Vegan suikervrij bananenbrood
Isabel Boerdam

Vegan suikervrij bananenbrood

maandag 08 september 2014
In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken.

Wat heb je nodig?
Voor het brood:
250 gram bloem (het recept gebruikt speltmeel en havermeel, ik deed het gewoon met tarwe)
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels vanille extract
½ theelepel zout
130 gram dadels (zonder pit)
120 milliliter amandelmelk (of andere plantaardige melk)
3 grote rijpe bananen

Voor de garnering: (optioneel)
Havervlokken en/of noten




Extra voor in het brood: pecannoten, rozijnen, cranberries, pure chocola, blauwe bessen, wat jij lekker vindt!

Hoe maak je dit gezonde bananenbrood?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bloem met de kaneel, het bakpoeder, het vanille extract en het zout. Doe dit in een keukenmachine, voeg de ontpitte dadels samen met de melk toe en laat draaien tot er een glad mengsel ontstaat. Pel de bananen en doe deze ook in de keukenmachine, laat draaien tot het een dik beslag is. Spatel desgewenst de extra ingrediënten er handmatig door. Beleg een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Garneer desgewenst met havervlokken of noten. Bak het bananenbrood in 60 minuten goudbruin en gaar. Laat 30 minuten afkoelen en opstijven. Je traktatie is klaar!

Bron: De Groene Meisjes, karakteristiek groen blog over Vegan & Vintage

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

1 Reacties

Denk dat er een andere volgorde in de recept nodig is.. Ik zou eerst de dadels en de melk met elkaar mengen tot een gladde vloeistof want zoals aangegeven in de recept wordt de substantie zo STEVIG dat zelf een apparaat van Hoge kwaliteit, Magimix, ermee uitscheid... Ik heb het in drie delen moeten doen waar je maar 20 min. over hoeft te doen. En ik heb meerdere bananen broden gebakken. Dus ik hoop nu echt dat hij lekker smaakt..

12:20 19 januari 2024

Hi Sanne, mijn excuus, ik zie nu dat we hier nooit op gereageerd hebben! Waren de bananenbroden toen der tijd goed gelukt? Ik vind 'm heerlijk. Je volgorde aanpassing neem ik mee! Groetjes, Isabel

12:20 19 januari 2024

Fijn te lezen dat het dus niet aan mijn machine lag, maar inderdaad aan de volgorde. Opmerkelijk dat het haar wel is gelukt met die volgorde. Hoe dan ook was het lekker, maar zal het met minder dadels ook wel toch zijn recht komen.

12:20 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.