Gastblogger: Evelyne Steijn
Evelyne Steijn

Gastblogger: Evelyne Steijn

zaterdag 30 augustus 2014
Graag wil ik jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger: Evelyne Steijn. Evelyne zal vanaf volgende week iedere zaterdag een gastblog schrijven over thee! Als echte theeconnaisseur en eigenaresse van theesalon Tea in the City kan zij ons alles vertellen over thee van de struik tot het kopje. Volgens Evelyne is kwaliteitsthee drinken een echte lifestyle die je moet leren en daar helpt ze ons graag bij. Een wereld die voor je open gaat…
.
Tea in the City
Evelyne begon Tea in the City, haar romantische theesalon op de Beethovenstraat, uit de wens om een breder publiek te laten kennismaken met echte kwaliteitsthee. Deze leerde ze drinken en waarderen in Noord Amerika en later in Den Haag via de importeur van de beroemde Parijse theemakers Betjeman en Barton. Sindsdien is Betjeman en Barton Evelyne haar trotse huismerk. “Betjeman en Barton is een prachtig Frans theehuis dat het drinken van thee tot een kunst heeft verheven. Ze zijn uniek dankzij de hoge kwaliteit thee in combinatie met de mooie uitstraling van hun ‘biberons’, de theebussen. Iedereen moet deze thee eens komen proeven!”

Drinking great tea is a lifestyle
Voor Evelyne is het drinken van thee een echte ‘lifestyle’. “De hele dag door heerlijke kwaliteitsthee drinken uit prachtige handgemaakte mokken, kopjes en schotels met een verhaal, dat geeft zo’n rijk gevoel.” Evelyne heeft in haar salon dan ook een bijzondere collectie steeds wisselend theeservies uit ondermeer Engeland en Japan. Allemaal handgemaakt door kunstenaars die net zo van thee houden als Evelyne. “Je kunt in je huis heerlijke plekjes maken waar je kunt neerstrijken met een zalige thee. Er is er voor elk moment van de dag wel een geschikte thee om jouw blij te maken, energie te geven of je juist tot rust te komen, zonder chemische fabriekstoevoegingen.”

Thee wereldwijd
Ben je een echte theeliefhebber? Dan heeft Evelyne als echte connaisseur nog wel een aantal
wereldwijde tips: “In Parijs, zeker in de wijk Le Marais, daar zijn alle top theewinkels bij elkaar gevestigd. Hier vind je ook de nieuwe winkel van Betjeman and Barton aan de Boulevard des Filles du Calvaire. Een heerlijke plek om te zitten en tot rust te komen. En ook in London zijn alle grandeur hotels downtown uitgerust met unieke Afternoon Tea mogelijkheden, geweldig!” Ga voor meer tips wereldwijd gerust eens bij Evelyne op de thee in de winkel, dan neemt ze de tijd om je er alles over te vertellen.

Geïnspireerd? Wil je meer weten over thee? Boek dan een mini thee-masterclass in Tea in the City. Vanaf 2 personen voor 17,50 per persoon legt Evelyne je alles uit wat je maar zou willen weten onder het genot van heerlijke theeën en bijpassende hapjes.

Door Tea in the City, Beethovenstraat 23 Amsterdam, 020-4710333, www.teainthecity.nl
Volg Tea in the City ook op Facebook voor nog meer theeweetjes!


Over Tea in the City
"De mooiste theesoorten ter wereld hebben geen enkele waarde als ze niet tegemoetkomen aan uw smaak. Het is ons vak om in de mooiste plantages ter wereld de beste thee voor u te vinden.”
Deze prachtige uitspraak is afkomstig van Arthur Betjeman, van de Parijse theemaker Betjeman & Barton. Tea in the City verkoopt uitsluitend thee van Betjeman & Barton, wij geloven dat thee drinken een Lifestyle is en laten u dat graag zien in onze winkel, dus kom eens op bezoek of doe mee met een van onze masterclasses op zaterdag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.