Spotted @ Veggie Fair
Isabel Boerdam

Spotted @ Veggie Fair

zaterdag 12 oktober 2013
Afgelopen zondag wandelde ik samen met mijn moeder én schoonmoeder in de stralende zon over de eerste echte Veggie Fair van Nederland. Het was een drukte van jewelste op landgoed De Olmenhorst want naast de Veggie Fair was ook de jaarlijkse appelpluk in volle gang. Zo werden we verrast door tientallen gezinnen met manden, tassen en zakken vol appels. Wat een gemoedelijke en nostalgische sfeer! Want gewoon een zondagje appels plukken, wie doet dat nog?
Met de zachte herfstzon op onze wangen struinden we richting het terrein van de Veggie Fair. Daar begon het feest voor de vegetariër, veganist, flexitariër, raw-foodie en vleesminderaar. Een vriendelijk bord bij de ingang van het weiland verzocht ons elkaars ‘vleesreligie’ te accepteren en alle vleesvisies vriendelijk te bejegenen. Na dit mooie doch grappige verzoek wandelden we het veggie-weiland in waar het veggie-walhalla begon. Een markt vol lieve, gezonde, groene mensen met kraampjes vol interessante, pure en eerlijk bereide producten. Overal kon je proeven, ruiken, voelen en nergens hoefde je te vragen ‘Zit hier echt geen vlees of vis in?’, nee hoor, zorgeloos genieten! Dus dat deed ik, tientallen standjes lang draaide mijn smaakpupillen overuren, rupsje-nooit-genoeg als ik ben. En zo ontdekte ik een aantal bijzondere winkeltjes waar ik je graag iets meer over vertel:

- LifeFood: biologische, veganistische rawfood snacks
LifeFood is de nieuwe webshop voor geweldige, hoogwaardige rawfood snacks. Onder het motto van ‘rawfood genot’ bedenkt LifeFood voortdurend nieuwe rawfood traktaties en produceert deze onder de hoogste kwaliteitsnormen. Dit betekent eerlijk en zuiver voedsel waarbij de verwerking heeft plaatsgevonden onder een maximum temperatuur van 42 graden, waardoor alle belangrijke voedingsstoffen bewaard blijven. Tevens zijn al de producten biologisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Volgens LifeFood is dit het meest natuurlijke menselijke voedingspatroon en de weg naar de hoogste levensenergie! Meer weten? Houd dan mijn blog in de gaten want LifeFood liet mij een pakketje prachtige producten testen, dus spoedig meer over deze krachtige snacks!

- Chez Soi: persoonlijke vega-catering aan huis
Chez Soi betekent 'thuis' en dat is precies waar het allemaal om draait: uit eten in je eigen huis. Chez Soi doet de boodschappen en zorgt voor een heerlijke vegetarische meergangenmaaltijd, terwijl jij als gastvrouw of -heer alle tijd hebt om bij te kletsen en te genieten van je gezelschap. Een zorgeloze avond, met het gemak en de gezelligheid van thuis. Serena is het stralende gezicht achter dit idee en past de maaltijd en de setting helemaal naar jouw wensen aan. En dat ze kan koken is ook bewezen, want haar bieten-pompoensoep werd op de Veggie Fair unaniem verkozen tot Beste Veggie Bite! Ik kon niet anders dan dit beamen en ben helemaal enthousiast. Bij mijn eerst volgende feestje nodig ik Serena uit in mijn keuken, hoe heerlijk zal dat zijn!

- Mijn Cake: veganistische, ‘troeploze’ cake
Vera van Mijn Cake bakt zoals ze zelf zegt ‘troeploos’. Ze is dol op zoet maar niet op bewerkte suikers, zuivel en E-nummers. Daarom bakt ze grotendeels cakes die suikervrij, lactosevrij, E-vrij, veganistisch en biologisch zijn. Om toch te zorgen voor dat zoete smulgevoel gebruikt ze palmsuiker, ahornsiroop, rijststroop, oerzoet, honing of fruit. En eerlijk is eerlijk, haar lavendelcake en citroen-tijmcake waren absoluut heerlijk en dat is slechts een kleine selectie uit haar assortiment van cakes, muffins en koekjes. Al deze lekkernijen kan je thuis laten bezorgen en vinden bij enkele adresjes in Den Haag (zoals De Vegetarische Snackbar). Lekker!

- Eetbare wand: kruidentuintje aan de muur
De Eetbare Wand is een product dat wordt gebruikt om verticaal je eigen groenten, kruiden of eetbare bloemen te kweken en oogsten. Veel mensen hebben immers geen tuin, maar iedereen heeft een lege wand! De Eetbare Wand is gemaakt van een duurzaam materiaal dat voor 99% bestaat uit gerecyclede Europese transparante PET flessen, daarnaast is het voorzien van een micro-drip irrigatiesysteem dat eenvoudig aangesloten kan worden op de tuinslang. Kortom, je eigen duurzame kruidentuintje aan de muur!

- Peppersmith: plantaardige kauwgom en pepermuntjes
Tot mijn ontmoeting met de wijze Peppersmith vertegenwoordiger had ik er nooit bij stilgestaan wat voor een troep kauwgom eigenlijk is. Meneer de vertegenwoordiger haalde mij snel uit deze waan door te benadrukken dat ik in wezen op mijn eigen fietsband kauwde. Ai. Waarom dan Peppersmith? Peppersmith gebruikt natuurlijke gum die gemaakt is van chicle, het sap van de Sapodillaboom, en natuurlijk munt voor de smaak. Dus geen geur-, kleur- en smaakstoffen, geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen en alles plantaardig. Nadeel: je moet wat harder kauwen en de smaak gaat snel verloren, maar dan kan je de fietsband in elk geval vergeten en hun frisse mintjes zijn wel als vanouds!

- Hello Fresh: jouw eigen boodschappen- en kookbrein wekelijks in een kistje voor de deur
Het concept is bekend, wekelijks een verrassend kistje boodschappen voor je deur om jouw voedingspatroon gevarieerd te houden en de seizoenen te laten volgen. Hello Fresh doet het echter net even anders. Allereerst kan je kiezen uit drie soorten boxen: de original box, de veggie box en de topsportbox. Vervolgens ontwikkelen zij elke week met behulp van een diëtist en een chef gezonde en lekkere recepten die een gebalanceerd en gevarieerd voedingspatroon garanderen. De passende ingrediënten voor die drie of vijf complete maaltijden worden samen met de recepten wekelijks bij jou thuis afgeleverd. Na het ontvangen van de box zet je met de ingrediënten en het receptenboekje binnen 30 minuten een gezonde maaltijd op tafel met verse, verantwoorde en verrassende producten. Ideaal!

- The Dutch Weedburger: de revolutionaire zeewier-burger die wereld aan het veroveren is
The Dutch Weedburger heeft een malse en sappige hamburger ontwikkeld die in smaak, beleving en bite voorbij gaat aan wat we tot nu toe hebben gekend. TDWB is een 100% plantaardige hamburger vol vitaminen, mineralen, maar bovenal hoogwaardige eiwitten uit zeewier en algen. Het is daarom een verantwoorde, supergezonde festival-bite, lunch-snack of avondmaaltijd. Volwaardig, hoogwaardig en klaar voor de grote massa’s.  TDWB ademt duurzaamheid, van het algenbroodje waarop die geserveerd wordt en de vegan mayonaise, tot de umami-wakamesalsa die een waanzinnige smaakexplosie garandeert. De reacties zijn lovend. In hun eerste jaar zijn ze nu al dé hit op vele festivals en ook bij een snel groeiend aantal restaurants zijn ze de hardloper van de kaart. Zo wordt TDWB in Amsterdam nu geserveert bij Café Noorderlicht, Café Louter en Restaurant Van de buurt. Het Parool schreef zelfs: ‘Vleesloze snack verslaat klassieke burger’. Daar heb ik natuurlijk niets aan toe te voegen!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.