Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Op 15, 16 en 17 juni vindt het allereerste VEGGIE festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, daarom wil VEGGIE festival de harten veroveren van alle foodlovers met een fantastische VEGGIE food line-up, waar je zelfs doorgewinterde vleeseters voor wakker kunt maken. Want VEGGIE is the future, en dat smaakt fantastisch! Heb jij er al zin in? Koop je tickets hier!


VEGGIE: Noodzakelijk en verrassend lekker

Before the flood, Cowspiracy, Vleesverlangen, What The Health, Nationale Week Zonder Vlees, we zijn flink wakker geschud de laatste jaren als het gaat om vlees eten. Als we zoveel vlees blijven eten als we vandaag de dag doen, dan is onze aardbol volledig overspannen in 2050. We weten het allemaal en begin deze maand benadrukte de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur dat opnieuw in hun adviesrapport: we moeten minder vlees, en méér plantaardig eten. Want hoewel Nederland 67% flexitariërs telt, aldus Natuur & Milieu, eten we nog steeds 39 kilo vlees per persoon per jaar. Dat is 13 kilo te veel voor onze eigen gezondheid, en véél te veel voor de toekomst van onze planeet. “Tijdens VEGGIE festival willen wij alle festivalgangers inspireren om de vegetarische en plantaardige keuken te ontdekken, mensen weten niet wat ze missen”, aldus Isabel, van De Hippe Vegetariër en woordvoerder van VEGGIE festival. “Vegetarisch eten is goed voor het milieu, maar bovenal ongelofelijk lekker. VEGGIE festival laat zien dat gerechten met groenten in de hoofdrol zelfs het hart van een vleeseter kunnen veroveren. Genieten zonder concessies en mét smaak, sfeer en positieve impact op de wereld om ons heen.”


Locatie en programmering
Het allereerste VEGGIE festival vindt op 15, 16 en 17 juni 2018 plaats in de industriële Scheepsbouwloods van Amsterdam, onderdeel van de NDSM-werf. Hier zullen elke dag ruim 15 unieke food experiences te beleven zijn onder het motto ‘bewust genieten’: van verrassende kleine foodtrucks tot inspirerende groentechefs. Wees verzekerd van kleurrijke groentegerechten, stoere veggie-burgers, mezzes, falafel, homemade lemonades, de nodige gin-tonics en speciaalbieren. Naast het feit dat er vanzelfsprekend geen vlees en vis wordt geserveerd, zal VEGGIE festival zich ook op andere vlakken onderscheiden van andere festivals. Denk hierbij aan een maatschappelijk verantwoorde inrichting en inspirerende sprekers die het VEGGIE-thema op vernieuwende wijze onder de aandacht zullen brengen. Met verschillende soorten entertainment waaronder live muziek, gezellige terrassen en een fantastische huiskamerambiance mikt VEGGIE festival op een breed publiek en wil het ook de vleeseter aansporen tot een gezellig dagje uit. Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht, die vermaakt zullen worden in de kidscorner zodat alle ouders ongestoord kunnen genieten.

Line-up
Op VEGGIE festival ben je verzekerd van nieuwe food inspiration. Zo zal YERBA het nieuwe plantbased forward restaurant bezoekers verrassen met een culinaire speeddate van 3 (mini)gangen op niveau. Daarnaast proef je de Midden-Oosterse keuken bij Maza, leer Baba Ghanoush maken bij Esther’s Cookery, serveert Sharp Sharp de mooiste vegan taartjes en vind je bij Professor Grunschnabel de nieuwste ijssmaken. De rest houden we nog even geheim, keep posted via Facebook!


Initiatiefnemers
VEGGIE festival is een initiatief van AME-EVENTS, opgericht door vier bekende gezichten uit de Nederlandse event-industrie. Kersverse flexitariërs én muziekliefhebbers in hart en nieren, die weten hoe je een feestje moet bouwen. Wie anders kunnen het VEGGIE verhaal op een stoere en eigentijdse manier aan het Amsterdamse publiek presenteren? Dit doen zij in samenwerking met Isabel, jullie natuurlijk welbekend van De Hippe Vegetariër en de Nationale Week Zonder Vlees 🙂 Terwijl de mannen zich bekommeren om de juiste locatie, sfeer en tunes, zal zij zorgen voor een fantastische foodparade en meedenken over de perfecte VEGGIE programmering.

Dank aan Shutterstock voor de food fotos.

Summary
VEGGIE Festival: het meest eigentijdse food festival van eigen bodem
Article Name
VEGGIE Festival: het meest eigentijdse food festival van eigen bodem
Description
Op 15, 16 en 17 juni vindt het allereerste VEGGIE festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, daarom wil VEGGIE festival de harten veroveren van alle foodlovers met een fantastische VEGGIE food line-up, waar je zelfs doorgewinterde vleeseters voor wakker kunt maken!
Author