Print Friendly, PDF & Email

Helaas is het café sinds juni 2020 gesloten. Gelukkig ben je voor een duurzame vegetarische of veganistische catering nog steeds aan het goede adres! Ben je benieuwd naar de opties? Dan kun je even langs gaan of hier een kijkje nemen. 

Deze hotspot zit goed verstopt, maar is werkelijk een pareltje in hartje Amsterdam: HartBiet. Dit vegetarische lunchcafé is te vinden in De Nieuwe Yogaschool, waar het zowel leden als niet-leden verblijdt met bewust, duurzaam en gezond eten. Niet een yogalesje trok ons naar deze hotspot, maar een nieuwtje over een nieuw vegetarisch cateringbedrijf: HartBiet Catering! Wij gingen langs en maakten kennis met HartBiet!

Interieur
HartBiet is een vegetarisch lunchcafé gelegen in De Nieuwe Yogaschool. Bij binnenkomst voel je de sfeer van de locatie direct. Het kalme en rustgevende gevoel dat hoort bij yoga, hangt in de hele ruimte. Dit geldt voor zowel de yogastudio’s als de woonkamer, oftewel het café. De woonkamer is ruim en licht en geeft gasten de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en bij te komen van een yogales. Het is een grote ruimte die je zou kunnen indelen in 3 gedeeltes: de bar, een gedeelte met tafels en stoelen en een lounge gedeelte. Het fijne aan HartBiet is dat de ruimte niet overbodig gevuld is met snuisterijen. Kleine details als een paar kussens en een aantal lampen geven deze ruimte een warm gevoel.

Bediening en gasten
Laten we beginnen met de bediening. Al bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen door een meisje achter de toonbank. Hierna liepen wij door naar de bar, waar wij kennis maakten met Daan, een van de twee personen die HartBiet runnen. Wat ons erg opviel aan het personeel was de oprechte vriendelijkheid naar de gasten toe. Met bijna iedereen werd wel een praatje gemaakt en het effect daarvan was duidelijk te merken aan de sfeer in het café. Niemand was in een slechte mood en op bijna ieders gezicht was wel een glimlach te zien. De gasten die je overigens in dit café kan vinden zijn leden van de yogaschool, maar zeker ook niet-leden. Dit zijn over het algemeen mensen die in een rustige omgeving aan het werk willen. Wellicht onder het genot van een heerlijke cappuccino of gemberthee.

Vegetarisch genieten
Dan komen we nu aan bij het gedeelte waar jullie allemaal op gewacht hebben: het eten. Wat waren wij verrast! Ons bezoek begon met een verse gemberthee. Mocht je fan van deze thee zijn, dan kunnen wij deze versie zeker aanraden! Wat volgde was een bestelling van 2 gerechten: de Brieyonce (oh yeah!) en de High Plank. Het broodje Brieyonce bestond uit getoast desembrood met geitenbrie, vijgenjam, pecannoten, veldsla en balsamico. Een heerlijke combinatie van ingrediënten. Voor dit broodje komen we zeker nog eens terug! Het andere gerecht, de High Plank, bestond uit een een soep en wrap naar keuze + een salade. Wij kregen een tomaat-linzensoep, een volkorenwrap met bietenspread, avocado, spinazie, geitenkaas en zonnebloempitjes en een quinoa salade. Een volledige en heerlijke maaltijd, perfect als brunchgerecht! Met name de wrap, ook wel bekend als Bietlove, viel bij ons erg in de smaak. Aangezien wij van tevoren natuurlijk een beetje research hadden gedaan naar dit café, besloten wij dat we als afsluiter absoluut een cappuccino moesten bestellen. Als je de afbeelding hieronder ziet, snap je wel waarom. Hierbij kregen wij een vegan snackje: een chocoladetaartje met dadel-tahini dressing en een zadenreepje met chocoladelaag. Heerlijk! Wat hebben wij genoten.

HartBiet catering
Niet alleen in het café zelf kan er genoten worden van bewust, duurzaam en gezond eten. HartBiet is sinds kort ook een cateringbedrijf! In samenwerking met Trees for All en GiantLeaps heeft HartBiet als eerste in Amsterdam klimaatneutrale catering-opties geïntroduceerd. Dit houdt in dat bij hun ingrediënten wordt gekeken naar de herkomst, wijze van bebouwing en transport hiervan. Daarnaast wordt er gekeken naar de impact van het energieverbruik van hun keuken, waardoor ze uiteindelijk kunnen berekenen wat de impact is van jouw bestelling op het klimaat. Aan de hand van een 5-punten schaal, die met een kleurensysteem wordt weergegeven, kan je per gerecht zien hoe hoog de impact hiervan op het klimaat is. Heeft jouw gerecht een groot negatief impact op het klimaat en zou je dit willen verbeteren? In dat geval kan je ervoor kiezen je gekozen maaltijd klimaatneutraal te maken. Vink dan onder het besteloverzicht de optie ‘Ja, ik wil deze lunch klimaatneutraal maken’ aan. HartBiet past de maaltijd dan zo aan dat deze verandert in een klimaatneutrale maaltijd. Een prachtig en vernieuwend concept met heerlijke en gezonde gerechten!

Café HartBiet – Laurierstraat 109 – 1016 PL Amsterdam

Ben jij bij Café HartBiet geweest, of wil je er graag heen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
HartBiet: vegetarisch lunchcafé begint cateringbedrijf!
Article Name
HartBiet: vegetarisch lunchcafé begint cateringbedrijf!
Description
Deze hotspot zit goed verstopt, maar is werkelijk een pareltje in hartje Amsterdam: HartBiet. Maak kennis met dit vegetarische lunchcafé en cateringbedrijf!
Author