...

Duurzame Dinsdag! Lees hier onze favoriete duurzame producten

door | 6 sep 2022 | Adv, De Hippe Vegetariër, Duurzaamheid, In mijn keuken, Producten, Rubriek

Print Friendly, PDF & Email

Duurzaamheid, je kunt er niet meer omheen tegenwoordig! Vandaag is het Duurzame Dinsdag: een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in Den Haag. Wij vinden het zelf erg belangrijk om duurzaam door het leven te gaan en hebben hieronder onze favoriete duurzame producten op een rijtje gezet. Lees snel verder!

HappySoaps Shampoo Bar
Het wassen van ons haar is iets wat we erg belangrijk vinden! Gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n 90 miljoen flessen shampoo per jaar. Moet je nagaan wat een plastic hiervoor wordt gebruikt! Dit kan natuurlijk beter én duurzamer. Zo zijn wij helemaal fan van de Shampoo Bars van HappySoaps. Deze 100% plasticvrije bars zijn supermakkelijk in gebruik en zo creëer je in een handomdraai een heerlijk schuimende en 100% plasticvrije reiniging voor je haar. De producten van HappySoaps bieden een alternatief voor al die plastic verpakkingen, want er dobberen al 5 biljoen (!) stukken plastic rond in onze mooie zeeën en oceanen. De bars worden ook nog eens in Nederland gemaakt, beter dan dit wordt het niet! Ga ook voor een plasticvrije badkamer en bekijk hier de 100% plasticvrije Shampoo Bars van HappySoaps.

Cosmeau wasstrips
We blijven nog even in de plastic flessen hangen, dit blijft iets wat makkelijk te vervangen is. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe groot het huishouden is, maar we gebruiken enorm veel wasmiddel per jaar. In sommige wasmiddelen worden microplastics gebruikt om het wasgoed beter te reinigen, maar deze microplastics komen vervolgens in het water. Iets wat we natuurlijk liever niet hebben! Wij zijn dan ook enorm fan van de wasstrips van Cosmeau. Wasstrips is een milieuvriendelijkere variant van vloeibaar wasmiddel of pods. Voor een grote was gebruik je een heel A6 en voor een kleine was hoef je maar een halve toe te voegen. Ze worden gewoon bij je thuis bezorgd en ruiken ontzettend lekker! Bestel hier je wasstrips.

Weckpotten
Wij houden van weckpotten. Niet alleen omdat ze onze keuken er helemaal Pinterest proof uit laten zien, maar ook omdat je zo heel gemakkelijk je eigen producten kunt maken. Zo bewaren wij hier gefermenteerde groenten in, zelfgemaakte granola en granen. Zo verlegen wij de houdbaarheid en verminderen we ons plasticgebruik. Het zelf maken van producten is ook nog eens ontzettend leuk en je weet precies wat er in je recepten zit. Nooit meer ellenlange ingrediëntenlijsten uitpluizen!

Bananenschil als plantenvoeding
Eet jij wel eens een banaan? Stop dan met het weggooien van je bananenschil! Zo kun jij deze schil gebruiken voor het verwijderen van het stof van de bladeren van jouw lievelingsplant. Door dit af en toe te doen krijgen jouw planten een mooie glans én houdt je ze op een natuurlijke manier schoon. Kunnen jouw planten wel wat extra groeikracht gebruiken? Maak dan een bemoedigend drankje met bananenschillen. Vul een pot met water en voeg hier wat bananenschillen aan toe. Na 48 uur kan jij je planten water geven, voeg nog wel wat vers water toe. Doe dit ongeveer één keer per maand voor een optimaal resultaat. Als laatst kun je bananenschillen gebruiken als een natuurlijke mest. Stop ze onder de aarde in de tuin en de bodem wordt gevoed! Handig he, die bananen.

Groenteresten bewaren in de vriezer
Gooi jij altijd alle niet-bruikbare delen van een groente weg? Stop! Je kunt deze namelijk perfect bewaren voor het trekken van een eigen bouillon. Van wortelschillen tot het pellen van een ui, bewaar het! Wanneer je dan deze groentebouillon hebt getrokken, kun je deze ook weer verdelen over een ijsklontjesmaker. Zo heb jij altijd bouillon gereed!

Wat zijn jou favoriete duurzame producten? Of heb jij nog tips voor ons? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Duurzame Dinsdag! Lees hier onze favoriete duurzame producten
Article Name
Duurzame Dinsdag! Lees hier onze favoriete duurzame producten
Description
Wij vinden het erg belangrijk om duurzaam door het leven te gaan en hebben onze favoriete duurzame producten op een rij gezet. Lees het hier!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt