Print Friendly, PDF & Email

De zomertijd is weer ingegaan, dat betekent lente! Dat betekent helaas een uur minder slaap, maar veel beter: heel mooi weer. De tijd van de bloeiende natuur, terrasjes en frisse gerechten is weer ingegaan. Speciaal voor de lente hierbij de top 5 frisse, lichte recepten om mee te ontbijten, lunchen of dineren in de lentezon!

Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille
Deze open lente-lasagne vond ik onlangs in een tijdschrift en ik was op slag verliefd! Een kunstwerk op een bord: zo groen, zo vers en zo zomers! Ik moest hem maken. Normaal ben ik niet zo’n fan van de roomsausjes, maar bij deze pure lasagne is het de kers op de taart. Je kan natuurlijk experimenteren met een Griekse yoghurt of kwarkvariant… Zomers genieten!

 

Frittata met lentegroenten
Dit is een ideaal gerechtje om te serveren tijdens een dinertje. Super snel gemaakt maar tegelijk lekker vers, afgestemd op het seizoen en altijd een succes. De truc voor een echte luchtige frittata is om de eieren op te laten kloppen door de keukenmachine, proef het verschil! Met de groenten kan je natuurlijk naar wens variëren.

 

 

Gepocheerd ei met avocado en groene asperges
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag: gepocheerd ei met avocado en groene asperges. Omdat een perfect gepocheerd ei een traktatie op zich is!

 

Kardemom-mango smoothie
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag: de kardemom-mango smoothie. Weer eens iets anders dan versgeperste jus, wat overigens ook heel lekker kan zijn!

 

Top 5: recepten met lente groenten
Lente! De periode dat lammetjes geboren worden, planten boven de aarde uit beginnen te steken, bloemen gaan bloeien en er heel veel nieuwe groenten in het seizoen komen. Maar welke groenten zijn op zijn best in de lente? Maar een seizoen heeft verschillende maanden, en daardoor per maand aparte toppers! In de maand april zijn de aardappel, andijvie, biet, bloemkool, broccoli, kiem, koolrabi, prei, raap raapsteel, rabarber, radijs, roodlof, sla, spinazie, tuinboon, ui, waterkers, witlof, wortel en zuurkool op zijn best. Maar in de maand mei zijn de aardappel, andijvie, asperge, bleekselderij, bloemkool, doperwt, kiem, koolrabi, raap, raapsteel, rabarber, radijs,  roodlof, selderij, sla, spinazie, spitskool, tomaat, tuinboon, ui, venkel, waterkers, wortel en zuurkool op hun best. In de maand juni zijn dat de aardappel, andijvie, artisjok, asperge, aubergine, bleekselderij, doperwt, kiem, komkommer, koolrabi, mais, paksoi, prei, raap, rabarber, savooiekool, selderij, sla, sperzieboon, spinazie, spitskool, tomaat, tuinboon, ui, venkel, waterkers, wortel en zuurkool. Nu ben je klaar om te eten in de lente. En tot slot, nog wat gerechten die heel lekker zijn in de lente.

Heb jij één van deze recepten gemaakt? Of wat eet jij het liefste tijdens de lente? Verras ons met jouw creatie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Top 5: lente recepten
Article Name
Top 5: lente recepten
Description
De zomertijd is weer ingegaan, dat betekent lente! Dat betekent helaas een uur minder slaap, maar veel beter: heel mooi weer. De tijd van de bloeiende natuur, terrasjes en frisse gerechten is weer ingegaan. Speciaal voor de lente hierbij de top 5 frisse, lichte recepten om mee te ontbijten, lunchen of dineren in de lentezon!
Author