Print Friendly, PDF & Email

Foodfestivals zijn de afgelopen jaren ontzettend hip geworden. Steeds vaker en op steeds meer plekken kan je in de zomer genieten van een gathering van foodtrucks, waarbij je allerlei soorten streetfood kan proberen onder het genot van een drankje en een hoop gezelligheid. Denk aan de Rollende Keukens in Amsterdam (24 t/m 28 mei), Amsterdam (of een andere stad) Kookt (verschillende data) of TREK (verschillende data). De foodtrucks serveren kleine gerechtjes van hun eigen specialiteit. Hier zitten ook steeds vaker vegetarische en veganistische opties tussen. Dit zijn mijn favorieten!

Dutch Weed Burger
De eigenaren van Dutch Weed Burger werden verliefd op zeewier: een vegetarische eiwitbron! Hun missie is om de waanzinnig mooie wereld te eten, ‘one bite at a time’. Dit doen ze met de burger met zeewier als smaakmaker. De burger is gemaakt van zilte sojasnippers en duurzaam winterwier. Het broodje zelf is groen van de alg Chlorella, die de eiwitten en omegavetzuren bevat. De hele burger is biologisch, duurzaam en plantaardig. En oh ja: de burger is ook ontzettend lekker en sappig, niet geheel onbelangrijk!

Vega Met Ballen
Vega met ballen serveert naar eigen zeggen de lekkerste vegetarische ballen. Dit doen ze vanuit een echte eye-catcher: hun blauwe oldtimerbus met rode verlichte letters. Op een pitabroodje met verse salade en saus serveren ze hun zelfgemaakte balletjes. Deze worden gemaakt door twee zussen die hun liefde voor handgemaakt en lekker eten samenbrengen. Naast hun populaire falafelballetjes, serveren ze ook noten/kaasballen, wortel/bataatballen, pompoenballen, pittige bonnenballen en vega bitterballen. Keuze zat!

Vleesch noch Visch
Vleesch noch Visch is misschien wel één van de grootste foodtrucks, die inmiddels ook een vaste locatie hebben in Amsterdam West, waarbij je ook thuis kan bestellen via Foodora. Het is een pita van de grill met reepjes ‘nepvlees’. De vleesvervanger, die ontzettend op gyros lijkt, is op basis van duurzame Canadese soja. Daarbij krijg je tomaten, rode ui, rucola en oregano met tzatziki als saus. Hun hoofdingrediënten noemen ze liefde, dat je volgens hen ziet, ruikt en proeft. Ook kan je inmiddels een Orientaalse pita krijgen: flatbread met kurkuma en Gado Gado of Tikka Masala.

Bakblik
Bakblik heeft real good plant based food. Met hun zelfgebouwde foodtrucks van oude paardenwagens staan ze met vers, zelfgemaakt en een volledig vegan menu op verschillende evenementen. Op het menu staan ze met een portie falafel, falafelwrap of falafelburger met hummus, gerookte tomatensaus en salade. Ook hebben ze een kruidige bulgur salade met hummus, champignons gebakken in bierbeslag. Kan je niet kiezen? Dan kan je een proeverij nemen waarbij je een combinatie van alles krijgt! Sluit af met de Chocochocochoco, hun vegan brownie!

Bieterbal
De half Griekse chef van restaurant Vork & Mes heeft als missie om ‘echt’  eten beschikbaar te maken voor jong en oud. Dit doet hij door alleen vegetarische, pure en lokale ingrediënten te gebruiken in zijn gerechten. Goed voor ons, en voor de wereld. Met deze gedachte is hij Bieterbal begonnen: bitterballen met puur en alleen bieten erin!

Mister Makan
Mister Makan wil de bezoekers de gevarieerde Indische keuken laten ervaren met een bijna geheel vegetarisch menu. De foodtruck heeft een open keuken, waardoor je kan meekijken hoe de gerechten bereid worden. Er wordt gewerkt met verse en biologische ingredienten en je Indische specialiteit is in een mum van tijd klaar. De porties zijn betaalbaar (maximaal 5 euro), waardoor je meerdere dingen kan proberen. Wat dacht je van tofu-saté, gebakken banaan of een authentieke gado gado?

Wat is jouw favoriete foodfestival? En welke foodtruck moét je dan een bezoekje hebben gebracht? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van de foodtruck. Download de foto hier. 

Summary
6 x toffe vegetarische foodtrucks
Article Name
6 x toffe vegetarische foodtrucks
Description
Foodfestivals zijn de afgelopen jaren ontzettend hip geworden. Steeds vaker en op steeds meer plekken kan je in de zomer genieten van een gathering van foodtrucks, waarbij je allerlei soorten streetfood kan proberen onder het genot van een drankje en een hoop gezelligheid. Denk aan de Rollende Keukens in Amsterdam (24 t/m 28 mei), Amsterdam (of een andere stad) Kookt (verschillende data) of TREK (verschillende data). De foodtrucks serveren kleine gerechtjes van hun eigen specialiteit. Hier zitten ook steeds vaker vegetarische en veganistische opties tussen. Dit zijn mijn favorieten!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!