Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Goody-good-stuff-logo-and-writingAfgelopen donderdag maakte ik kennis met de stralende Melissa Burton, founder van Goody Good Stuff. Dit bijzonder snoepmerk zal aanstaande maandag 28 april in de grote Nederlandse supermarkten gelanceerd worden. Ouderwetse jelly-snoepjes die niet alleen veganistisch zijn maar ook nog eens vrij van de veel voorkomende allergenen en enkel op basis van natuurlijke ingrediënten. Verantwoord snoepen dus voor iedereen!

Perzikken, gummy-beertjes en kikkertjes
We kennen ze allemaal de fluorescerend gekleurde perziken, kersjes, kikkertjes, gummy-beertjes en coca-colaatjes. De echte ordinaire snoepjes waar je je suikerdip mee kan verzadigen en die iedereen eens in de zoveel tijd niet kan laten staan. Op het moment dat ik vegetarisch werd, werd dit een moeilijke kwestie. We weten allemaal dat deze snoepjes grotendeels gemaakt zijn van gelatine, hetgeen weer afkomstig is van dierlijke producten. Een enkele keer kneep ik bij een onbedaarlijke snoepbehoefte mijn ogen dicht, maar het eten van snoepjes was nooit meer
‘veilig’. Tot Goody Good Stuff: vega snoepjes met het jelly-effect, de smaak, de structuur maar zonder de nadelen!

Melissa’s Burton Missie
De Amerikaanse Melissa Burton is founder van Goody Good Stuff. Zij was tien jaar lang vegetariër en tijdens deze periode miste ze één ding: lekkere snoepjes en dan vooral gummy-beertjes! Ze besloot om vegetarische gummyberen te ontwikkelen, maar al snel stuitte ze op bredere problemen. Zo kwam ze erachter dat snoepjes voor veel meer mensen ontoegankelijk zijn. Ze sprak met diverse basisscholen en ontdekte dat sommige kinderen de snoepjes niet konden eten vanwege verschillende allergieën of geloofsovertuiging. Daarom wilde ze op zoek gaan naar een oplossing voor iedereen. Deze vond ze in Goody Good Stuff waarover ze zelfs haar verhaal mocht komen doen bij Opera en UK Next Top Model.

Goody Good Stuff
De serie snoepjes van Goody Good Stuff is in tegenstelling tot de meeste andere snoepjes vrij van veelvoorkomende allergenen. Zo zijn de snoepjes vrij van lactose, gluten, gelatine en noten en daarnaast ook halal en koosjer gecertificeerd. Hiermee is Goody Good Stuff een snoepje dat toegankelijk is voor een veel grotere groep mensen dan gewoon snoep en dat was te merken sinds de lancering in 2010! Het merk bleek een groot succes en is inmiddels te koop in 27 landen. Vanaf aanstaande maandag hoort Nederland daarbij! Goody Good Stuff heeft op dit moment een selectie van vijf verschillende smaken: Cheery Cherries, Koala Gummy Bears, Cola Breeze, Summer Peaches en Sour Mix & Match (persoolijke favoriet!). Allemaal lijken ze sprekend op de ‘reguliere’ varianten maar dan verantwoord en voorzien van hun heerlijke huis-koala: de enige vegetarische beer op aarde.

Goody Good Stuff is vanaf as maandag 28 april verkrijgbaar voor 1,75 per zakje bij onder andere de Albert Heijn, Jumbo en C1000. Snoepse dus allemaal!

Goody Good Stuff, www.goodygoodstuff.com

Goody-Good-Stuff-Gummies

Summary
Recipe Name
Goody Good Stuff: vegan jelly-snoepjes
Published On