een groep beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Melanie (23 jaar) onze vragen. Na twee jaar flexitariër te zijn geweest, heeft Melanie de stap gemaakt naar een vegetarische levensstijl. Inmiddels is ze al een jaar vegetariër en eet ze zo nu en dan veganistisch. Lees hier Melanie haar interview over een beginnend vegetarisch leven!

Waarom heb je besloten om vegetarisch te gaan eten?
Vanuit milieuoverwegingen en het welzijn van dieren.

Hoe zijn de reacties uit je sociale omgeving? Krijg je typische vragen of reacties?
De reacties uit mijn omgeving waren heel positief. Ik was al twee jaar flexitariër en sloeg steeds vaker vlees en vis over. Mensen bewonderen het en ik krijg veel vragen van mensen die ook willen minderen met vlees. Misschien scheelt het dat ik niet met m’n vinger wijs naar mensen die wel vlees eten.

Wat vind je het lastigst tot nu toe?
Eten bij mensen waar je niet vaak komt, bij bijvoorbeeld een BBQ of verjaardag. Je wil ze niet opleggen om voor jou een heel vega/vegan menu klaar te zetten, maar het zou fijn zijn om nog iets meer dan stokbrood te kunnen eten. Het is mijn keuze dus ik moet daar rekening mee houden, niet de ander. Ik los het op door mijn lunch en diner om te keren of ik neem mijn eigen vega burgers mee!

Wat is je favoriete recept tot nu toe? 
Vegan curry met kokosrijst vind ik onwijs lekker!

Wat mis je het meest? Heb je daar al een alternatief voor gevonden?
Ik mis niet per se iets. Wel heb ik soms trek in vis of vlees. Wanneer ik daar trek in heb, ga ik na waarom ik vegetariër ben geworden. Dan is snel de trek weg, haha! Als ik echt cravings heb, kies ik voor een vegetarisch saucijzenbroodje of de visvrije tonynsalade van de Vegetarische Slager. Niet van echt te onderscheiden!

Wat is jouw beste tip voor andere beginnende vegetariërs?
Elk stapje is er een. Je moet vooral niet te snel willen. Het is oké, elk stapje dat je neemt, is er al eentje in de goede richting. Kijk wat voor jou goed voelt! Bij mij werkte het om niets te moeten, het duurde bij mij twee jaar voordat ik helemaal vegetariër was. Door mezelf niets op te leggen, heb ik de keuze met meer overtuiging kunnen maken en weet ik nu veel beter waarom ik het doe! Mijn geweten speelde op bij elk stukje vlees dat ik at en de verhalen om mij heen zorgde ervoor dat ik de keuze maakte om vegetariër te worden en drastisch te minderen met andere dierlijke producten.

Ben jij ook een beginnende vegetariër of veganist en wil jij ervaringen met anderen delen? Mail ons dan op [email protected] en wie weet sta jij straks in deze rubriek!’

Summary
Tips voor de beginnende vegetariër van dierenliefhebber Melanie
Article Name
Tips voor de beginnende vegetariër van dierenliefhebber Melanie
Description
Hoe word je vegetariër? Wij hebben beginnende vegetariërs geïnterviewd over hun ervaringen, uitdagingen en tips! Vandaag beantwoordt Melanie onze vragen.
Author