3 x de lekkerste zomerdrankjes
Isabel Boerdam

3 x de lekkerste zomerdrankjes

zaterdag 05 september 2015
Wat was dat een lekkere zomer en oh wat jammer dat de maand september weer is aangebroken, de vakantie voor de meesten voorbij is en de dagen stiekem toch alweer een beetje korter worden. MAAR niet getreurd, we blijven gewoon nog even in de zomerse sferen met mijn drie lekkerste drankjes van de afgelopen zomer. Genieten in de laatste zonnestralen!

Agroposta
Heerlijke frisse, lichtzoete limonade in de zomer! Vooral niet te zoet, want dan krijg je alleen maar meer dorst, en hoe leuk is het als je verrassende smaken kan drinken, anders dan de bekende aardbei en bosvruchten? Ik werd geweldig verrast door Agroposta: ‘post uit de natuur’ zoals ze het zelf zeggen. Agroposta is een natuurlijke limonadesiroop verkrijgbaar in de smaken vlierbloesem, framboos, lavendel, salie en citroen. Het drankje is ontstaan in Kroatië, traditioneel volgens oma’s recept ontwikkeld: natuurlijke ingrediënten, geen kleur- en smaakversterkers, geen conserveringsmiddelen en glutenvrij. Agroposta is verkrijgbaar in leuke zakjes met precies voldoende voor een groot glas limonade en tevens te vinden op heel veel Nederlandse terrassen!

Spa Bruisend &
In de zomer is het warm en drinken we natuurlijk veel water. Gezond, weinig calorieen, maar niet zo spannend. Daarom drink ik zelf graag spa rood, het liefst met veel citroen erin, maar op het strand of op kantoor vind ik dat te veel gedoe. Daarom sprong ik een gat in de lucht toen Spa deze zomer Spa Bruisend & lanceerde: bruisend mineraalwater met een vleugje fruit! 100% natuurlijk, 0 calorieen, geen suiker of andere toevoegingen, maar wel in de smaken citroen, munt, grapefruit en zwarte bes. Leuk weetje: al het water van Spa komt rechtstreeks uit het hart van de Belgische Ardennen, waar in een beschermd natuurgebied van ruim 13.177 hectare wordt regenwater en sneeuw in twee tot wel vijftig jaar gezuiverd door de natuur. Zuiver, natuurlijk en bruisend!

Vita Coco
Hou jij van kokoswater of moet je soms nog even wennen? Kokoswater is een 100% natuurlijk, vet- en cholesterolvrij drankje gemaakt van het sap van jonge, groene kokosnoten, boordevol kalium en essentiële elektrolyten. Kortom: alsof je een rietje in een kokosnoot steekt! Daarnaast is het bijzonder dorstlessend en voedzaam, dus een ideaal zomerdrankje. Voor wie kokoswater liever niet helemaal puur drinkt heeft Vita Coco heerlijke varianten ontwikkelt: Ananas, Perzik & Mango, Sinaasappel en sinds deze zomer ook ‘Lemonade’ met een beetje natuurlijk citroen puree voor een frisse smaak. Best of both worlds voor deze zomer: de frisse Amerikaanse ‘lemonade’ en kokoswater. Proeven!

Ben jij benieuwd naar deze drankjes? Ga je ze ook proberen of ken je ze? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.