Print Friendly, PDF & Email

Lieve lezers, ik heb de afgelopen maanden op mijn werk bij communicatiebureau Ketchum heel hard gewerkt aan een bijzonder project dat vandaag officieel van start gaat: Food Lab 2015! Dit is een competitie voor innovatieve start-ups in de foodsector, geïnitieerd door Ketchum in samenwerking met Albert Heijn, Food Valley NL en Rabobank. Startups worden uitgedaagd om na te denken over innovatieve oplossingen voor de verduurzaming van de voedselketen en hierover in gesprek te gaan met deze grote spelers uit de sector op 15 december aanstaande. Lees in dit artikel meer, schrijf je in als start-up of geef je op voor het event via www.foodlab2015.nl!

Innovatieve en duurzame voedselketen
Bij communicatiebureau Ketchum ben ik specialist voor al onze klanten op het gebied van voeding. Denk aan Nespresso, Albert Heijn, Zespri, Schweppes en Vital Berry. Door ons werk voor deze mooie merken zien we een sectorbrede behoefte aan innovatieve inzichten die de voedselketen duurzamer en efficiënter maken. Wij geloven dat startups, met hun flexibele geesten en frisse ideeën, hierin inzichten kunnen bieden en zo samen met de food multinationals tot oplossingen kunnen komen. Met Food Lab 2015 willen wij startups een platform geven om direct in gesprek te komen met de grote spelers op de markt. De top drie van meest innovatieve inzendingen wordt uitgenodigd om hun ideeën te presenteren en mee te discussiëren tijdens ons Food Lab event op 15 december aanstaande in het auditorium van Dauphine in Amsterdam.

Start-up competitie
Geloof jij dat jij de oplossing in handen hebt voor een innovatieve en duurzame voedselketen? Wil jij de grote spelers uit de Nederlandse markt overtuigen dat jouw idee de foodsector verder kan helpen? Schrijf je dan nu in voor Ketchum Food Lab 2015 en stel jouw idee op de proef!

Wat moet je doen?
1. Maak een kort filmpje (maximaal 3 minuten) met daarin de volgende ingrediënten: beschrijving van je bedrijf en waarom jij innovatief bent, jouw businessidee voor de toekomst van de voedselsector en je ambities voor de toekomst.
2. Upload het filmje op jouw YouTube kanaal.
3. Vul het inschrijfformulier voor 28 november in op www.foodlab2015.nl

Hoe kan je winnen?
Zorg dat je na je inschrijving zo snel mogelijk je fanbase activeert om jouw filmpje zo vaak mogelijk te delen vanaf onze website, want de acht meest populaire startups wordt sowieso door de jury beoordeeld! Daarnaast deelt Ketchum twee ‘wildcards’ uit aan veelbelovende inzendingen die niet genoeg stemmen hebben ontvangen. Deze top 10 wordt beoordeeld door de jury om tot een top drie te komen waaruit tijdens het live finale event op 15 december de ‘Meest innovatieve food start-up 2015’ zal worden gekozen. De jury bestaat uit:

  • Marit van Egmond, directielid van Albert Heijn
  • Rutger Betlem, journalist van Het Financieele Dagblad
  • Roger van Hoesel, directeur van Food Valley NL
  • Richard Piechocki, Sr. Business Developer Sustainability van Rabobank
  • Tim de Boer, directeur van Ketchum

Dus ben jij of ken jij een innovatieve start-up in de foodsector die een podium moet krijgen op onze website? Aanmelden kan nu op www.foodlab2015.nl!

Food Lab event op 15 december 2015
Tijdens het Food Lab event op 15 december van 16.00 tot 20.00 zal de top drie zichzelf presenteren in het auditorium van Dauphine in Amsterdam. Hier zullen zij niet alleen kritisch bevraagd worden door de juryleden, maar zullen zij ook met elkaar, de jury en het publiek in discussie gaan over belangrijke thema’s in de foodsector aangedragen door Albert Heijn, Food Valley NL en Rabobank. Op basis van de prestaties tijdens deze middag zal de ‘Meest innovatieve food start-up 2015’ worden gekozen. Deze veelbelovende start-up wint een kickstart-pakket voor zijn business, bestaande uit:

  • Communicatie en PR-advies van communicatiebureau Ketchum
  • Deelname aan het StartLife Incubation Program van Food Valley NL
  • Circulair Business Masterclass aangeboden door Rabobank
  • Felicitatie-advertentie in Het Financieele Dagblad
  • Een plek in het schap van Albert Heijn

Vind jij het het leuk om deze avond bij te wonen? Kijk dan voor het programma op www.foodlab2015.nl en schrijf je in! Ik kan alvast verklappen dat we een hele inspirerende spreker mogen ontvangen, namelijk Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager! Extra leuk dus voor de hippe vegetariërs onder ons. Wees welkom!

IMG_4846

Meer weten over het werk dat ik doe bij Ketchum? Neem eens een kijkje op ons blog.