...

De 10 leukste foodie walks in Amsterdam

door | 30 apr 2021 | Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

Natuurlijk zitten we ondanks de maatregelingen niet stil en bezoeken we graag de restaurants op een andere, creatieve manier! Restaurantwandelingen, foodtours, wijn & spijs routes, culinaire belevingen buiten de restaurants en ga zo maar door… De initiatieven blijven maar komen! Sinds deze week mogen de terrassen gelukkig weer open. Waarschijnlijk zullen de reserveringen snel vol zijn, dus als je net naast het net vist, kan je ook gaan voor een unieke wandelroute met heerlijk eten en drinken in Amsterdam!

The Walk of Food
The Walk of Food is een foodtour waarbij je geniet van de stad, de restaurants en elkaar. ​Door corona zijn de opties om wat leuks te gaan doen erg beperkt. Of het nou gaat om een eerste date die je niet meteen thuis wilt uitnodigen, of om met je partner, vriend of vriendin de sleur van het bankhangen te doorbreken, of je wilt gewoon gezellig bijkletsen met je moeder… Deze food walk brengt je hoe dan ook dichter bij elkaar en dat terwijl je de horeca support!

De Belvedere Vodka Trail
Deze activiteit is helemaal van deze tijd. Tijdens de Belvedere Vodka Trail ga je op culinaire ontdekkingstocht door centrum Amsterdam. Je loopt langs populaire restaurants zoals Salmuera, Michelin restaurant Bord’Eau en cocktailbar Super Lyan. Waar je van kan genieten? Heerlijke Belvedere cocktails met unieke foodpairings geïnspireerd op de natuurlijke elementen waar vodka mee wordt gedistilleerd; rogge, water en vuur.

Tijdens deze foodie walk kan je genieten van het volgende vega menu:

Salmuera
Deep-fried Caulifower with a sweet and spiced glaze served with homemade tomatillo salsa.

Super Lyan & Celia
The smoked mushroom taco from Celia.

Satchmo
Polish Placki. Aardappeltaartje met crème fraîche, bieslook en dille.

Freddy’s bar & Bord’Eau
Rogge ‘tempeh’, aardpeer en jonge witlof.

Bo Nam
SUMMER ROLLS VEGAN | Gòi Cuôn Fresh Rice Paper Rolls with Pineapple & Avocado
IMPERIAL ROLLS VEGAN | Chà Giò Fried Rice Paper Rolls with Veggies
SAMOSA | Pastry with Veggies

Flying Dutchmen
Geen eten maar wel een cocktail

Culinaire foodtour door De Pijp
In het weekend van 8 & 9 mei kan je genieten van een culinaire foodtour door De Pijp! Het is een wandeling van ongeveer 5 km met 6 stops, 5 bites en 2 drankjes. Je stopt bij Wijmpje Beukers, Brut de Mer, Arles, Siefietshe & Yerba en Schotsheuvel.

Tasty Walk
Als je geen last hebt van keuzestress, is dit jouw go to site. Bij deze Tasty Walk kan je maar liefst uit 13 verschillende foodtours kiezen! Er zit van alles tussen en tijdens deze tours bezoek je de tofste plekjes in Amsterdam.

Restaurant wandeling
Op de website van restaurant wandeling kan je de pareltjes van Amsterdam ontdekken via heerlijke wandelroutes die zij voor je hebben uitgestippeld. Geniet van fijne take away gerechten van vier geselecteerde restaurants. Je kan onder andere kiezen uit de grey, pink of white route. Welke kies jij?

Get Your Guide
Tijdens de Get Your Guide tour ontdek je de traditionele tradities van de Nederlandse kaas tijdens een echte Hollandse markttour van een halve dag vanuit Amsterdam naar Alkmaar.

Wijn Spijs
De culinaire wandeling van Wijn Spijs vindt plaats vanaf 28 augustus in het weekend. Nog een beetje ver weg, maar wel een superleuke activiteit om te doen met lekker zomerweer. Je wandelt van 12:00 tot 17:00 langs zes (soms één meer of minder) restaurants in Amsterdam. Er is in elk restaurant een zorgvuldig uitgezochte wijnspijs combinatie te proeven.

Vegan Walk
Mogelijk gemaakt door dierenwelzijnscheck, werd er in het laatste weekend van april een Vegan Walk georganiseerd. Tijdens een heerlijke wandeling door Amsterdam, geniet je van de culinaire gerechtjes van diervriendelijke restaurants! Dat is niet alleen leuk en lekker, hiermee steun je ook de horeca. Houd de website in de gaten voor de volgende editie!

Walking dinner
Walking Dinner brengt je naar drie verschillende restaurants die ieder één gang serveren. Tussen de gangen door dwaal je door het mooie centrum van Amsterdam. Je wandelt onder meer langs het Paleis op de Dam, het Anne Frank Huis en trekt door het beroemde Red Light District.

Club Walk
Om onze top 10 feestelijk af te sluiten, eindigen we met de Club Walk. De eerste editie werd afgetrapt in Amsterdam met een te gekke wandeling van meer dan 5.000 stappen langs 5 clubs! Bij iedere nachtclub maak je een klein rondje over de dansvloer en ondertussen geniet je van je favoriete muziek. Na afloop staat er bij de uitgang een heerlijke cocktail to go voor je klaar! Om het nog leuker te maken, ontvang je bij 2 van de 5 clubs naast een cocktail een lekker hapje.

Heb jij een van deze culinaire foodwalks gedaan? We zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het weten in een reactie, of op Instagram of Facebook.

 

Summary
De 10 leukste foodie walks in Amsterdam
Article Name
De 10 leukste foodie walks in Amsterdam
Description
Wat zijn jouw weekendplannen? Met deze top 10 met onze favoriete foodwalks door Amsterdam geven wij je graag wat inspiratie!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt