Tot 13 november: vega in het Hard Rock Café
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

Het wereldwijd populaire Hard Rock Café ken je waarschijnlijk wel van de t-shirts, muziek en de vleesburgers. Niet echt dé plek voor een vegetariër, zou je denken. Maar nu willen ze laten zien dat ze het ook anders kunnen met een maand lang een speciaal vegetarisch menu! Salades, maar ook hun typische gerechten als burgers, creatieve cocktails en bites, allemaal met die typisch Amerikaanse, beetje extreme twist. Nieuwsgierig? Dit menu is nog tot 13 november beschikbaar!

Interieur
Het Hard Rock Café in Amsterdam vind je op het leuke Max Euweplein, vlakbij het Leidseplein. Het is een groot pand aan het water, met een restaurant en bar, een winkeltje voor de typische Hard Rock t-shirts en een terras. Het terras grenst aan het gezellige pleintje, waarbij ik meteen aan vakantiegevoel kreeg. Binnenin het restaurant is het hoe je het zou verwachten: donker, rockmuziek op de achtergrond en overal items van bekende muzikanten. Het eetgedeelte is niet één grote zaal, maar meerdere kleine delen. Mooi zijn de grote ramen, die je uitzicht geven op het vondelpark inclusief de gracht van Amsterdam. Grappig detail was de Halloween-aankleding in de bar!

Bediening en gasten
Naar het Hard Rock Café ga je niet als je een rustig etentje wilt. Het restaurant is vooral populair onder toeristen, waarschijnlijk aan het begin van een avondje uit. Dit maakt het druk en als je pech hebt, ook heel lawaaierig. Wij hadden de pech dat we achter een hele luide groep zaten en daardoor lastig een gesprek konden voeren. Dit is zeker niet in het hele restaurant het geval, maar het kan hier wel voorkomen. De bediening was heel aardig, leuk en spontaan, maar de organisatie had beter gekund. Zo was er wat mis gegaan met de reservering en kreeg ik een salade waar kip in verstopt zat. Fouten zijn natuurlijk menselijk, en het werd gelukkig netjes opgelost!

Vegetarisch smullen
img_8662
Het vegetarische menu bestond uit twee vegetarische cocktails, één voorgerecht/borrelbite en verschillende hoofdgerechten. Nu zijn cocktails natuurlijk normaal al vegetarisch, maar voor dit menu wilden ze iets speciaals. De non-alcoholische versie bestond uit een mix van wortel-, appel- en sinaasappelsap, orgeat siroop (een zoete siroop van amandel, suiker en sinaasappel bloesemwater), gember en munt. Even wennen, echt anders dan anders, maar zeker wel lekker! De alcoholische versie was heel apart met wodka, komkommer, munt, limoensap, rode ui en Griekse yoghurt. Een soort tzatziki met alcohol erin. Niet onze favoriet, maar gelukkig is er naast deze veggie varianten nog een enorm assortiment van andere cocktails.

Dan het eten! Heel leuk waren de ‘crispy buffalo style bloemkool wings’, de slimme vega versie van kippenpootjes. Hierbij kon je kiezen of je ze normaal, pittig of extra pittig wilde, wij zouden voor ‘normaal’ gaan want die is al best spicy. Deze kreeg je met stengels wortel en selderij en een dip van blauwe kaas. Een topper voor bij de borrel! De venkel, bietjes en sinaasappel salade met munt, koriander, lente ui en een dressing van knoflook, limoen en komijn was iets te veel sla, iets te weinig toppings en heeeeel veel knoflook. Goede combinatie, maar moet nog een beetje op geoefend worden. De andere salade was er eentje van pico de gallo (salsa) met quinoa, limoensap, koriander, rucola, rauwe spruitjes, pittige pecans, feta en cranberry in een citrusdressing. Super lekker! De verschillende smaken en structuren maakten hem aangenaam en fris om te eten.

De bloemkoolburger, als de vegetarische versie van hun Amerikaanse specialiteit, was echt fantastisch. De burger is zelfgemaakt van bloemkool, knoflook, ui, geitenkaas, oregano en broodkruimels waardoor hij heerlijk crispy van buiten, en zacht van binnen wordt. De burger zat op een geroosterd bolletje met courgette, kaas, rucola, tomaat en aioli en werd geserveerd met gekruide frietjes. De combinatie van structuren en smaken maakten dit tot een heerlijke, sappige burger, precies zoals hij hoort te zijn. Het laatste gerecht van het vegetarische menu was een gekruide wrap met gegrilde groentes zoals aubergine, paprika en pompoen, pittige mayonaise en baby rucola. Daarbij kwam een salade gemaakt van salsa-groenten. Wraps met gegrilde groenten doen het altijd goed, dus weinig op aan te merken.

Toe kregen we een dessert wat niet speciaal bij het vegetarische menu hoorde, maar wel echt heel lekker was. Een goude oude: warme applecrumble van sappige appels, met bladerdeeg en kruimels van walnoot met kaneel, een grote bol vanille-ijs en karamelsaus.

Tot 13 november!
Kortom, het Hard Rock Café is nu niet de beste vega hotspot van Amsterdam, maar doet wel z’n best. En dat waarderen we! Voor een Amerikaanse night out met cocktails, muziek en een dikke burger kan je hier goed terecht! De hoofdgerechten kosten rond de 14 euro, de cocktails tussen de 10 en 17 euro. De vega maand duurt nog tot 13 november. Ga jij erheen?

Hard Rock Café – Max Euweplein 57-61 Amsterdam – 020 523 7625 – www.hardrock.com/cafes/amsterdam

 Ga jij erheen? Laat het ons weten via een berichtje of een foto op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd! 

 

Summary
Vegetarisch American style in het Hard Rock Café van Amsterdam
Article Name
Vegetarisch American style in het Hard Rock Café van Amsterdam

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!