6 tips voor duurzame (schoen)cadeautjes
Karlijn Swaen

6 tips voor duurzame (schoen)cadeautjes

vrijdag 01 december 2023
De feestdagen staan voor de deur en binnenkort trappen we deze periode gezellig af met pakjesavond. Raak jij nu volledig in paniek omdat jij nog geen cadeau hebt voor jouw geliefden? Dan helpen wij jou vandaag graag een handje, met onze favoriete duurzame cadeaus voor de aankomende feestdagen! Lees snel verder.

 

Zero waste webshop Mambeco


Heb jij het erg druk en heb je geen idee waar je de tijd vandaan moet halen om cadeautjes te kopen? Dan zijn webshops natuurlijk de perfecte oplossing! Het allerliefst nemen wij een kijkje op een duurzame webshop, zodat wij zeker weten dat we goed doen voor de wereld. Weet jij nog niet precies wat je wilt kopen, neem dan eens een kijkje op Mambeco. Mambeco is een zero waste webshop waar je voor verzorgingsproducten tot aan bijenwas kaarsen terecht kunt. De webshop wordt gerund door de twee zussen Janneke en Willemijn. Alle producten worden door de zussen persoonlijk getest voor ze worden opgenomen in het assortiment. Hierdoor kun je altijd voor advies op maat bij Janneke en Willemijn terecht. Wil jij ook zero waste producten bestellen? Klik dan hier om naar de Mambeco webshop te gaan! Wil je iemand zelf laten kiezen? Kies dan voor een cadeaubon! En als je het helemaal duurzaam wilt doen kun jij je gekozen cadeau ook ophalen bij een van de twee ophaalpunten in Utrecht of Renkum.

 

Bambook


We kappen ontzettend veel bomen per jaar, waarbij er een groot deel wordt gebruikt om papier van te maken. Heb jij iemand in je omgeving die het ene na het andere notitieboekje verslindt? Dit kan natuurlijk een stuk duurzamer! Wij zijn bij ons op de redactie dan ook enorm fan van onze uitwisbare notitieboekjes van Bambook. Doordat je de geschreven tekst kan uitwissen hoef je nooit meer een nieuw notitieboekje te kopen! Naast de notitieboekjes verkoopt Bambook ook nog agenda’s en cadeau-opties. Bang dat een notitieboekje niet in een schoen past? Geen zorgen, ze hebben ook een pocket notebook! Shop jouw Bambook cadeau hier.

 

Farm Brothers


Even over op de orde van de dag, want bij zo’n gezellige pakjesavond moet natuurlijk ook lekker worden gesnoept. Wil je dit nu ook duurzaam doen, probeer dan eens de koekjes van Farm Brothers. De koekjes van Farm Brothers gaan er bij ons op kantoor altijd mega snel doorheen, vooral de gember-citroenkoekjes! Met het eten van deze koekjes verwen je niet alleen jezelf, maar ook de aarde. Met elk pak die je koopt, red je een stuk aangetaste landbouw grond ter grootte van een koekje, dat Farm Brothers voor altijd biologisch en gezond maakt. Wil jij de aarde redden terwijl je zit te snoepen tijdens pakjesavond? Ga dan voor deze heerlijke knapperige koekjes van Farm Brothers.

 

Kijk wat je nog in huis hebtGa jij nu bijvoorbeeld het Sinterklaasspel spelen. Of wil je met kerst voor iedereen wat leuks meenemen maar is jouw portemonnee het hier niet mee eens? Ga dan eens shoppen in je eigen huis. Zo kun je altijd iemand een goed boek die jij zelf al hebt verslonden cadeau geven, of is er iets wat je misschien nooit gebruikt. Misschien heb je zelfs wel iets dubbel in je huis! Zo ben jij direct aan het ontspullen en ook nog eens ontzettende duurzame cadeaus aan het geven.

 

Inpakken in duurzaam papierCadeautjes zijn natuurlijk het leukst om te krijgen wanneer deze zijn ingepakt in cadeaupapier. Maar hoe niet duurzaam is dat eigenlijk? Zodra iemand het cadeautje ontvangt wordt dit papier eraf getrokken en weggegooid… Probeer eens een duurzame manier voor inpakken te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een cadeau inpakken in een stuk stof en dit leuk verbinden, of kun je een oude krant gebruiken als cadeaupapier. Dit ziet er ook namelijk ontzettend leuk uit! Tip: loop eens langs bij je lokale boekenhandel en vraag of zij nog oude kranten hebben, soms krijg je dan zo een stapeltje mee! Ook kun je vintage sjaaltjes gebruiken, of als je je helemaal creatief voelt zelf verpakkingen naaien.

 

E-books 


Heb jij een echte kookfanaat bij je in de familie of vriendengroep? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Hier staan meerdere e-books te koop, waarbij je direct een hoop papier bespaart! Daarnaast zijn onze e-books natuurlijk allemaal vegetarisch, wat ook weer een stuk duurzamer is dan andere boeken!. Dit cadeautje is eigenlijk een win-win situatie. En je maakt de thuiskok blij én je krijgt zelf lekkere maaltijden voorgeschoteld. Wie wil dat nou niet!

Heb jij nog meer tips voor duurzame cadeaus? Laat het ons dan weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.