Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Ik ben dol op uit eten gaan, maar soms wil je gewoon lekker thuis blijven en toch ontzorgd worden. Ooit weleens gedacht aan een chef aan huis? Waarschijnlijk niet! ChefPlaza maakt het mogelijk. Ik mocht het uitproberen voor mijn verjaardag en chef Annemieke maakte er een intiem, sfeervol en culinair feest van. Wat een aanrader!

ChefPlaza: marktplaats voor chefs aan huis
ChefPlaza heeft een gat in de markt gevonden. Heel veel particulieren zijn stiekem hele goede koks en willen meer mensen blij maken met hun kookkunsten. Tegelijk is een chef aan huis bij een feestelijke gelegenheid natuurlijk een geweldig alternatief voor uit eten gaan. Daarom heeft ChefPlaza een soort marktplaats gecreëerd waarop de chefs zichzelf kunnen presenteren en de administratieve rompslomp uit handen kunnen geven, en particulieren heel gemakkelijk een chef aan huis kunnen vinden die bij hen past. Ideaal!

Verrassende vega chefs
Zo begon mijn zoektocht naar een verrassende vega chef die ik vertrouwde om mijn verjaardagsdinertje met vriendinnen aan uit handen te geven. Na het bekijken van alle chefs vroeg ik de beschikbaarheid op van Claudia Lucardie en haar vegetarische moestuinmenu, de door Ottolenghi geïnspireerde Sophie van Oyen en Annemieke Zeilstra (oftewel De Dis catering) die werkt met grote liefde voor de natuur. In overleg met ChefPlaza, die mij snel en vriendelijk via de mail te woord stonden, boekte ik Annemieke voor mijn feestavond. Ik vulde een formulier in met wat details over mijn keuken, mijn eetwensen en details over de avond. Al snel volgde het menu per mail, of ik het er mee eens was (het klonk fantastisch!) en in de week voorafgaand aan het diner hadden Annemieke en ik nog even telefonisch contact om wat praktische dingen af te stemmen. Zelden was ik zo zorgeloos voor een eigen feestje!

Een lentediner met Annemieke
Op zaterdag 23 april was het zover! Om 16:00 stapte Annemieke binnen met grote boodschappentassen en heerlijke wijnen voor bij iedere gang. Ik liet haar binnen, maakte haar wegwijs en ging daarna douchen en optutten voor de avond terwijl Annemieke zich ontfermde over mijn keuken. Helemaal fris en fruitig stapte ik even later weer de keuken binnen, waar inmiddels een prachtig gedekte tafel stond met kaarsen en pastelkleurige confetti, kannen water met munt, mooie uitgetypte menukaartjes en bloemen. Direct een fantastische sfeer! Zodra mijn vriendinnen binnen stapten was de hele mise-en-place gereed, de keuken aan kant en werd het aperitief ingeschonken. Hoe feestelijk!

Gedurende de avond genoten we met z’n 8en van het volgende menu:

Amuse
Blini met biet, geitenkaas en citrus

Voorgerecht
Ravioli met doperwt, hazelnoot, waterkers, venkel en saus van pastis

Hoofdgerecht
Voorjaarssoufflé met ricotta en voorjaarsgroenten

Dessert
Tiramisu met rabarber en vanille

In overleg met Annemieke werden de gerechten op ons tempo opgediend. Allemaal even vers, puur en kleurrijk. Bij iedere gang gaf Annemieke een kleine toelichting over het eten en de bijpassende wijn – echt een restaurant aan huis. Toen bleek dat iemand een allergie had die ik vergeten was door te geven (oeps, sorry!) werd er a la minute geïmproviseerd en iets passends op tafel getoverd. Ontzettend persoonlijk, intiem en flexibel. Ik kan het alleen maar aanraden!

Heb jij weleens gebruik gemaakt van een chef aan huis? Of ga je ChefPlaza binnenkort ook proberen? Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw verhaal!

Summary
TIP: Genieten van een chef aan huis
Article Name
TIP: Genieten van een chef aan huis