Print Friendly, PDF & Email

Iedereen die wel eens een pollepel en een mes hanteert is tegenwoordig een kok en iedereen die iets anders dan alleen pasta met pesto eet een voedingsdeskundige. We eten allemaal en hebben allemaal een smaak maar tussen alle waarheden door is het soms moeilijk om nog relevante en echte informatie te vinden. Daarom schrijft Esther Weissman sinds 2 jaar het blog Ikweetwatikeet. Ze is geen kok, geen voedingsdeskundige, maar ze houdt van eten en koken en in beide is ze goed. Haar motto: puur eten avant la lettere, flexitarisch en #geendieet.

Joods en flexitarisch
Ik ben joods en eet koosjer en daarom maak ik bijna alles zelf. Soort puur eten avant la lettere. Wat eet je dan? Nou bijna alles maar dan zelf gemaakt en ik vermijd bepaalde combinaties zoals melk en vlees. Ik gebruik goede ingrediënten en hou me verre van producten waarvan ik de kleur of de oorsprong niet meer kan herkennen. Dan kan je al snel de helft van de supermarkt aan je voorbij gaan. Vroeger aten we bijna zes avonden per week vlees en daar zijn we met de hele familie mee gestopt met een hele simpele redenatie: als we allemaal maar 1x per week vis en vlees eten dan hebben we geen grote industrie nodig en kunnen we beter met onze dieren omgaan. Ik ben dus geen vegetariër maar geloof overtuigd in gematigd vlees eten.

Eten, eten en nog meer eten
Ik ben al meer dan 13955 dagen bezig met eten. Eten was altijd al belangrijk in mijn familie. Iedereen in mijn familie houdt van eten. Koken, bakken, braden, boodschappen doen, praten over eten, eten, proberen minder te eten, lekker eten en vaak ook wat te veel. In mijn geval in de loop der jaren heel erg veel te veel. Ik at gezond en met goede ingrediënten, veel zaden, bessen, noten en granen, maar meestal had ik nog voor 13:00 mijn volledige caloriebehoefte verorberd met allemaal gezond eten. Dus kwam ik aan. Heel erg veel. Vorig jaar was de maat vol. Mijn rok te strak, mijn truitjes te kort en mijn broeken verhuisd naar de ‘niet meer nodig’ plek in de kast. Vele felicitaties met mijn niet bestaande tweede zwangerschap. Maar nog veel verontrustender was mijn spiegelbeeld en het feit dat ik zelfs mijn goed gemaakte selfies niet meer genoeg kon manipuleren en ik er dus altijd met twee kinnen en ondefinieerbare plooien opstond.

Genoeg = genoeg
Die kreet heb ik wel eerder gehoord. Dit punt heb ik veel vaker bereikt en tot nu toe heb ik nooit een manier gevonden die en leefbaar was en gezond en waarvan ik ook nog eens af zou vallen. De waarheid is heel simpel: ik ben gek ben op eten en ik word gek van te dik zijn. Ik kan het niet mooier maken. Nee ik heb geen vrede met maat 44 en nee ik kan geen ongecompliceerde liefde voelen voor een lijf dat ik niet wil herkennen als het mijne. Maar ik kan ook niet leven op sla, tomaat en flinterdunne crackers met uitgelekte yoghurt en een beetje zout. Dus wat te doen? De enige stap die ik nog nooit gezet had: geen dieet! Alles eten maar van alles een beetje. Natuurlijk is dit niet helemaal waar want ik eet geen vol vette kaas, ook niet een beetje en de appeltaart en boterkoek laat ik ook staan. Maar ik eet en ik eet lekker: koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en mineralen. Gewoon alles wat ik lekker vind en wat gezond is.

Ikweetwatkeetzonderdieet
Mijn dieet heet #geendieet. Het werkt en het smaakt me heerlijk. Dit was het begin van mijn blog: ikweetwatikeet. Hier schrijf ik over simpel, lekker, gezond en flexitarisch eten. Wat is dat dan precies goed eten? In ieder geval kook je het zelf. Dan heb je in de hand wat en hoeveel je maakt en zitten er geen verborgen calorieën in je gerecht. Daarom organiseer ik vanuit ikweetwat ikeet kooklessen waarin ik samen met mensen goed, lekker en gezond ga koken. Want moeilijk hoeft het niet te zijn het meeste kan je in simpele stappen uitleggen. Heb jij ook weleens moeite om ‘slanke’ vegetarische gerechten te koken zonder kazen, room en andere ‘gemakkelijke’ smaakmakers? Dan is mijn kookcursus Simpel & Slanker heel geschikt voor jou, hier koken we met simpele, slanke ingrediënten die ook nog eens vegetarisch zijn. Meer inspiratie voor Vega & Slank vind je de komende woensdagen op dehippevegetarier.nl!

www.ikweetwatikeet.eu

Summary
Inspirerende foodie: Esther Weissman
Article Name
Inspirerende foodie: Esther Weissman