...

Berlijn: artistiek foodie walhalla

door | 10 feb 2014 | Berlijn, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

‘Hip veganistisch & culinair? Het kan in Berlijn!’ zo kopte De Volkskrant enkele maanden geleden. Als ik op dat moment mijn tripje Berlijn nog niet geboekt had, zou ik dat linea recta hebben gedaan. En inderdaad: Berlijn is een artistiek foodie Walhalla waar je als hippe vegetariër je hart kan ophalen.

De wijken van Berlijn
Berlijn is een grote stad waar iedere wijk een andere look & feel heeft: het leuke, karakteristieke Nord Mitte met de smalle straten en de binnenpleintjes, het hippe, gezellige en geliefde Prenzlauerberg met de vele barretjes en vintage winkels, het grote, luxe en imposante Sud Mitte met de prachtige monumenten en de grote winkels, het verder gelegen Charlottenburg met de commerciële winkelcentra, de mooie woonwijken en dure modezaken en tot slot het alternatieve, verrassende en multiculturele Kreuzberg waar de jonge Berliner in de vroege uurtjes uit zijn dak gaat in de keiharde underground clubs. In iedere wijk vind je net even andere winkels, andere cafeetjes, andere woningen en andere type mensen. Dat maakt Berlijn heerlijk divers en een stad waar iedereen zich thuis kan voelen. Tegelijk maakt dit dat de scheiding tussen oost en west Berlijn vandaag de dag nog niet helemaal verdwenen is. Fysiek natuurlijk wel, maar in de praktijk is de stad nog steeds een beetje verknipt en heeft iedere toerist en Berliner z’n eigen favoriete stukje. Dat maakt Berlijn uniek en een stad waar je vaak naar terug moet om hem door en door te leren kennen. Een uitdaging dus!

Culinair Berlijn
Dit geldt natuurlijk ook voor de cafeetjes, restaurants en bars in Berlijn. In iedere wijk vind je andere toppers en het is niet gemakkelijk om als toerist zomaar op de juiste plek te belanden. Er is zoveel keuze en juist in een ondoorgrondelijke stad als Berlijn bevinden de parels zich achter geheimzinnig gesloten deuren waar je als toerist aan voorbij zou lopen. Daarom is het in het geval van Berlijn absoluut aan te raden om je culinair goed voor te bereiden, want als je zorgt dat je weet waar je moet zijn gaat er een wereld voor je open. Dan is Berlijn een culinaire voorloper in vele opzichten en een stad waar iedere foodie zich tegoed kan doen.

Hip vegetarisch & veganistisch
Het is een wonder: hip vegetarisch en veganistisch eten is in Berlijn volledig geïntegreerd. Een veganistisch restaurant met een bruisende cocktailbar of een vegetarisch restaurant boven een grote hippe club, het kan allemaal. In Berlijn hoor je erbij als bewuste foodie en wordt er naast de weinig geraffineerde Duitse kost veel aandacht besteed aan gezond en lekker eten. Als hippe vegetariër was het natuurlijk mijn uitdaging om dit te ontdekken en voor jullie in kaart te brengen zodat jullie voortaan voorbereid naar Berlijn kunnen gaan zonder een hotspot te missen. Ik denk dat ik een mooi begin heb gemaakt, maar weet ook dat er nog veel meer te ontdekken is. Dus mocht jij nog een ultieme Berlijn-tip hebben, laat het mij weten! Want in Berlijn ben je nooit klaar.

Ontdek Berlijn, samen met mij! Meteen boeken? Kijk hier voor vliegtickets naar Berlijn!

IMG_9603

Summary
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt