10 terrassen waar je écht moet gaan chillen
Lauren Kreijger

10 terrassen waar je écht moet gaan chillen

zaterdag 06 juni 2020
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om op een terrasje in de zon te zitten. Wat zijn we blij dat we onze favoriete hotspots weer kunnen bezoeken! Natuurlijk houden we ons netjes aan de regels en doen we voorzichtig. Ben jij ook zo blij dat de terrassen weer open zijn? Wij delen 10 terrassen waar je écht moet gaan chillen!

Café de Jaren - Amsterdam
Café de Jaren is te vinden in het centrum van Amsterdam, gelegen tussen het Muntplein en het Muziektheater. Het café heeft een diverse menukaart, maar waar wij het eigenlijk voor doen is het terras! Het terras is namelijk gelegen aan het water. Een heerlijk drankje met uitzicht op de Amstel. Wij weten waar we binnenkort moeten gaan borrelen!

Adres: Nieuwe Doelenstraat 20-20, 1012 CP Amsterdam

Lion Noir - Amsterdam
Niet heel veel verder van Café de Jaren af, vind je bar & restaurant Lion Noir. Een modern Frans restaurant met een lounge, cocktailbar én een verborgen tuin. En dat in hartje Amsterdam. In de tuin bevindt zich een prachtig terras waar je kunt genieten van een heerlijk hapje en een goed drankje. Wij kunnen ons voorstellen dat een locatie als deze snel volgeboekt is, dus tip: wees er snel bij!

Adres: Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM Amsterdam

De Tulp - Amsterdam
‘De Tulp: Een tropisch paradijs in de Pijp, ook als de zon niet schijnt.’  Wij snappen deze uitspraak wel. Bar & restaurant de Tulp is een feestje om naartoe te gaan. Niet alleen het terras is kleurrijk, ook binnen heerst een tropisch karakter. Houttinten en prachtige planten. En dan hebben we het nog niet eens over de menukaart gehad. Dit restaurant is absoluut vega vriendelijk en heeft een behoorlijke lijst aan diverse drankjes. Op naar een tropisch paradijs in eigen land!

Adres: Marie Heinekenplein 33, 1072 MH Amsterdam

On The Rock - Aalsmeer
Niet heel ver van Amsterdam vinden wij Aalsmeer. Het dorp waar onze volgende terras tip zich bevindt. Restaurant On The Rock is de afgelopen tijd een heuse make-over ondergaan. Niet alleen het restaurant zelf, maar ook de menukaart kreeg een behoorlijke upgrade. Meer vegetarische gerechten én een cocktailkaart. Mocht dit nog niet tot een bezoekje aanzetten, dan doet hun terras dat wel. Dit is namelijk gelegen aan de prachtige Westeinderplassen. Het grootste en mooiste binnenwater van Noord-Holland!

Adres: Kudelstaartseweg 22 1431 GA Aalsmeer

Fortuyn - Haarlem
Over naar Haarlem, waar we het prachtige terras van Fortuyn vinden. Fortuyn is een restaurant gelegen aan de Grote Markt. Dit is tevens waar wij het terras vinden. Lekker mensen kijken op het terras, wij houden ervan! Daarnaast heeft Fortuyn ook nog eens een behoorlijke kaart aan dranken, waaronder diverse gin & tonics. Natuurlijk is er ook rekening gehouden met diegenen die liever geen alcohol drinken. Rosé, gin & tonic, crodino en mojito; deze zijn allemaal zonder alcohol verkrijgbaar!

Adres: Grote Markt 23, 2011 RC Haarlem

Frisk aan het Spaarne - Haarlem
Restaurant Frisk aan het Spaarne ligt ook in Haarlem. Dit restaurant bevindt zich in een historisch pand, gelegen aan het water. Buurtbewoners, werknomaden en toeristen treffen elkaar hier. Vandaar dat Frisk ook wel bekend staat als de huiskamer van Haarlem-Oost. Op het ruime terras heb je uitzicht op de St. Bavo en de molen Adriaan. Hier geniet je van een verfrissend drankje en een goed gevulde schaal met oesterzwambitterballen!

Adres: Max Euweplein 1, 2031 VP Haarlem

Streetfood Club - Utrecht
Een terras waar je ook lekker zit, is die van de Streetfoodclub in Utrecht. Een aantal jaren terug mochten wij hier langs voor een hapje en een drankje. En eigenlijk zijn wij sindsdien fan. Hier vind je talloze streetfood-gerechtjes en indrukwekkende drankjes. Lees hier meer over de Streetfood Club in Utrecht!

Adres: Janskerkhof 9, 3512 BK Utrecht

The Green House - Utrecht
Tijdens mijn zoektocht naar de beste terrasjes, stuitte ik toevallig op The Green House. Zeker weten het eerstvolgende restaurant op mijn 'te bezoeken hotspots-lijstje'. The Green House is een circulair restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm én uit de regio. Dit houdt in dat bij The Green House niks wordt verspild. Een prachtig concept. Leuk feitje over het terras: hieronder wordt grondwater opgevangen zodat al het groen, binnen en buiten, kan worden voorzien van voldoende water.

Adres: Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht

Aloha - Rotterdam
Voor onze laatste twee terras tips, gaan we naar Rotterdam. Te beginnen met Aloha! Alles wat dit restaurant serveert, presenteert de lokale omgeving en het seizoen. De gerechten zijn low-waste, wat betekent dat niks onnodig wordt weggegooid. Miso van pompoenpitten, een huisgebrouwen bier met duindoorn of bitterballen van oesterzwammen gekweekt op koffiedik; slechts een greep uit de low-waste gerechten die je bij Aloha kan kiezen. Het terras van Aloha biedt uitzicht op de Maas. Het uitzicht plus het concept, zorgen voor een welverdiende plek in ons lijstje met fijne terrasjes.

Adres: Maasboulevard 102, 3063 NS Rotterdam

Gusto - Rotterdam
Tot slot is het de beurt aan restaurant Gusto. Hier vind je alle lekkernijen uit de Italiaanse keuken. Pizza, pasta, gelato en natuurlijk wijn. Er is zelfs een mozzarellabar! Zowel in het restaurant als op het terras heerst een gezellige sfeer. Bezoek met mooi weer het terras van restaurant Gusto en waan jezelf eventjes in Bella Italia!

Adres: Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam

Waar bevindt jouw favoriete terrasje zich? Deel jouw verhaal of tip met ons via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.