Print Friendly, PDF & Email
4.7/5 - (4 stemmen)

Het barst van de hippe healthy hotspots in Amsterdam. Hoe kan je je dan nog onderscheiden van de rest? JUIST, hang schommels op midden in het restaurant! Dit geniale idee hebben de Italiaanse eigenaren van H/EART.H uitgewerkt in het nieuwe soeprestaurant aan de Albert Cuypmarkt. De naam H/EART.H is een combinatie van heart en earth. Omdat ze koken met hun hart voor een groene, duurzame wereld. De eigenaren hebben gewerkt bij veel verschillende horeca gelegenheden in Amsterdam, maar wilden toch hun eigen draai geven aan het eten die ze bereiden en de manier waarop het wordt geserveerd. Uiteindelijk hakten ze de knoop door en besloten om hun eigen soup shop te openen. Swings and soups, do I need to say more?!

Interieur
Wat is er nou beter dan genieten van heerlijke vegetarische soepjes in de gezellige Pijp? Sì, schommelend genieten van je heerlijke vegetarische soep! Verscholen achter een van de vele marktkramen van de Albert Cuyp vind je deze lieve Vegetarian Soup Shop. Op de gevel staat het bijzondere logo met een hartje en de wereldbol, waardoor mijn aandacht getrokken werd. Bij binnenkomst krijg je gelijk een woonkamer gevoel: naast de deur staat een ouderwetse kapstok en op de banken liggen gezellige kussentjes. Al het meubilair hebben de jongens zelfgemaakt: mooie houten banken, lampen, plantenbakken en uiteraard de schommels. We kregen van de eigenaar een uitgebreide uitleg over al de kunstvoorwerpen die aan de muren te bewonderen zijn. Er hangen schilderijen van kunstenaars over de hele wereld. Portretten van locals uit Amsterdam tot skateboarden die zijn geverfd door creatievelingen uit Amerika.

Bediening en gasten
Als je mij vraagt waarom je een kijkje zou moeten nemen bij H/EART.H is het niet per se vanwege de heerlijke soepen of gave schommels. Wat mij zo positief maakt is het enthousiasme van de eigenaren. We werden warm onthaald en al snel bleek dat de typische Italiaanse gastvrijheid op de voorgrond staat. Met hun heerlijke Italiaanse accent legden ze van alles uit over de inrichting en het eten. Ze vertelden over hun horeca ervaringen in Amsterdam, de Italiaanse limoncello en over alle kunstenaars die ze hebben ontmoet voor de aankleding. Er heerst een ontzettend vrije en persoonlijke sfeer. Je kunt zien dat de eigenaren hun hart hebben gestoken in de shop en dat ze er alles aan doen om de klanten een mooie ervaring te bezorgen. Er werd uitgebreid de tijd genomen om bij elk gerecht dat we kregen te vertellen wat het precies is en waarom het speciaal voor hun is.

Vegetarisch smullen
YES! Een 100 % vegetarisch restaurant met toch een origineel aanbod aan gerechten. Op de kaart staan zes soepen en een paar sandwiches. Nieuw op het menu zijn de twee herfstige salades, die wij als eerste mochten proberen. We hebben alle soepen geproefd voordat we een keuze moesten maken welke we wilden eten. En echt, het was een pittige keuze!! Wat een originele en vooral lekkere soepen zijn het! Bij het proeven van de soepjes lijkt het echt alsof je een reis rond de wereld maakt: elke soep deed mij denken aan een ander continent. Als eerst beleefden we de pittige kokossoep in Thailand en we eindigden onze reis in Italië met een cherry tomaten-maissoep. Deze laatste was ook uiteraard de favoriet van de chef, omdat het hem aan thuis deed denken. En een Italiaanse kok zou geen Italiaanse kok zijn als hij geen tiramisu zou serveren. Er staan zes verschillende smaken tiramisu op de kaart. Waaronder een variant voor de veganistische foodies onder ons! Zelf hebben we gekozen voor de limoncello- en de hazelnotentiramisu. Seriously: heaven on (h)earth!!

H/EART.H, Albert Cuypstraat 208 Amsterdam, 06 45728107, https://www.facebook.com/hearthamsterdam/

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
H/EART.H: good for you and for the earth
Article Name
H/EART.H: good for you and for the earth