Print Friendly, PDF & Email

Al bijna een jaar is verstreken sinds we met corona kampen en we hebben veel activiteiten voorbij zien komen die de tijd binnen (en soms buiten) wat behapbaarder maken. Natuurlijk gaan we niet bij de pakken neer zitten en houden we met zijn allen de moed erin. Vandaag delen we daarom onze top 10 aan activiteiten die je wél kunt doen tijdens de derde lockdown. Veel leesplezier!

1. Koken
Duik lekker de keuken in met je gezin, je huisgenoten of alleen. Op ons blog hebben we een scala aan recepten die je nu lekker kan uitproberen! Natuurlijk vind je receptinspiratie niet alleen op ons blog. Koop dat ene kookboek over je favoriete wereldkeuken en daag jezelf uit tot iets nieuws.

2. Theorie-examen oefenen
Begin alvast met het leren voor je theorie-examen zodat je na de lockdown direct kunt beginnen met lessen. Dit is typisch zo’n ding dat je maar voor jezelf uitschuift, terwijl juist nu de perfecte tijd kan zijn om je rijbewijs te behalen. Lees alvast meer over het leren voor je auto theorie.

3. Masterclasses
Het aanbod van online masterclasses is sinds corona flink gestegen! Mensen uit allerlei branches delen hun kennis over hun expertise, super leuk! Je kan je voor een masterclass tegen een goede prijs of in sommige gevallen kosteloos inschrijven.

4. Home work-out
Sportscholen, verenigingen en andere clubs die zich richten op beweging hebben helaas (tijdelijk) hun deuren moeten sluiten. Veel van hen bieden online lessen aan op YouTube of via Zoom. Dit is een prima oplossing voor in de tussentijd en ook nog eens gezond na een dag achter je computer zitten.

5. Creatieve hobby
Schilderen, fotograferen, muziek maken of breien? Noem het maar op, er is een tal van hobby’s die je kan oppakken gedurende deze lockdown. Nu je geen afleiding of afspraken hebt na een werkdag, is dit dé kans om je tijd te pakken en jezelf op creatief vlak te ontwikkelen!

6. Skill share
Het platform Skill share is een voorbeeld van een online learning database waar je door middel van online lessen van alles kan leren. Een abonnement is misschien niet voor iedereen de beste optie, dus je kunt ook gaan voor de 7-daagse free trial gaan zodat je eerst kan uitvogelen of Skill share iets voor jou is!

7. Opruimen
Het klinkt wat saai, opruimen… Maar geloof ons, het is het zeker waard om een dagje of meerdere dagen even flink de bezem door je huis of kamer te halen. Ze zeggen immers niets voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

8. Lezen
Iedere dag achter het scherm van je computer of telefoon zitten is niet altijd even goed voor je ogen en gemoedstoestand. Daarom is het erg belangrijk om je ogen naar buiten of op een boek te richten. Zo geef je jezelf wat minder prikkels en train je je hersenen op een andere wijze. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, schrijft en vertelt veel over het belang van lezen als oefening voor de hersenen. Zeker interessant om zijn werk eens op te zoeken!

9. Wandelen
Om mooi door te gaan op punt 8; beweging! Zeker tijdens deze dagen is beweging misschien wel een van de belangrijkste activiteiten om te doen. Ook al ga je maar voor een halfuurtje naar buiten, de frisse lucht en de focus op iets anders dan werk of school geeft je weer nieuwe energie.

10. Quality time
Als laatste eindigen we met quality time. Wij merken dat sinds corona iedereens sociale kringen toch wat zijn verkleind. Je gaat immers nu alleen nog om met de vrienden of familie die jij noodzakelijk vindt om te zien. Daarom is de tijd die je spendeert met die personen waardevol, en het is goed om je te realiseren dat wellicht door corona er wat meer tijd overblijft om wat langer met elkaar te kletsen. Overigens niet alleen met anderen; quality time kan ook goed opgaan voor jezelf. Verwen jezelf door bijvoorbeeld een lekker maskertje op te doen of een lekker warm bad te nemen met een tijdschrift en een goed glas wijn erbij.

Ga jij een van deze activiteiten doen? Of heb je nog andere lockdown tips voor ons en je medelezers? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
10 dingen die je wel kunt doen tijdens lockdown 3.0!
Article Name
10 dingen die je wel kunt doen tijdens lockdown 3.0!
Description
Vandaag delen wij onze top 10 aan activiteiten die je WEL kunt doen tijdens de derde lockdown om deze tijd door te komen!
Author