Print Friendly, PDF & Email

Ben jij al eens op food-tour geweest in onze prachtige hoofdstad? Of je nu nieuw bent in Amsterdam, een dagje weg wilt of een andere buurt dan die waar je woont wil ontdekken, ik zeg doen! Wij aten onze weg door Oud-West en vertellen je graag welke vegetarische hotspots niet mogen ontbreken tijdens jouw food-avontuur in Amsterdam Oud-West!

Oud-West
Onze hoofdstad is ontzettend divers en daar is de buurt Oud-West een mooi voorbeeld van. Dit stukje Amsterdam is niet te vergelijken met de drukke straten van het centrum, maar is een lokale buurt dat aandoet als een dorp, eerder dan een grote stad. De architectuur is klassiek en elegant, de kanalen zijn rustig en het eten is ontzettend divers. Wij bezochten de Ten Katemarkt, Rustem, de Foodhallen, Petit Gateau en Meneer de Wit Heeft Honger. Benieuwd wat wij proefden in Oud-West? Lees snel verder.

Ten Katemarkt
De Ten Katemarkt bestaat al meer dan 100 jaar en is daardoor een historische plaats in Oud-West. Op deze plek komen al jaren mensen samen en daarnaast is het ook de plek om het grootste gedeelde van de dagelijkse boodschappen in te slaan. Op de Ten Katemarkt tref je ook vandaag de dag verschillende kramen aan waaronder: bloemen, kaas, wijn, kleding, groente en fruit, maar ook hummus! Onze favoriete stop op de Ten Katemarkt is de kraam van Deli Fresh Delicatessen, waar er meer dan 15 soorten hummus op het menu staan! Onze favoriet van het moment: mangohummus, lekker fris, zacht van smaak en verrassend.

Ten Katemarkt – Ten Katestraat 34, 1053 CG Amsterdam

Rustem Ten Kate
Net achter de kraampjes van de Ten Katemarkt, vind je in de Ten Katestraat een Surinaamse winkel: Rustem Ten Kate. In deze winkel kan je naast verse bara’s en baka bana’s (gebakken banaan) ook producten voor thuis, waaronder een Surinaamse chutney die pit heeft maar niet te scherp is. Daarnaast vind je eigenlijk alle ingrediënten die veel voorkomen in de Surinaamse keuken. De bara bij Rustem ten Kate wordt gemaakt van deeg, urdi ofwel mungbonen en tayerblad, een kruidige bladgroente die veel gebruikt wordt in de Surinaamse keuken. Deze wil je proeven, samen met de chutney waar ik het eerder over had!

Rustem Ten Kate – Ten Katestraat 36, 1053 CG Amsterdam

Foodhallen
Inmiddels zijn de Foodhallen ook neergestreken in Rotterdam en Den Haag, maar in Amsterdam werd in 2014 de allereerste locatie van het inmiddels welbekende concept van de Foodhallen geopend. Hier is het allemaal begonnen én daarom mag je deze locatie niet overslaan tijdens een foodtour Oud-West. De Foodhallen is een concept waaronder verschillende horecagelegenheden hun specialiteiten aanbieden en je onder hetzelfde dak verschillende gerechtjes en drankjes kunt proeven. Wij gingen langs bij de Ballenbar en proefden de Chef’s special: de oude kaas-spinazie bitterbal samen met een verkoelende IPA van de Beer Bar. Cheers!

Foodhallen – Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam

Petit Gateau
Deze hotspot vindt ook onderdak in de Foodhallen, maar verdient een aparte vermelding. Petit Gateu is van origine een Franse patisserie die in 2006 is opgericht en de kleine taartjes ook wel minimini’s genoemd, de specialiteit zijn. Het bijzondere is dat alle taartjes, desserts, macarons, madeleines en taarten met de hand gemaakt worden in de Haarlemmerstaat (centrum) maar ook bij de stand in de Foodhallen verkocht worden. Onze favoriet van het moment: de minimini limoen-meringue!

Petit Gateau – Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam

Meneer de Wit heeft honger
De keuken van Meneer de Wit heeft honger heeft uitgesproken smaken en is heel toegankelijk voor de vegetariërs. Zo kan je heel gemakkelijk verschillende gerechten bestellen of uitgebreid tafelen tijdens een 5, 6, of 7 gangen diner. De smaken van de Middelandse zee staan bij Meneer de Wit heeft honger centraal en er zijn dan ook Marrokaanse en Spaanse invloeden te herkennen in de gerechten. Wij proefden de baba ganoush met hazelnoten, granaatappelpitjes en geroosterde meiknol, YUM!

Meneer de Wit heeft honger – Witte de Withstraat 10, 1057 XV Amsterdam

Eating Europe
Je kan natuurlijk zelf op ontdekkingsreis door Amsterdam, maar je kunt ook met een paar andere foodies meegenomen worden op tour door een culinair gedeelte van Amsterdam (of ergens anders ter wereld). Zo gingen wij er een middag op uit met Eating Europe om verschillende hotspots te ontdekken, die wij misschien anders over het hoofd hadden gezien. Heb je Amsterdam nu wel gezien, dan is een foodtour in Rome, Florence, Londen, Praag, Parijs, Lissabon, Napels of Straatsburg iets voor jou. Hoe dan ook, wij blijven ondertussen hotspots bezoeken én wellicht doen we dat binnenkort op een andere plek op de wereld tijdens een andere Eating Europe tour.

Ben jij al eens in Amsterdam Oud-West geweest? Wat is jouw favoriete hotspot in Oud-West? Laat het ons weten via een reactie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
5 vegetarische hotspots in Amsterdam Oud-West
Article Name
5 vegetarische hotspots in Amsterdam Oud-West
Description
Wij aten onze weg door Oud-West en vertellen je graag welke vegetarische hotspots niet mogen ontbreken tijdens jouw food-avontuur in Amsterdam Oud-West!
Author