Print Friendly, PDF & Email

‘Veggie Hero’ is terug! In deze rubriek stellen wij jullie voor aan inspirerende mensen die plantaardig eten op een positieve manier promoten. Dankzij deze mensen wordt vegetarisme, en zelfs veganisme, steeds meer mainstream. Iets wat wij natuurlijk graag zien. Maak kennis met Veggie Hero Jason Tjon Affo! Bekend van de website en Instagram The Indigo Kitchen en schrijver van het boek Vegan Soul Food.

Hoe komt het dat je zo’n groenteliefhebber bent? Wat was voor jou de belangrijkste reden hiervoor?
Iets meer dan 6 jaar geleden ben ik overgestapt naar een vegan lifestyle. In eerste instantie was dit voor mijn gezondheid. Nadat ik mijzelf verder heb verdiept in het veganisme en de environmental en ethische aspecten is dit blijven hangen.

Herinner je nog het eerste moment dat je dacht: hé, er begint iets te veranderen, het eten van meer groente wordt nu echt een maatschappelijke trend?
In de afgelopen jaren zie ik dat mensen steeds bewuster worden van de impact die onze keuzes heeft. Op het moment dat de grote bedrijven hierop in begonnen te spelen zag ik inderdaad een trend ontstaan.

Wanneer is eten jouw werk geworden, hoe heeft zich dat ontwikkeld? Was dat altijd al jouw doel of ben je erin gerold?
Toen ik mijn blog en Instagram kanaal begon, was het altijd een stiekeme droom om hier iets meer mee te doen. Toen ik mij ging verdiepen in het ontwikkelen van recepten en food photography begon het echt als een hobby. Deze is in de afgelopen jaren verandert in een baan. Het heeft zich langzaam ontwikkeld.

Wat is de boodschap die je wilt uitdragen met jouw activiteiten?
Met mijn activiteiten wil ik graag verschillende onderwerpen aankaarten. We leven vaak in onze eigen bubbel en verliezen daardoor soms zicht op hetgeen wat om ons heen gebeurt. Of dit nou gaat om veganistische eten, racisme of andere social issues. Daarnaast vind ik het belangrijk om eten te gebruiken als iets wat ons samen kan brengen. Hierdoor besteed ik veel aandacht aan mijn gerechten, het eerste wat ik wil dat mensen ervaren is enthousiasme.

Wat voor rol speelt plantaardig eten in jouw gezin/omgeving? Eet het gezin bijvoorbeeld veel groenten mee?
In mijn gezin ben ik de enigste die actief plantaardig eet. Wel eet iedereen wat ik kook, dit zorgt er dus voor dat er altijd plantaardig eten op tafel staat.

Waar zie je jezelf over 10 jaar? En hoe is het dan gesteld met de groentekeuken in Nederland?
Ik heb geen idee waar ik over 10 jaar sta. Ik word geïnspireerd door momenten en ik werk van project naar project. Het kan dus alle kanten op gaan. Wel denk ik dat onze eetcultuur gaat veranderen, en groenten zullen daar zeker een rol in spelen.

Tot slot:

Wie is nu jouw inspiratiebron/held?
Ik word heel erg geïnspireerd door verschillende eetculturen, vooral de Surinaamse keuken die erg divers is. Hier ben ik mee opgegroeid en hier haal ik veel inspiratie uit.

Wat is jouw lievelings vega kookboek/blog?
Ik word altijd blij van het boek van Lisagoesvegan en ga binnenkort de boeken van Bryant Terry en Haile Thomas proberen, daar kijk ik erg naar uit!

Met welke groente kook je het liefst?
Cassave is 1 van mijn favoriete groenten!

Heb je een all time favoriet vegetarisch recept, wat je bijvoorbeeld altijd serveert voor vrienden of op feestjes? Zo ja, wat is het?
Pom, zonder pom is het geen feestje.

Wat is jouw ultieme tip voor de beginnende groenteliefhebber?
Nieuwe recepten proberen, ik snap dat het soms intimiderend kan zijn dus volg vooral verschillende recepten om er gewend mee te raken.

Ken jij Jason Tjon Affo? Volg jij The Indigo Kitchen of heb jij zijn boek Vegan Soul Food in de kast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Vegan soul food
Jason Tjon Affo
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016519
Prijs: €22,99

Summary
Veggie Hero: Interview met Jason Tjon Affo
Article Name
Veggie Hero: Interview met Jason Tjon Affo
Description
In dit interview met Jason Tjon Affo van The Indigo Kitchen vragen we hem alles over plantaardig recepten en de plantaardige trend.
Author