...

Das Stue: hotel, lounge, bar, casual & fine dining

door | 14 feb 2014 | Berlijn, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

In Das Stue krijg je het hele pakket aan mogelijkheden. Een unieke, originele en luxueuse ambiance vind je een hotel met een knusse lounge, een hippe bar, een casual restaurant dat tot in de puntjes verzorgd is en als klapper op de vuurpijl Cinco het sterrenrestaurant waar je een 25-gangen-tellend experience menu kan beleven in een interieur zo classy dat je mond ervan open valt. Das Stue has it all!

Hotel aan het bos
Das Stue is gelegen aan de rand van het bos en de Zoo, niet ver van de centrale zuil op de grote Strasse des 17 Juni. Niet de meest logische plek voor een toerist in Berlijn, maar voor de frequente Berlijn-ganger, een zakelijk bezoek of juist een romantisch hotelbezoek zeer de moeite waard. Op unieke wijze speelt Das Stue met haar ligging naast de dierentuin, want verspreid door de hal, de lounge, de bar en het restaurant vind je een krokodil, gorilla’s, neushoorns en een giraf, allemaal gevat in een kunstzinnige, kleurrijke weergave. De rest van het hotel kenmerkt zich door mooie, luxe, natuurlijke materialen en een serene rust.

Casual dining
The Casual is het restaurant grenzend aan de lounge en de bar waar je zowel overdag als savonds kan genieten van ‘casual’ gerechtjes. Dankzij de opengewerkte muur tijdens het eten contact met de rest van het hotel, wat zorgt voor een levendige ambiance in het vredige, comfortabele restaurant. De ruimte is knus met een kleurrijk, grafisch tapijt, stoffen kuipstoeltjes, zachte banken met kussens. Aan de muur hangen minimalistische schilderijtjes en de sfeervolle verlichting bestaat uit traditionele schemerlampen en grappige bureaulampen die uit de muur komen. De menukaart tot slot bestaat uit een scala aan vrolijke gerechtjes ‘to share’, enkele hoofdgerechten waaronder een mooie paddenstoelenrisotto en tot slot ‘Crazy Coconut’, ‘Pure Chocolate’ en ‘Pink Panter’ desserts.

Fine dining
Bij Cinco is het ‘fine dining’ ten top, hetgeen sinds enkele maanden bekroond is met een eerste Michelinster. Sterrenchef Paco Perez serveert hier een uniek ‘experiene menu’ dat oploopt tot 30 gangen, allemaal kleine proeverijen waarbij geëxperimenteerd wordt met producten, texturen, geuren en smaken. Deze belevenis vindt plaats in een sprankelende ambiance: een donkere maar sfeervol verlichte ruimte met een handvol tafels waarbij het dak gesierd wordt door tientallen koperen pannetjes die het licht goud laten reflecteren. De tafels zijn sierlijk gedekt met wit linnen en kristallen borden. Om de hoek vindt je de prachtige wijnmuur waaruit bijzondere wijnen geschonken worden die jouw experience compleet maken.

Dit maakt Das Stue tot een uniek, creatief, artistiek en culinair totaalpakket. Een belevenis!

Das Stue, Drakestrasse 1 Berlin, +49 (30) 311 722 0, www.das-stue.com

IMG_9702      IMG_9729

IMG_9740      IMG_9751

IMG_9730      IMG_9738

IMG_9752      IMG_9753

Summary
Das Stue: hotel, lounge, bar, casual & fine dining
Article Name
Das Stue: hotel, lounge, bar, casual & fine dining
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt