Print Friendly, PDF & Email

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Groenten van Roos in Sittard. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder of lees ons blog op de site van Lekker Vega!

Het interieur
In Sittard vind je het restaurant Groenten van Roos. Als je om je heen kijkt, zie je er overal planten. Roos ontvangt je hartelijk en er hangt een relaxte sfeer met veel groen. Niet te missen zijn de verse groenten die in een krat hangen bij de keuken. Deze worden elke week bezorgd en verser kan je gerecht dus niet zijn!

Bediening en publiek
Het publiek van Groenten van Roos is heel gevarieerd. Jong en oud, vaste klanten en dagjesmensen. Wat alle gasten gemeen hebben, is dat ze bewust bezig zijn met eten. En daar is het eten van Roos perfect voor! Roos zorgt ervoor dat iedereen een speciale dag heeft en helpt je graag als je niet precies weet wat je wilt bestellen. Ze vertelt niet alleen graag over haar gerechten, maar kan je ook helpen om de leukste plekjes in Sittard te vinden.

De gerechten van Roos
Ons etentje vond plaats voor de coronacrisis, dus wij konden het restaurant nog bezoeken. Voor nu heeft Groenten van Roos besloten om de focus te verleggen naar bestellen en afhalen*. Dit betekent dus dat je nog steeds kunt proeven van haar lekkere en gevarieerde menu, maar wel op een andere manier. Je kunt van woensdag tot en met zondag eten bestellen en afhalen tussen 12:00 en 14:00. Het menu is volledig plantaardig en de keuze is reuze! Van een High Tea tot avondeten en ook nog eens heerlijke zelfgemaakte taart. Wat er op het menu staat wisselt per maand en is te vinden op de website. Verder stelt Roos ook speciale pakketten samen. In juni was er bijvoorbeeld een Vaderdag pakket of een tapas pakket beschikbaar.

Ben je van plan lekker buiten te gaan eten? Dan is er ook de mogelijkheid om een picknickmand te lenen met gerechten die op de menukaart staan. Ideaal voor als het lekker weer is! Roos zal je zelf vertellen wat de beste plekken zijn in Sittard om een plekje te vinden.

Roos geeft ook workshops, die vooral gaan over de vraag ‘hoe kan ik plantaardig koken?’ Hierin leer je hoe Roos al haar lekkere gerechten maakt en weet jij uiteindelijk zelf hoe je een plantaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Dus ben je geïnteresseerd in plantaardig koken? Dan is dit de perfecte plek om het te leren!

*Groenten van Roos organiseert op geplande momenten nog wel diner-avonden, meditatie-avonden en Sunday brunches. Meer info hierover vind je op haar website!

Boordevol groente
Mijn ervaring bij Groenten van Roos was heel verrassend. De gerechten die ik heb geproefd zijn de ‘GO PEANUTS’ – een door gado gado geïnspireerde salade met veel pinda, tempeh en greens en ‘THE SUPER HERO’, die bestond uit zoete aardappelkoekjes, falafel, aubergine, broccoli, paprika, rode ui, greens en dille-yoghurt dressing. Bij beide gerechten had ik niet door hoeveel groenten ik aan het eten was!

Als toetje nam ik de frambozen cheesecake. Je zult vast denken: hoe kun je cheesecake maken zonder kaas? Deze vraag heb ik ook aan Roos gesteld en het antwoord is: cashewnoten! Wist jij dat dat kon? Ik heb ervan genoten en ik ben heel benieuwd wat er op het volgende menu zal staan!

Bij Groenten van Roos kun je terecht voor heerlijke plantaardige gerechten die, zoals de naam van het restaurant als doet vermoeden, boordevol groenten zitten. Gezond én lekker dus! Naast dat je deze gerechten kunt bestellen, kun je ook via workshops leren hoe je zelf plantaardig kunt koken. Deze bijzondere plek is zeker een bezoekje waard!

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

De Groenten van Roos – Paardestraat 22, 6131 HC Sittard – www.groentenvanroos.com

Ga jij heerlijke vegan gerechten bestellen bij Groenten van Roos? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Groenten van Roos: plantaardig eten in Sittard
Article Name
Groenten van Roos: plantaardig eten in Sittard
Description
Wij gingen langs bij restaurant Groenten van Roos in Sittard. Heerlijke vegan gerechten vol groenten. Benieuwd naar onze ervaringen? Je leest het hier!
Author