Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Regelmatig ontmoet ik bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze inspirerende mensen een plek geven op mijn blog en hun verhaal delen. Deze week aan het woord: Thecla Dekker die ons niet alleen vandaag maar ook de komende weken alles zal vertellen over haar visie op een gelukkig, gezond en energiek leven.

Voedingshypes en diëten
Allereerst zal ik mezelf voorstellen, ik ben Thecla Dekker, 29 jaar en ik woon met veel plezier in de prachtige stad Amsterdam. Hier geniet ik van het Amsterdamse leven, ga ik graag op pad met mijn vrienden, bezoek ik leuke (nieuwe) healthy hotspots en sport ik het liefst in de buitenlucht. Sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met gezonde voeding en op welke manier dat invloed heeft op mijn lichaam. Ik heb alle voedingshypes en diëten toegepast en ben er achter gekomen dat geen van allen werkt. Het heeft mij heel wat jaren geduurd voordat ik doorhad welke voeding voor mij en vaak voor anderen mensen werkt. Natuurlijk en onbewerkte voeding, dat is waar ik voor sta.

Hormonen en voeding
Toen ik als begin twintiger een studiekeuze mocht maken was het voor mij meteen duidelijk dat ik voeding en diëtetiek wilde gaan studeren. Helaas sloot de visie van deze opleiding niet aan bij mijn eigen visie en ben ik er in het derde studiejaar mee gestopt. Ik ben Toerisme gaan studeren en na mijn afstuderen werkzaam geweest in de toeristische branche. Toch bleef ik altijd ontzettend veel lezen over voeding. Bijna drie jaar geleden, na de geboorte van mijn dochter heb ik alsnog de keuze gemaakt een opleiding te gaan volgen over natuurvoeding. Ik heb de opleiding van Ralph Moorman gevolgd over hormonen en voeding. De beste keuze ooit!

Workshops over gezonde voeding
Wat doe ik daar nu mee? Ik geef workshops over gezonde voeding. Hierin behandel ik de spijsvertering, welke voedingsmiddelen je lichaam energie geven en welke energie kosten, ik behandel veel voorkomende klachten als een after dinner dip en nog veel meer! Daarnaast begeleid ik mensen om bijvoorbeeld fitter te worden of om af te vallen. Ook kun je online een coaching programma bij mij boeken. Wil je alvast een klein voorproefje? Als je dat leuk vind analyseer ik graag je eetpatroon. Je kunt een eetdagboekje bijhouden (twee doordeweekse dagen en één dag in het weekend, wat je eet en drinks en op welke tijdstippen) en deze mailen naar thecladekker@gmail.com, dan zal ik de eerste 10 inzendingen wat persoonlijke tips geven! Ben je nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op mijn website of Facebook-pagina.

De komende tijd zal ik iedere dinsdag voor De Hippe Vegetarier schrijven en jullie zoveel mogelijk leren over het lichaam, de spijsvertering, etiketten in de supermarkt en nog veel meer.

Tot volgende week!

Liefs,
Thecla

Ben jij ook een foodie met een inspirerend verhaal? Heb jij een grote verandering doorgemaakt op het gebied van voeding, sport en gezondheid? Of een bijzondere kijk hierop? Laat het ons weten en misschien ben jij als volgende aan het woord in deze rubriek!

Summary
Inspirerende foodie: Thecla Dekker
Article Name
Inspirerende foodie: Thecla Dekker