Das Stue: hotel, lounge, bar, casual & fine dining
Isabel Boerdam

Das Stue: hotel, lounge, bar, casual & fine dining

vrijdag 14 februari 2014
In Das Stue krijg je het hele pakket aan mogelijkheden. Een unieke, originele en luxueuse ambiance vind je een hotel met een knusse lounge, een hippe bar, een casual restaurant dat tot in de puntjes verzorgd is en als klapper op de vuurpijl Cinco het sterrenrestaurant waar je een 25-gangen-tellend experience menu kan beleven in een interieur zo classy dat je mond ervan open valt. Das Stue has it all!

Hotel aan het bos
Das Stue is gelegen aan de rand van het bos en de Zoo, niet ver van de centrale zuil op de grote Strasse des 17 Juni. Niet de meest logische plek voor een toerist in Berlijn, maar voor de frequente Berlijn-ganger, een zakelijk bezoek of juist een romantisch hotelbezoek zeer de moeite waard. Op unieke wijze speelt Das Stue met haar ligging naast de dierentuin, want verspreid door de hal, de lounge, de bar en het restaurant vind je een krokodil, gorilla’s, neushoorns en een giraf, allemaal gevat in een kunstzinnige, kleurrijke weergave. De rest van het hotel kenmerkt zich door mooie, luxe, natuurlijke materialen en een serene rust.

Casual dining
The Casual is het restaurant grenzend aan de lounge en de bar waar je zowel overdag als savonds kan genieten van ‘casual’ gerechtjes. Dankzij de opengewerkte muur tijdens het eten contact met de rest van het hotel, wat zorgt voor een levendige ambiance in het vredige, comfortabele restaurant. De ruimte is knus met een kleurrijk, grafisch tapijt, stoffen kuipstoeltjes, zachte banken met kussens. Aan de muur hangen minimalistische schilderijtjes en de sfeervolle verlichting bestaat uit traditionele schemerlampen en grappige bureaulampen die uit de muur komen. De menukaart tot slot bestaat uit een scala aan vrolijke gerechtjes ‘to share’, enkele hoofdgerechten waaronder een mooie paddenstoelenrisotto en tot slot ‘Crazy Coconut’, ‘Pure Chocolate’ en ‘Pink Panter’ desserts.

Fine dining
Bij Cinco is het ‘fine dining’ ten top, hetgeen sinds enkele maanden bekroond is met een eerste Michelinster. Sterrenchef Paco Perez serveert hier een uniek ‘experiene menu’ dat oploopt tot 30 gangen, allemaal kleine proeverijen waarbij geëxperimenteerd wordt met producten, texturen, geuren en smaken. Deze belevenis vindt plaats in een sprankelende ambiance: een donkere maar sfeervol verlichte ruimte met een handvol tafels waarbij het dak gesierd wordt door tientallen koperen pannetjes die het licht goud laten reflecteren. De tafels zijn sierlijk gedekt met wit linnen en kristallen borden. Om de hoek vindt je de prachtige wijnmuur waaruit bijzondere wijnen geschonken worden die jouw experience compleet maken.

Dit maakt Das Stue tot een uniek, creatief, artistiek en culinair totaalpakket. Een belevenis!

Das Stue, Drakestrasse 1 Berlin, +49 (30) 311 722 0, www.das-stue.com

     


     


      


     

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.