...

GEMBER: bijzonder eetadresje in Horst

door | 8 jun 2018 | Gewoon genieten, Horst, Hotspots, Lunch, Ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

GEMBER in Horst is een adresje waar mijn vriend en ik graag komen. We houden erg van het lekkere, smakelijke eten dat bij deze foodbar geserveerd wordt. Ik vind het bijzonder en apart. En daar kun je me altijd mee verwennen!

Interieur
GEMBER ligt in een prachtig monumentaal pand, midden in het centrum van Horst. Toch zou het in een studentenstad ook niet misstaan. Het horecagedeelte ligt vooraan in het pand en heeft een leuke, speelse uitstraling. En er is een open keuken – altijd een goed teken. Wij nestelen ons meestal op één van de banken, waar allerlei kleurrijke kussens op liggen, die je onder of achter je kunt installeren. Het zit lekker en ziet er ook nog eens leuk uit!

Bediening en gasten
GEMBER is in handen van twee jonge meiden, die met veel enthousiasme de zaak runnen. Sanne bedient de gasten met verve en Claire maakt de heerlijkste gerechten in de keuken. In de bediening lopen regelmatig ook andere jonge, charmante dames. Het publiek bestaat vooral uit dertigers, maar ook gezinnen en anderen zijn er te vinden. Op de achtergrond klinkt loungemuziek, die niet nadrukkelijk aanwezig is, maar prettig hoorbaar.

Vegetarisch smullen
Er staan veel vegetarische en veganistische gerechten staan op de menukaart. GEMBER is toegankelijk voor iedereen die van goed eten houdt. De kaart is ingenieus opgesteld, zodat die een groot publiek aanspreekt. De gast kan kiezen voor wat hij lekker vindt, en vervolgens bekijken of een gerecht bijvoorbeeld vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is door middel van symbolen. Zo gaat smaak boven gewoontegedrag. Het is een kaart waarover goed is nagedacht!

Onlangs nam ik een veganistische kikkererwtensoep met knoflook en prei. Toen ik dit gerecht las, klonk het alleen al zo lekker. Niet iedereen kan goed veganistisch koken (ik ben geen kenner, maar toch), maar deze was heerlijk. Bij de soep bestelde ik brood. De brooddipjes veranderen bij GEMBER regelmatig. Dit keer kregen we dukkah, een Egyptisch specerijennotenmengsel, en olie. Dat is lekker en ziet er ook heel smakelijk uit. 

Mijn vriend nam een heerlijke tosti op desem spelt quinoa haverbrood. Momenteel staat de lentetosti op de kaart, met paprikaspread, avocado, maïs, feta en home made ketchup. De tosti’s variëren met de seizoenen mee. Op de kaart staan ook allerlei goed klinkende sapjes, zoals GEMBER’s pumpkin spice latte met pompoen en agave. Ik drink daar meestal cappuccino, die is ook erg goed!

GEMBER is een bijzonder zaakje met bijzondere gerechten, waar wij graag komen. Mijn vriend zei me van plan te zijn telkens een ander gerecht te proeven, zodat hij op een gegeven moment de hele kaart heeft gehad. Geen straf, lijkt me. Wij zijn fan!

GEMBER – Steenstraat 2 –  Horst – tel. 06 28 58 84 52 – gemberfood.nl

Ben jij bij GEMBER geweest? Hoe vond je het? Of weet je nog een andere hotspot waar we heen moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
GEMBER: bijzonder eetadresje in Horst
Article Name
GEMBER: bijzonder eetadresje in Horst
Description
GEMBER in Horst is een adresje waar mijn vriend en ik graag komen. We houden erg van het lekkere, smakelijke eten dat bij deze foodbar geserveerd wordt. Ik vind het bijzonder en apart. En daar kun je me altijd mee verwennen!
Author
Nicole Mulders

Nicole Mulders

Schrijfster at Dharma Tekstproducties
Nicole is schrijfster in hart en nieren. Voor De Hippe Vegetariër spreekt Nicole met voedingsdeskundigen en bijzondere chefs, en beschrijft hun bevindingen. Genieten en gezond eten is volgens Nicole een goed duo. Uit eten gaan is voor haar dan ook een waar genot. Daarom schrijft ze ook recensies van haar nieuwste ontdekkingen op culinair gebied!
Nicole Mulders

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt