Print Friendly, PDF & Email

Lieve lezers, groot nieuws: De Hippe Vegetariër heeft er vanaf heden een redactielid bij! Met heel veel plezier wil ik Lieske van der Waals aan jullie voorstellen. Zij zal vanaf deze week De Hippe Vegetariër ondersteunen op de redactie. Een echte vegetarische foodie die boordevol energie zit om veel mooie artikelen met jullie te delen de komende tijd. Meet Lieske!

Eerlijk en gezond eten
Ik ben Lieske van der Waals, en vanaf heden zal ik gaan bijdragen aan het reilen en zeilen van De Hippe Vegetariër! Ik ben namelijk het nieuwste en eerste redactielid! Deze functie pas perfect bij mij omdat ik het heerlijk vind om te reizen, koken, eten, schrijven en te genieten van het leven, en uren door kookboeken kan bladeren. Mensen die mij kennen zien me altijd bezig met eten, horen me altijd praten over eten en zien me ook eigenlijk het liefst in de keuken terug. Ik kan enorm genieten van het proces, de groei, de verkoop, de bereiding en natuurlijk het aller leukste aspect, het nuttigen van eerlijk en gezond eten.

Goed voor je lichaam zorgen
De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de manier waarop voedsel geproduceerd wordt en ben ik gaan beseffen wat dit eigenlijk voor je lijf kan betekenen. Het is heel cliché wat ik nu ga zeggen maar je hebt maar één lijf! Wat ik bedoel, is dat je de rest van je leven met dat ene lichaam moet doen, dus hoog tijd om er extra goed voor te zorgen. Inruilen is geen optie! Met deze gedachte maak ik iedere dag bewustere keuzes. Want hier komt er nog zo eentje: je bent wat je eet. Dat is ook de reden dat ik ervoor heb gekozen om vegetarisch te worden, want wat doen dierlijke producten eigenlijk met je lichaam? Waar komt het vandaan en hoe is het bewerkt? Het mooie van groenten is dat je geen verpakking nodig hebt om te zien waaruit het bestaat en hoe het gegroeid is. Na het kijken van te veel documentaires over de vlees- en visindustrie heb ik er daarom voor gekozen om te genieten van producten, die op hun gemak groeien, niet gehaast worden, goed behandeld worden en zo stuk voor stuk heerlijk smaken.

Sporten en reizen
Naast mijn gezonde obsessie met eten, ben ik dol op sporten. Zo heb ik me na jaren weer aangesloten bij de lokale voetbalclub waar ik elke zaterdag mag stralen op een grasveld. Ook ben ik regelmatig in de sportschool te vinden, loop ik op een zonnige dag het liefste een rondje hard en vind ik yoga de perfecte manier om te ontspannen. Want stil zitten niet helemaal mijn ding. Een andere passie, die ik het liefst ook weet te combineren met eten, is reizen. Wat is er nu mooier dan nieuwe ervaringen op doen in vreemde landen en de meest onbekende plekjes te ontdekken? Zo heb ik mijn vorige stage door mogen brengen in Australië, vier weken met mezelf een backpack door Thailand getrokken en tot slot een hele intense dag in Japan doorgebracht. De lijst met plekken die ik nog wil ontdekken is enorm, en ik kan niet wachten om nog meer van de wereld te kunnen zien.

Vegetarisch avontuur
Ik ben heel benieuwd wat dit avontuur allemaal voor me in petto heeft. Want tot dusver ben ik iedere dag weer verbaasd over wat er allemaal te vinden is in het vegetarisch aanbod. Ik denk dat het tijd wordt om het geitenwollensokken imago van de vegetarische lifestyle voorgoed te verslaan en het aanbod van plant-based gerechten te vergroten. Ik hoop dat ik daar een klein beetje aan bij kan dragen door nieuwe dingen te ontdekken en dit samen met De Hippe Vegetarier met de wereld te delen. Ik heb er zin in!

Liefs,
Lieske

Summary
Meet Lieske!
Article Name
Meet Lieske!