Barcelona: favoriete vega hotspots
Mariëlle van Stek

Barcelona: favoriete vega hotspots

zaterdag 19 augustus 2017
Als vegetariër kan het soms best lastig zijn om in Spanje een volledig vlees- en visloze maaltijd te bestellen. In Barcelona zijn er gelukkig volop opties om leuk en lekker vegetarisch te kunnen eten. Nederlandse local Carlijn van Barcelona tips deelde met ons haar vijf favoriete vegetarische hotspots! Dus als jij komende zomer naar Barcelona vliegt, neem dan sowieso deze lijst mee!

Teresa Carles
Deze hotspot heeft zich in no time opgewerkt tot de klassieker onder de vegetarische restaurants in Barcelona. Mevrouw Carles herself geldt als een pionier op het gebied van de vegetarische keuken en heeft meerdere vegetarische restaurants in Spanje. Snak je naar een goede portie veggies en fruit, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt je eigen salade samenstellen en van de sapjes krijg je een heerlijke vitamineboost. Voor de grotere trek staan er vegetarische tapas (de variant op de Bomba de la Barceloneta is favoriet), pasta en veggieburgers op het menu.
Prijs: Reken op zo’n 25 euro p.p.
Adres: C/Jovellanos, 2 (El Raval)

 

 

Flax & Kale
Vegetariër of niet, hip Barcelona laat zich graag zien bij Flax & Kale. Het restaurant, ook van Teresa Carles, groeide in een paar jaar tijd uit tot één van dé hotspots van de hipsterwijk El Raval. Op de kaart staat geen vlees, maar wel een enkel visgerecht. Verder is er natuurlijk volop keuze voor vegetariërs, maar ook voor veganisten, raw-eters en voor hen die geen gluten eten. Het strakke interieur en mooie presentatie van de gerechten zijn volledig Instagram-proof. En voor de ultieme Flax & Kale ervaring maak je ook even een selfie in de spiegel op het toilet.
Prijs: Reken op zo’n 25 euro p.p.
Adres: C/Tallers (El Born)

 

 

Vegetalia
Bij
Vegetalia, die je op drie plekken in de binnenstad kunt vinden, zit je goed voor zowel brunch, lunch als diner. De Argentijns/Israëlische eigenaars stelden een internationale kaart samen, met Europese en Aziatische invloeden. Een persoonlijke favoriet: de Thaise curry met tofu en groenten. De meeste producten komen van de organische moestuin in de regio Moianès, zo’n 50 kilometer ten noorden van Barcelona.
Prijs: Een brunchmenu heb je vanaf 11 euro en voor de lunch of diner ben je zo’n 15 euro kwijt.
Adres: C/Escudellers, 54 (El Gotico), Pl/ Emili Vendrell,1 (El Raval), Pl/Fossar de les Moreres (El Born)

 

 

L'Hortet
Voor lunch en diner zit je goed bij L’Hortet, een klein maar gezellig restaurant in El Raval. Zowel doordeweeks als in het weekend heb je er een smakelijk dagmenu waarbij voor- en hoofdgerecht en dessert zitten inbegrepen (drankjes apart). De bediening is ontzettend vriendelijk en denkt graag met je mee als je bepaalde producten niet mag of wilt eten. Als voorgerecht heb je de keuze uit een uitgebreid saladebuffet. Als hoofgerecht zijn de lasagne en risotto absolute aanraders!
Prijs: 15 euro exclusief drankjes
Adres: C/Pintor Fortuny, 32


 

 

 

Ale & Hop
Ale & Hop in de wijk El Born is eerder een bar dan een restaurant, maar perfect voor een snelle vegetarische hap en een goed glas bier. Op de kaart staat een variatie aan veganistische hamburgers waar je je vingers bij aflikt, maar ook snacks als nacho’s, hummus en zoete frietjes. Zorg dat je een plekje overhoudt voor de overheerlijke brownie. Open tot half drie ’s nachts dus ook een prima plek om ’s avonds door te zakken.
Prijs: Voor een biertje en een hamburger ben je zo’n 15 euro kwijt
Adres: C/Basses de Sant Pere 10 (El Born)

 

 

 

Carlijn Teeven is freelance journalist en woont sinds 2013 in Barcelona. Ze deelt haar tips voor de Catalaanse hoofdstad op www.barcelonatips.nl

Heb jij een favoriete hotspot in Barcelona? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.