Florent in Utrecht: 'bistronomie met bravoure'
Mariëlle van Stek

Florent in Utrecht: 'bistronomie met bravoure'

vrijdag 12 oktober 2018
Florent was voor mij een verborgen parel in Utrecht. Ik kende dit restaurant na twee jaar nog steeds niet - zo zonde! Florent verraste mij met creatieve, culinaire vegetarische gerechten vol smaak. Een bijpassend wijnarrangement erbij en je hebt gegarandeerd een heerlijke avond! Florent scoort niet voor niets ontzettend hoog op IENS en in het AD, dus hoog tijd dat we er ook langs gingen!

Het interieur
Florent is een knus restaurant. De ruimte is langwerpig en slim ingedeeld met verschillende soorten rijen tafels. De ruimte is niet enorm, maar oogt groter vanwege een grote spiegel aan de brede kant. Het interieur is rustig, met veel houten meubilair en zachte ondertonen. Het meest opvallend was één lange muur, in blauwtinten geschilderd met verschillende streken. Daarop waren historische figuren 'geplakt'  alsof het rechtstreeks uit de krant was geknipt. Door de slimme verfstreken gingen deze figuren wel heel mooi op in het geheel. Bijzonder en grappig!

De bediening en de gasten
De sfeer en bediening bij Florent is precies zoals het hoort. Zelf noemen ze het 'bistronomie met bravoure', en terecht! Florent straalde klasse uit, maar fijn was dat het wel een laagdrempelige en gemoedelijke sfeer had. Wij werden de hele avond geholpen door een heel vriendelijke gastheer. De gerechten en bijpassende wijn werden uitgebreid uitgelegd. Bij Florent merk je de prettige sfeer ook aan de verschillende gezelschappen. Van een stel, tot grote mannengroep en een jong gezin.

Vegetarisch smullen
Florent serveert Franse gerechten met een twist. Je hebt keuze uit een 3-, 4- of 5-gangen diner van de chef, of je kunt a la carte losse gerechten bestellen. Wij kregen verschillende vegetarische gerechten met bijpassende wijnen. Als voorgerecht hadden wij o.a. koude, kruidige bieten gazpacho met krokante choggiabiet erin. Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van koude soepen, maar deze soep zat boordevol smaken en texturen dat het een volwaardig gerecht was! Voor het hoofdgerecht kregen wij huisgemaakte gnocchi met artisjok, verschillende zwammen en beurre blanc. De gnocchi verraste me, deze was totaal niet zoals je hem bij de supermarkt koopt ;) De gnocchi was gebakken en daarmee krokant van buiten, maar zacht van binnen. Het andere hoofdgerecht - ook met artisjok - bevatte een van de lekkerste dingen die ik ooit heb gegeten: maïscreme. Dit leek in de verste verte niet op de smaak van verse mais, maar had bijna meer weg van een romige, dikke hopjesvla. Hier had ik echt een bak leeg van kunnen eten! De nagerechten waren vooral sterk in hun verschillende texturen. Het dessert met chocolade bestond uit chocolade-ijs, mousse en een krokantje van chocolade. Het andere dessert bestond uit ijs in aardbeienbouillon, met een krokantje van maanzaad. Een mooie afsluiter van een avond culinair genieten!

Ga jij bij Florent eten? Of ben je er al geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.