...

Fischstube: stijlvolle romantiek aan het water

door | 25 sep 2013 | Op reis, Zürich

Print Friendly, PDF & Email

In Zürich waar de mooie diepblauwe Zürisee niet te missen is, is het natuurlijk noodzakelijk om een goed tentje aan het water te kennen. Zo’n romantische plek waar je het gevoel hebt je midden op het meer te bevinden, met enkel langsvarende bootjes, zwanen, zwemmers en verder niets dan de besneeuwde Zwiterse bergen en rust. Fischstube is precies zo’n plek, de Zwiterse variant van een hippe beachclub, maar dan stijlvol en met klasse. Onmisbaar bij een bezoek aan Zürich!

Stijlvol en hip
Persoonlijk vind ik Fischstube echt ‘hip’. ‘Hip’ op de manier zoals je dat tegenwoordig vaak ziet in luxe badplaatsen zoals Marbella en Saint Tropez. Denk aan het interieur van Nikki Beach: witte loungebanken, gevlochten meubilair, bijzondere verlichting, veel robuust hout, relaxte ‘tune’ op de achtergrond en in de bediening alleen maar mooie gebruinde mensen eveneens strak gekleed in het wit. Het enige wat ontbreekt zijn de schaars geklede danseresjes en het ordinaire publiek, dit geeft Fischstube een extra stukje stijl en klasse wat het er fijn toeven maakt. Een beetje buiten de realiteit maar wel heerlijk om je luxe vakantiegevoel een boost te geven, en dat midden in de stad.

Romantisch genieten
Bij Fischstube kan je zo een hele middag en avond doorbrengen. In het loungedeelte vloeien de cocktails en de flessen wijn rijkelijk, terwijl je ontspannen met je benen omhoog op een fijne sofa in het zonnetje ligt. Dat is nog eens vakantie. Op het grote terras bevinden zich kleine ronde romantische tafeltjes voor twee, perfect gesitueerd aan het water of grotere tafels voor meer mensen. Hier wordt er de hele dag door uitgebreid geluncht en gedineerd. Het zit dan ook altijd vol, dus reserveren is noodzakelijk.
Het uitzicht vanaf Fischstube maakt deze hele belevenis uniek. Het restaurant is gebouwd op een enorme steiger op het water waardoor je om je heen enkel en alleen het meer en de overkant ziet. Dit geeft het gevoel van een paradijsje op een onbewoond eiland. Stel je voor hoe romantisch dat wordt wanneer savonds de zon is gezakt en de kaarsjes het overnemen…

Culinair
Het eten in Fischstube is goed, niet spannend. Voor de vegetariër niet de beste plek om heen te gaan, het is een voorbeeld van een van die restaurants die weinig inspiratie heeft anders dan mozzarella en geitenkaas, maar deze gerechten zijn dan wel bijzonder lekker. Voor de viseter is Fischstube zoals de naam al verraad natuurlijk wel een walhalla. Zo heb ik prachtige creaties voorbij zien komen op de borden van mijn gelukkige tafelgenoten.
De wijnkaart van Fischstube is goed afgestemd op het concept. Diverse wijnen per glas en een overzichtelijke wijnkaart waar geen enkele klassieker ontbreekt. Voor dit alles betaal je wel een hip prijsje, maar op vakantie moet je nu eenmaal af en toe uit je dak gaan en het ultieme vakantiegevoel gegarandeerd in dit visstulpje!

TIP!
Zomers is naast Fischstube de beroemde Orange Cinema gevestigd, de Zürichse openlucht bioscoop. Zeker een bezoekje waard! Kaarten kan je het beste van te voren reserveren via www.orangecinema.ch/de/zuerich. Topavondje!

Fischstube, Bellerivestrasse 160,
8008 Zürich, 0041 44 422 25 20, www.fischstube.ch

IMG_2743     Op reis - Zurich - FIschstube

IMG_2750     IMG_2757

Restaurant Fischstube Zurich     

 

Summary
Fischstube: stijlvolle romantiek aan het water
Article Name
Fischstube: stijlvolle romantiek aan het water
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt