Print Friendly, PDF & Email

Speciaal voor de feestdagen heb ik Jacqueline Borgers als gastblogger gevraagd om ons deze week alles te leren over het kiezen, proeven en beoordelen van wijn (en champagne!). Voor mij is wijn namelijk (bijna) net zo belangrijk als het eten. En wie kan daar beter over vertellen dan een jonge sommelier met een eigen restaurant? Precies! Deze week dus even geen recepten en restaurants, bereid je voor op een spoedcursus wijn! Nog nooit was je met kerst en oud & nieuw zo goed voorbereid…

Restaurant La Vina
Jacqueline is de jonge (29!) en trotse eigenaresse van Restaurant La Vina, waar ik eerder op De Hippe Vegetariër in dit artikel over schreef. Voor Jacqueline staat La Vina voor liefde en passie voor het product. Dit vind je terug in het eerlijke eten en de mooie wijnen. La Vina is vernoemd naar het noordelijke Spaanse dorpje waar haar grote liefde vandaan komt en haar culinaire ontdekkingsreis begon. Samen openden zij drie jaar geleden La Vina: een plek waar wijn voorop staat en het altijd genieten is.

Sommelier
Na een opleiding op de Hogere Hotelschool en verschillende management functies restaurants kwam Jacqueline terecht bij het Hilton waar ze de kans kreeg zich te ontplooien tot sommelier. Sindsdien weet ze alles van wijn, van de druivenrassen tot de vinificatie en van de champagnehuizen tot het etiket en de keurmerken. Met haar passie voor haar vak doet ze niets liever dan haar gasten in La Vina op informele wijze kennis laten maken met mooie wijnen en laten ervaren wat een goede wijn kan betekenen voor de smaak van het eten.

Wijn en spijs
Hoewel het voor een echte sommelier bijna onmogelijk is om alle complexe kennis over wijn samen te vatten in enkele artikelen heeft Jacqueline dit speciaal voor De Hippe Vegetariër toch geprobeerd. De komende weken leert zij ons de basisprincipes over wijn. Zo geeft ze antwoord op vragen als: Hoe proef je nu eigenlijk wijn? Hoe herken je een ‘slechte’ wijn? Wat staat er allemaal op het etiket? Welke smaken horen bij welke druivenrassen? En wat is het verschil tussen Prosecco, Cava en Champagne?

Volg Jacqueline deze week iedere dag op De Hippe Vegetariër!

Doe jij mee met deze stoomcursus wijn? Voel je je beter voorbereid voor Kerst en Oud & Nieuw? Of kies je nu andere wijnen? Verras ons dan met een foto of leuk berichtje via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen voor Jacqueline zijn altijd welkom. Gelukkige feestdagen gewenst alvast!!!

Summary
Spoedcursus wijn van sommelier Jacqueline Borgers
Article Name
Spoedcursus wijn van sommelier Jacqueline Borgers