Food Festivals: zomer 2016
Lieske van der Waals

Food Festivals: zomer 2016

vrijdag 15 april 2016In het zonnetje genieten van verschillende hapjes en drankjes. Muziekje, gezellige mensen, goede sfeer en dat alles midden in de buitenlucht. Heerlijk! Ik heb het natuurlijk over één van mijn favoriete zomerse activiteiten: het bezoeken van food festivals. In de lente en zomer duiken er in heel Nederland verschillende food trucks en kraampjes op. Wij hebben de beste selectie van zomer 2016 voor je op een rijtje gezet! Dus pak je agenda en maak je keuze, want ze zijn echt een bezoekje waard!

TREK
In 2015 trok Food Truck Festival TREK 260.000 maar liefst bezoekers! Dit jaar trekt de TREK karavaan door negen steden: Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Eindhoven, 's Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Tientallen mobiele keukens toveren de geliefde stadsparken om tot één sfeervol openluchtrestaurant. Het lekkerste eten, de leukste live muziek en een variëteit aan theatervoorstellingen en vermaak maken van Festival TREK een gezellige belevenis. Benieuwd naar TREK? Bekijk hier de foto's van voorgaande edities voor een sneak-peek wat je te wachten staat. Of je nu met vrienden, familie, collega's, of een leuke date gaat, een dagje TREK betekend een smaak- en sfeervolle middag, avond of dag uit voor iedereen.

Rotterdam (Vroesenpark) - 06 t/m 08 mei
Utrecht (Griftpark) - 12 t/m 16 mei
Maastricht (Stadspark) - 19 t/m 22 mei
Enschede (Volkspark) - 03 t/m 05 juni
Nijmegen (Hunnerpark) - 10 t/m 12 juni
Eindhoven (Karpendonkse Plas) - 17 t/m 19 juni
's Hertogenbosch (Paleiskwartier) - 07 t/m 10 juli
Amsterdam (Amstelpark) - 14 t/m 17 juli
Den Haag (Westbroekpark) - 08 t/m 11 september

Rrollend
Rrollend is verdeeld over heel Nederland, én het leuke is dat ook de minder grote steden en leuke pleinen en bossen opgezocht worden. Deze steden worden stuk voor stuk omgetoverd tot een waar food-walhalla waar je als foodie je ogen uit kijkt aan al het lekkers dat er aangeboden word. Heel leuk voor een dagje uit! Dit jaar laat niet zo heel lang op zich wachten, want de eerste foodtrucks van Rrollend kan je vanaf 22 april al vinden in Delft! Alvast even terugblikken naar eerdere edities kan natuurlijk altijd!

Almere (Esplanade Centrum) - 12, 13 en 14 augustus
Amstelveen (Stadsplein) - 8, 9 en 10 juli
Delft (Lijm en Cultuur) - 22, 23 en 24 april
Den Haag (Lange Voorhout) - 13, 14, 15 en 16 mei
Den Haag (Lange Voorhout) - 23, 24 en 25 september
Den Helder (Willemsoord) - 22, 23 en 24 juli
Groningen (Ossenmarkt) - 16, 17 en 18 september
Hoofddorp (Raadhuisplein) - 19, 20 en 21 augustus
Katwijk (Andreasplein) - 13, 14, 15 en 16 juli
Leiden (Pieterskerkplein) - 27, 28 en 29 mei
Leiden (Pieterskerkplein) - 26, 27 en 28 augustus
Nijmegen (Plein 1944) - 20, 21 en 22 mei
Oisterwijk (Dorpscentrum) - 30 september, 1, 2 oktober
Roermond (Munsterplein) - 1, 2 en 3 juli
Rotterdam (Plein 1940) - 13, 14, 15 en 16 mei
Rotterdam (Noordplein) - 10, 11 en 12 juni
Rotterdam (Kralingse Bos) - 14, 15 en 16 oktober
Tilburg (Stadhuisplein) - 7, 8 en 9 oktober
Vlissingen (Koninklijke Schelde) - 24, 25 en 26 juni
Zwolle (Grote Kerkplein) - 17, 18 en 19 juni

Lepeltje Lepeltje
Met een totaal van 8 edities in 2016 kan je vanaf pinksterweekend tot en met eind augustus genieten van Lepeltje Lepeltje. Het rondreizende culturele festival gaat dit jaar maar liefst 7 steden en muziekfestival Mysteryland af. Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en Mysteryland gaan komend seizoen smakelijk genieten. Vers, ambachtelijk eten geserveerd vanuit mobiele keukens, toffe bands en dj's, een mooi programma voor de kinderen en natuurlijk de mooie spullen markt. De toegang is gratis dus ga vooral de sfeer proeven!

Amersfoort 13 t/m 16 mei
Dordrecht 3 t/m 5 juni
Utrecht 24 t/m 26 juni
Groningen 1 t/m 3 juni
Zwolle 8 t/m 10 juli
Apeldoorn 29 t/m 31 juli
Eindhoven 5 t/m 7 augustus
Mysteryland 27 t/m 28 augustus

Neighbour Food Market
De NeighbourFood Market verzameld het beste en lekkerste eten uit alle windstreken. Ter plekke voor je bereid. Binnen én buiten. Je kan rekenen op een dag vol gezelligheid, goed eten en struinen door tweedehands curiosa. Al sinds 2012 bied NFM een platform aan innovatieve food makers: restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Als bezoeker scharrel je hier je maal bij elkaar en geniet je aan gezellig lange tafels in een relaxte sfeer en een stijlvolle, stedelijke omgeving. Elke editie zijn er weer nieuwe ondernemers die je verrassen. Het publiek? Jong, oud, brak, fris ontmoet elkaar daar waar het lekkerste eten verzameld is. De NeighbourFood Market is er voor iedereen die van ambachtelijk goed en vooral gezellig eten houdt. Het kan zijn dat sommige dagen een speciaal thema heeft of een bijzondere reeks aan producten in het zonnetje word gezet. Kijk voor het actuele aanbod vooral even op de website van Neighbour Food.

Amsterdam (Westergasfabriek terrein) - 23,24 april                                Den Bosch (De Mengfabriek) - 2,3 april
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) - 22 mei                                      Den Bosch (De Mengfabriek) - 4,5 juni
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) - 18,19 juni                                 Den Bosch (De Mengfabriek) - 3,4 september
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) 19 juli                                         Den Bosch (De Mengfabriek) - 3,4 december
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) - 21 augustus
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) - 17,18 september
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) - 15,16 oktober
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) 20 november
Amsterdam (Westergasfabriek terrein) 17,18 december

Mei

Proef Amersfoort
Amersfoort - 3 t/m 8 mei
Vijf dagen gevuld met drankjes, hapjes, muziek, vrienden zien en nieuwe mensen ontmoeten in een keigezellige ambiance, aldus de website. Proef vindt plaats op de Hof, gelegen in het pittoreske hart van Amersfoort. Als sinds de eerste editie in 2008 is Proef een daverend success even komen jong en oud samen om te genieten van al het leuks en lekkers dat de marktlkooplieden te bieden hebben. Zeker een bezoek waard, nog niet overtuigd? Bekijk hier de foto's van eerdere edities!

Amsterdam Kookt
Amsterdam - 5 t/m 8 mei
Het lekkerste muziekfestival en gratis Food Festival van Amsterdam komt van 5 t/m 8 mei 2016 naar het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid. Die dagen verandert het gebied rondom dit stadion tot een bruisend openluchtrestaurant. Het gratis toegankelijke festival opent op 5 mei 2016 wat tevens Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag is. Deze dag wordt muzikaal vormgegeven met Typhoon als absoluut hoogtepunt, tijdens de andere dagen kun je onder andere Sven Hammond, Rondé, Hans Dulfer, Sunday Sun en Jack and the Weatherman zien optreden. Amsterdam Kookt bestaat uit een variatie van pop-up restaurants, foodtrucks, wijnplein, biertuin, foodmarket en een kids playground.

Food Soul Festival
Noordwijk aan Zee - 27 t/m 29 mei
Zoetermeer - 26 t/m 28 augustus
Het Food Truck Festival aan de kust in het Food Soul Festival, in het kort een heel gezellig evenement aan de kust. Voor een echte impressie van Food Soul Festival, kan je hier de foto's van 2015 bekijken. Lekker eten in een ongedwongen sfeer. Een intieme setting met ongeveer 15 foodtrucks, aan zee gecombineerd met muziek.

Juni

Taste of Amsterdam
Amsterdam - 2 t/m 5 juni
Als je een echte liefhebber van van eten bent, ben je bij Taste of Amsterdam op de juiste plek! Taste of Amsterdam heeft voor ieder wat wils, zelfs voor de jongste foodies onder ons biedt, Taste of Amsterdam, Taste of Kids aan. Naast dat er goenoeg te proeven is, is er ook veel te doen. Zo kan je zelf aan de slag in de keuken, kan je wijnproeverijen volgen, kijken naar kookdemonstraties van Nederlandse bekende chefs, masterclasses volgen en genieten van het entertainment. Ook zijn de producten die je proeft ook mee naar huis te nemen door deze te shoppen bij kleine en lokale producenten. Voor een indruk van dit jaar, kan je de foto's van 2015 hier bekijken.

Raw Food & Lifestyle Festival
Amsterdam - 12 juni
De voorbereidingen zijn al druk aan de gang voor de 4e editie van Raw Food & Lifestyle Festival. Vorig jaar nog heette het event Raw Food Festival dit omdat er naast raw food ook ruimte is voor bewuste, gelukkige, gezonde, groene ondernemers in non-food/ifestyle producten. Een event voor de bewuste foodie dus! Maak kennis met raw food op Boerderij Langerlust aan de Provincialeweg, Amsterdam.

BARREL
Emmen - 25 - 26 juni
De uit uit Amerika afgereisde mobiele keukens zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken, ook in Nederland. Ook Noord-Nederland krijgt nu haar eigen Food Tuck Festival: Het BARREL Food Truck Fest. De 2e editie vindt het weekend van 25 en 26 juni 2016 in Emmen plaats. Op het Raadhuisplein voor de gloednieuwe dierentuin 'Wildlands' in Emmen...

Hebben we er één gemist? Laat het ons weten! Ga je ook of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. We horen het heel graag!

 

 

1 Reacties

Leuk bedankt voor alle tips!

12:14 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.