Print Friendly, PDF & Email

Groentes zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van ons dieet, want ze zijn super gezond! Helaas eten de meeste Nederlanders te weinig groente. Dat komt doordat koolhydraten of vlees(vervangers) vaak als uitgangspunt van de avondmaaltijd wordt genomen. Verse Oogst wil daar verandering in brengen, want hoe kan je er nou voor zorgen dat groentes in jouw gerechten de show stelen? Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn als je denkt vanuit #veggiesfirst!

#veggiesfirst campagne
Verse Oogst is een consumentenplatform van de telers van The Greenery. Hier delen zij allerlei informatie over groente en fruit. Ze willen hiermee graag bijdragen aan een gezondere samenleving. Op dit moment behoort Nederland tot de top 3 slechtste groente-eters van Europa, en daar wil Verse Oogst natuurlijk wat aan doen. Daarom bedachten zij de #veggiesfirst campagne om ervoor te zorgen dat Nederlanders meer groente gaan eten. Hoe ze dat doen? Door mensen te inspireren om hun maaltijd vaker te starten vanuit groente! Bedenk eerst welke groente je graag wilt eten, en daarna in welk gerecht je zin hebt, bijvoorbeeld wraps, salade, stamppot of een ovenschotel. Bedenk dan wat je daarbij nog meer nodig hebt (bijvoorbeeld eiwitten, koolhydraten, toppings en een lekker sausje) en je zit gebakken! 😉

Groente in de hoofdrol
Bij deze campagne bedacht Verse Oogst verrassende recepten die drie groentes in de spotlight zet: bloemkool, aubergine en knolselderij. Met deze drie groentes laat de #veggiesfirst campagne zien hoe veelzijdig vegetarisch koken kan zijn als je groente als basis van je gerecht neemt. Deze gerechten variëren van pasta tot curry en komen onder andere uit de Midden-Oosterse, Nederlandse en Aziatische keuken. Met groente in de hoofdrol is namelijk alles mogelijk! Wil jij ook inspiratie voor groente als basis? Bekijk dan deze negen recepten waar bloemkool, aubergine en knolselderij de show stelen.

Recepten met bloemkool

Recepten met aubergine

Recepten met knolselderij

Denk jij bij het maken van een gerecht vanuit #veggiesfirst? Ga jij een van deze recepten uitproberen of heb je een ander favoriet recept met groente in de hoofdrol? Laat het ons weten in een reactie, of via Facebook of Instagram. We horen jouw verhaal graag!

 

Summary
Meer groentes eten: hoe pak je dat aan?
Article Name
Meer groentes eten: hoe pak je dat aan?
Description
Nederlanders eten te weinig groente, en dat kan anders. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, denk namelijk vanuit #veggiesfirst!
Author