Print Friendly, PDF & Email

Wij mochten ontzettend veel lekkere en vooral slimme recepten delen van de blog Koken met Kennis van Eke Mariën. Zo leerden wij bijvoorbeeld van hem hoe je vegan chocolademousse maakt, maar nog veel meer recepten van hem passeerden de revue. En nu is het tijd om van Eke zelf kookles te krijgen. Dit najaar (vanaf 1 oktober!) geeft hij namelijk vegan masterclasses in Amsterdam, samen met The Vegetable Chef!

Masterclass vegan cooking
In deze cursus staat centraal hoe je interessante en volle smaken kunt creëren, zonder dierlijke producten. De cursus bestaat uit theorie, demonstraties en korte praktijkopdrachten. En alles wat je kookt, eet je natuurlijk ook op 😉 In de ochtend maak je de lunch en de gerechten die je ‘s middags kookt, neem je mee naar huis!

Wat komt er aan bod?

  • De essentials voor de vegan keuken, wat moet er in de voorraadkast? Denk aan ingrediënten voor hartige smaken zoals sojasaus, miso, etc. en vegan bindmiddelen zoals agar agar en silken tofu.
  • Van bestaande gerechten een vegan versie maken én je kookrepertoire uitbreiden met nieuwe gerechten.
  • Restaurant- en Instagramwaardige vegan gerechten maken die goed van smaak zijn én er mooi uitzien.
  • Belangrijk kooktechnieken voor de vegan kok om de smaak van groenten, peulvruchten en paddenstoelen te verrijken, zoals fermenteren, roosteren, grillen en drogen. Je gaat o.a. zelf vegan kaas, worstjes en burgers maken
  • Baktechnieken: hoe vervang je boter, room en eieren zonder verlies van smaak, textuur en luchtigheid? Je leert o.a. macarons, soesjes, vegan botercrème, citroen meringue en tiramisu te maken.
  • Waarmee moet je rekening houden bij het samenstellen van een veganistisch menu of gerecht? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste voedingswaarden binnenkrijgt?

Voor wie is deze workshop?`
Iedereen die zich wilt verdiepen in vegan koken is welkom! Hobbykoks en thuisbakkers die graag meer veganistische gerechten willen bereiden, maar ook professionals als koks, cateraars, receptontwikkelaars en foodbloggers zijn welkom!

Meer informatie?
Check de website voor het programma, de kosten en aanmelden. Absoluut de moeite waard!

https://www.youtube.com/watch?v=9j7Gia6paDk&feature=youtu.be

Wil jij beter vegan leren koken? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
Dit najaar: vegan kookworkshop in Amsterdam
Article Name
Dit najaar: vegan kookworkshop in Amsterdam
Description
Op zoek naar een veganistische kookcursus in Amsterdam? Eke Mariën, bekend van Koken met Kennis, geeft dit najaar vegan masterclasses in Amsterdam!
Author