Goody Good Stuff: vegan jelly-snoepjes
Isabel Boerdam

Goody Good Stuff: vegan jelly-snoepjes

zaterdag 26 april 2014
Afgelopen donderdag maakte ik kennis met de stralende Melissa Burton, founder van Goody Good Stuff. Dit bijzonder snoepmerk zal aanstaande maandag 28 april in de grote Nederlandse supermarkten gelanceerd worden. Ouderwetse jelly-snoepjes die niet alleen veganistisch zijn maar ook nog eens vrij van de veel voorkomende allergenen en enkel op basis van natuurlijke ingrediënten. Verantwoord snoepen dus voor iedereen!

Perzikken, gummy-beertjes en kikkertjes
We kennen ze allemaal de fluorescerend gekleurde perziken, kersjes, kikkertjes, gummy-beertjes en coca-colaatjes. De echte ordinaire snoepjes waar je je suikerdip mee kan verzadigen en die iedereen eens in de zoveel tijd niet kan laten staan. Op het moment dat ik vegetarisch werd, werd dit een moeilijke kwestie. We weten allemaal dat deze snoepjes grotendeels gemaakt zijn van gelatine, hetgeen weer afkomstig is van dierlijke producten. Een enkele keer kneep ik bij een onbedaarlijke snoepbehoefte mijn ogen dicht, maar het eten van snoepjes was nooit meer
‘veilig’. Tot Goody Good Stuff: vega snoepjes met het jelly-effect, de smaak, de structuur maar zonder de nadelen!

Melissa’s Burton Missie
De Amerikaanse Melissa Burton is founder van Goody Good Stuff. Zij was tien jaar lang vegetariër en tijdens deze periode miste ze één ding: lekkere snoepjes en dan vooral gummy-beertjes! Ze besloot om vegetarische gummyberen te ontwikkelen, maar al snel stuitte ze op bredere problemen. Zo kwam ze erachter dat snoepjes voor veel meer mensen ontoegankelijk zijn. Ze sprak met diverse basisscholen en ontdekte dat sommige kinderen de snoepjes niet konden eten vanwege verschillende allergieën of geloofsovertuiging. Daarom wilde ze op zoek gaan naar een oplossing voor iedereen. Deze vond ze in Goody Good Stuff waarover ze zelfs haar verhaal mocht komen doen bij Opera en UK Next Top Model.

Goody Good Stuff
De serie snoepjes van Goody Good Stuff is in tegenstelling tot de meeste andere snoepjes vrij van veelvoorkomende allergenen. Zo zijn de snoepjes vrij van lactose, gluten, gelatine en noten en daarnaast ook halal en koosjer gecertificeerd. Hiermee is Goody Good Stuff een snoepje dat toegankelijk is voor een veel grotere groep mensen dan gewoon snoep en dat was te merken sinds de lancering in 2010! Het merk bleek een groot succes en is inmiddels te koop in 27 landen. Vanaf aanstaande maandag hoort Nederland daarbij! Goody Good Stuff heeft op dit moment een selectie van vijf verschillende smaken: Cheery Cherries, Koala Gummy Bears, Cola Breeze, Summer Peaches en Sour Mix & Match (persoolijke favoriet!). Allemaal lijken ze sprekend op de ‘reguliere’ varianten maar dan verantwoord en voorzien van hun heerlijke huis-koala: de enige vegetarische beer op aarde.

Goody Good Stuff is vanaf as maandag 28 april verkrijgbaar voor 1,75 per zakje bij onder andere de Albert Heijn, Jumbo en C1000. Snoepse dus allemaal!

Goody Good Stuff, www.goodygoodstuff.com

5 Reacties

Op de voorkant van het zakje staat glutenfree / gluten vrij. En op de achterkant van het zakje en in een e-mail aan mij bekennen ze dat er wel gluten in zitten. Dit is zoiets als loodvrije benzine met lood. Er had moeten staan ; gluten arm. Alleen als er nul % gluten in zit mag het glutenfree genoemd worden, Helaas bevat het wel gluten.

12:20 19 januari 2024

Dank voor de feedback Frank, goed punt! Helemaal mee eens!!

12:20 19 januari 2024

En ze smaken heel lekker! En de prijs zit ook heel goed....

12:20 19 januari 2024

Ik werk in een sportkantine en ben benieuwd of er ook kleinere verpakkingen zijn die ik naast de haribo snoepzakjes kan verkopen

12:20 19 januari 2024

Hoi, het merk Katja verkoopt wel kleine zakjes van 70 gram voor in kantines, die ook gelatine-, noten-, lactose- en glutenvrij zijn, en gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Denk aan Apekoppen, Biggetjes, Kokindjes en Zure Matjes!

12:20 19 januari 2024

Hoi R Venderbosch, Ze zijn verkrijgbaar in 150 grams verpakking, per 12 verpakt. Mocht je meer info willen stuur even een mailtje naar koen@groeneveld-zoetwaren.com

12:20 19 januari 2024

zijn ze ook gezond voor sporters?

12:20 19 januari 2024

Goede vraag Kees! Ik ben geen expert op dat gebied maar ik denk dat door de natuurlijke stoffen ze in alle gevallen beter zijn dan de gebruikelijke snoepjes. Welke aspecten zijn voor jou precies belangrijk? Dan ga ik dit voor je navragen bij Goody Good Stuff!

12:20 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.