Print Friendly, PDF & Email

FOAM Catering is één van de favoriete restaurants van onze medeblogster Sanne, oprichtster van Simply Vegan. Zij stelde vier bijzondere vragen aan de eigenaresse van FOAM Catering over plantaardig eten. Wij mochten het interview delen!

Sanne: In de mooie wijk Willemspark in Den Haag ligt FOAM Catering, een veganistische hotspot waar je terecht kunt voor ontbijt en lunch. Bij binnenkomst en het zien van de kaart is gelijk duidelijk dat dit niet zomaar een lunchroom is: hier staat verse, gezonde en natuurlijke voeding hoog in het vaandel. Je kunt hier als vegan je hart ophalen!
Op de kaart staan verse sapjes, koffiespecials en verschillende soorten thee. Als ontbijt kun je kiezen voor pancakes en natuurlijk mag een heerlijke smoothie bowl ook niet ontbreken. De lunchgerechten zagen er zo goed uit dat ik bijna niet kon kiezen! Ik bedoel.. crispy tostada’s, vegan meatloaf en quesadilla’s? En alles voorzien van een lekkere hoeveelheid groente, je komt hier niets te kort. Ik heb hier echt heerlijk gegeten en genoten van de gezellige sfeer. Zeker een aanrader!

4 vragen aan Rjimke – eigenaar FOAM Catering:

Wat is jouw achtergrond qua opleiding/studie en heb je bij de keuze hiervoor altijd in je achterhoofd gehouden dat je een cateringbedrijf/lunchroom wil beginnen?
Ik heb na de middelbare school de Hotelschool in Groningen gevolgd. Via die opleiding heb ik stages gedaan in Duitsland en Londen en daar kwam ik in de keuken terecht. Ik voelde me meteen op mijn plek, hield van het harde werken en van het teamwork. Desondanks ben ik begonnen met een HBO opleiding in Den Haag. Om mijn studie en kamer te betalen werkte ik in de bediening van verschillende restaurants en kwam ik op een gegeven moment in de keuken van PUCK terecht. Ik kon daar zó ontzettend veel leren. Ik ben gestopt met mijn opleiding en ben fulltime bij PUCK gaan werken. Na een jaar heb ik mijn baan opgezegd om te gaan reizen.”

“Terug in Den Haag heb ik in veel mooie zaken gewerkt, keukens helpen opstarten en uiteindelijk ben ik naast mijn werk een vegatarisch – biologisch catering bedrijf begonnen.

Omdat ik zelf meer en meer bewust werd van de voeding die ik at en mijn gasten voorschotelde ben ik in 2013 begonnen met de drie jarige opleiding tot natuurvoedingskundige. In 2016 heb ik mijn diploma behaald. Ondertussen was ik begonnen met het leveren van verse maaltijden bij natuurvoedings winkels in Den Haag en de vraag naar catering nam toe. Op een gegeven moment groeide ik uit mijn productie keuken en ben ik op zoek gegaan naar een andere, grotere locatie. Deze vond ik op de Frederikstraat.”

Is alles op de kaart vegan en biologisch?
Alles op onze kaart is veganistisch en bijna alles is biologisch. Het enige dierlijke product dat wij in huis hebben is koemelk voor in de koffie. We cateren wel veganistisch én vegetarisch. Voor sommige mensen is veganistisch eten nog een té grote stap en wij zijn dan al heel blij dat ze kiezen voor geen vlees en geen vis.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor het bedenken van de gerechten?
“Ik ben groot fan van Isa Chandra en van Minimalist baker. Daarnaast werken er veel veganisten bij me en die hebben ook leuke ideeën. Verder vind ik het leuk om gerechten waar normaal gesproken wel dierlijke producten in zitten te veganisen.”

Wat is jouw favoriete gerecht van de kaart en waarom?
Een gerecht dat nooit meer van de kaart af gaat is de Quesadilla. Wij maken hiervoor zelf “kaas” van bonen, miso etc en vullen daarmee de quesadilla samen met jalepeno pepers en verse groenten. Hierna worden ze in de olie krokant en goudbruin gebakken. SUPER lekker! :)”

FOAM Catering, Frederikstraat 44 Den Haag, 070 – 752 21 41, www.foamcatering.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
FOAM Catering: Vegan hotspot in Den Haag
Article Name
FOAM Catering: Vegan hotspot in Den Haag
Description
In de mooie wijk Willemspark in Den Haag ligt FOAM Catering, een veganistische hotspot waar je terecht kunt voor ontbijt en lunch.
Author