...

Koffiepauze in Berlijn

door | 11 feb 2014 | Berlijn, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

Zelf wandel ik graag door een stad, de hele dag door. Dan zie je het meest, kom je van alles tegen en begin je de stad te begrijpen. In Berlijn zijn die wandelingen een flinke klus, dus dan kan je maar beter weten waar je het allerleukst kan stoppen voor de nodige koffie, thee, borrel of taart pauzes. Bij deze!

Oliv
Aus Liebe is het motto van Oliv en dat straalt er vanaf. Oliv is een stijlvolle koffiebar met robuust meubilair, een grote leestafel vol tijdschriften en gratis water met munt wat een super fijne dorstlesser is tijdens zo’n intensief stadsbezoek. De kleine vitrine staat vol met versgebakken taarten, quiches, dagsoep en mooie salades die deels biologisch zijn en altijd lekker en bewust. Achter de bar staan echte barista’s die weten hoe je goede koffie zet en voor de vegans onder ons is er ook fantastische thee met verse citroen, munt, gember en honing en natuurlijk de nodige verse sappen en smoothies. Tot slot heeft Oliv ook fijne ontbijtjes die je perfect op kan eten aan de bar voor het grote raam met uitzicht op de Nord Mitte ochtenddrukte.
Oliv, Münzstraße 8 Berlin,
+49 (30) 89 20 65 40,
www.oliv-cafe.de

IMG_9544      IMG_9536

IMG_9534      IMG_9541

The Barn
The Barn is een uniek koffiezaakje dat ‘slow coffee’ zet. Dit is ultieme hoge kwaliteitskoffie die tot stand komt in samenwerking met een kleine, locale melkboer en een speciale, exclusieve branderij. Deze sublieme koffie is de uitkomst van een indrukwekkend chemisch proces dat plaatsvindt met behulp van een bijzonder scheikundig bolwerk. Kortom, koffie zoals je het nog nooit gedronken hebt. Hierbij worden huisgemaakte taarten, scones en sandwiches geserveerd die ter plekke bereid zijn en super vers. Ook wordt er exclusieve thee geserveerd en verse jus. The Barn heeft een piepklein zaakje op de Auguststrasse waar je krukjes en kistjes met elkaar deelt en een onvermijdelijk laptop-verbod geldt. Daarnaast hebben ze ‘laboratorium’ op de Schonhauser Allee waar de koffie gemaakt wordt en getest kan worden in een ruimtelijkere, serene omgeving. Tot slot wordt hun koffie op diverse plekken in de stad gedronken, dus check hun site om van slow coffee naar slow coffee te wandelen!
The Barn, Schonhauser Allee 8 en Auguststrasse 58 Berlin, www.barn.bigcartel.com

IMG_9791      IMG_9793

IMG_9794      IMG_9799

Altes Europa
Altes Europa is een typisch, karakteristiek maar leuk Berlijns bruin café. Je vindt er de traditionele Duitse kost voor lunch en diner, prima borrelhapjes en redelijke koffie en wijn hoewel de echte Berliner hier natuurlijk aan de Berlin Burgerbrau gaat. Heerlijk authentiek met kaarsen in lege wijnflessen, kleine ronde tafeltjes, ouderwetse Duitse schilderijen en een mooie houten bar. De perfecte plek voor een afzakkertje aan het einde van je wandeling op een levendige plek vol locals, of juist ‘smiddags wanneer er een rustige, gemoedelijke sfeer heerst. Studentikoos op z’n best! Of zoals ze het zelf graag noemen: die geselligkeitskultur.
Altes Europa, Gipsstrasse 11 Berlin, +49 (30) 28 09 38 40, www.alteseuropa.com

IMG_9906      IMG_9910

IMG_9912      IMG_9928

Summary
Koffiepauze in Berlijn
Article Name
Koffiepauze in Berlijn
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt