...

HILTL: hip & veggie

door | 24 sep 2013 | Op reis, Zürich

Print Friendly, PDF & Email

HILTL is een geniaal concept. Ik kan niet anders zeggen. Als ik nog eens op een dood spoor in mijn leven terecht kom dan ga ik een HILTL in Amsterdam oprichten, dat kan niet anders dan een succes worden. HILTL is een ‘hot & happening’ vegetarisch (!) buffetrestaurant dat ‘s nachts in een club wordt omgetoverd. Hoe hip en vegetarisch wil je het hebben?!

HILTL concept
Een buffet, het heeft iets, al die mogelijkheden, al die keuzes. Je kan alles zien, ruiken en (stiekem) proeven voordat je besluit om het te nemen. Ideaal voor mensen die nooit kunnen kiezen of niet alles kunnen eten! Toch heb ik voor HILTL een buffetrestaurant altijd geassocieerd met een Chinees, een bejaardentehuis of een Van der Valk hotel, kortom niet een plek waar ik voor mijn lol mijn avond ga doorbrengen. HILTL echter brengt rigoureus verandering in dit beeld en tilt het buffetconcept naar een heel ander level. Dankzij een mooie en moderne inrichting met goede verlichting, mooie stofferingen, goede wijnen en professioneel personeel. Ook het buffet is aantrekkelijk ingericht, de gerechten worden constant bijgevuld en zien er tiptop uit. Dat is zoals het zou moeten zijn!

Veggie buffet
Had ik al gezegd dat dit buffet wordt gebruikt voor ontbijt, lunch en diner? En op zondag zelfs voor een typisch Zurichse (champagne)brunch? Voor iedere maaltijd wordt het buffet dagelijks helemaal opnieuw afgestemd. Per maaltijd blijft de keuze redelijk hetzelfde, maar die is oneindig dus niemand vindt dat erg, je moet toch minstens vijf keer terugkomen voordat je alles hebt kunnen proberen. En ALLES is dus vegetarisch, jawel, het veggie walhalla ten top: salades, pasta’s, rijstgerechten en een heerlijke Indiaas getinte hoek. Daarbij komen tien soorten brood, allerlei noten en zaden, oneindig veel dipjes, chutney’s en dressings. Jullie snappen, ik liep daar totaal geobsedeerd rond.

Betalen
Helaas, het is niet goedkoop, zoals niets in Zurich goedkoop is, dus wen daar maar vast aan. Je kan kiezen voor take-away, dat is in principe de goedkoopste optie, daarnaast kan je ervoor kiezen om ieder bordje dat je haalt te wegen en zo dus voor het gewicht te betalen of je kiest voor de ‘all you can eat’ optie waarbij je een vast bedrag afrekent. Niet de charmantste keuze natuurlijk maar reken maar dat ik voor die laatste ging. Hoe zou ik anders ooit alles kunnen proberen? En ik kan je verzekeren dat jij dezelfde keuze zou maken, want wacht maar tot je het buffet van dichtbij aanschouwt…

Club
Na een lange dag van 06.30 ‘s morgens oneindig veel shifts gedraaid te hebben, sluit om 22.30 het buffet, gaan de tafels en de stoelen eruit en wordt HILTL van donderdag tot en met zondag een club van formaat: twee zalen, verschillende muzieksoorten, fotografen en lange rijen voor de deur. Als je een gezellig gezelschap en veel geduld hebt is het het slimst om na het eten in de bar van HILTL te blijven hangen en drankjes te drinken totdat de club van start gaat. Als je van buiten komt dan zul je namelijk moeten geloven aan 20 euro entree voor welk bedrag je dan nog geen drankje gescoord hebt, en dat is de regel in iedere club in Zurich, dus be prepared: uitgaan is duur. En als je dan toch al bezig bent: bestel dan ook gelijk een Aperol Spritz en een Hugo, dan ben je gelijk ingewijd in de Zwitserse cocktail-specials. Lekker dat ze zijn!

HILTL, Sihlstrasse 28  8001 Zürich, Zwitserland, 0041 44 227 70 00, www.hiltl.ch

 

Restaurant HILTL Zurich     Restaurant HILTL Zurich

hiltl-restaurant-zuerich-2(p-restaurant,7252)(c-0)Restaurant HILTL Zurich

Summary
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt