Print Friendly, PDF & Email

Bij BROEI in Utrecht proef je de avontuurlijke kant van vega, bruist het van de gezelligheid en broeit het van inspiratie. Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is BROEI in Utrecht. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder of lees ons blog op de site van Lekker Vega!

Een broeiplaats
Zoals het WiFi-wachtwoord omschrijft is BROEI een ware broeiplaats voor ideeën en nieuwe avonturen, maar ook voor cultuur en natuur. In het restaurant broeit en groeit er uiteraard van alles, maar een urban jungle is niet de goede omschrijving. Het interieur is gevuld met reisboeken, beelden en andere spullen waarvan het lijkt alsof ze van over de hele wereld zijn meegenomen. Het zorgt voor een huiselijk gevoel. Zelfs om etenstijd zijn sommige gasten nog ijverig aan het werk! Hoewel het restaurant bomvol zit, is de sfeer ongedwongen en gezellig druk. Het personeel straalt een relaxte sfeer uit, waardoor ze echt een gevoel van thuis creëren.

Het menu
Het Chef’s Choice menu bestaat uit zes gerechtjes + een dessert én eventueel een kaasplankje toe. De gerechtjes worden zorgvuldig uitgekozen door de chef, maar het leukste is eigenlijk dat deze gerechtjes niet op het standaard menu staan. Het is dus echt een verrassing wat je krijgt! Het Chef’s Choice menu wijzigt nagenoeg wekelijks, waardoor je bij BROEI altijd een nieuwe ervaring aangaat. Het menu speelt ontzettend met structuur en laat alle uithoeken van de vegetarische keuken zien. Zo werden we steeds verrast met een nieuw type gerecht en niet beperkt tot bowls, salades of de welbekende groenten. Onze tafel is zelfs geen salade gepasseerd. Net zoals de reguliere menukaart komt Chef’s Choice in meerdere, kleine porties om te delen. Het deelconcept verzekert je niet alleen van talloze smaaksensaties, maar ook van een gepaste aandachtsverdeling tussen je metgezel en het eten. Wel zo eerlijk…

Gerechten
Wij probeerden een zoete, maar ook frisse gang van grapefruit en mango op een bedje van anijs- en speculaascrumble. Een ontzettend smaakvolle combinatie, die ook niet zou misstaan als dessert.  De volgende gang? Een prachtig pronkstuk van ui, paarse spitskool, Belgische kaas en paddenstoelen. Een mooi gerecht, dat mij vooral verraste door de heerlijke, rookachtige smaak van de paddenstoelen. Vervolgens werd een schnitzel van knolselderij met een laagje paneermeel en ravigotesaus geserveerd. Super leuk, want dit leek net fish&chips! Een echte openbaring, waardoor ik zelf ook zin kreeg om meer te gaan experimenteren in de keuken! Als dessert kregen we pompoen-sinaasappelijs met flinke stukken brownie en fudgecrumble. Je leest het goed: fudgecrumble! Wil je de avond extra speciaal afsluiten? Neem dan nog een decafé koffie; die wordt gemaakt van de wortel van witlof.

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

BROEI – Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht – www.broei-utrecht.com

Heb jij al eens een tafeltje bezet bij BROEI? En wil je jouw ervaring met ons delen? Laat een reactie achter op onze website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Hotspot: BROEI
Article Name
Hotspot: BROEI
Description
Wij testen regelmatig leuke hotspots uit. Deze keer aten we bij BROEI Utrecht. Een broeiplaats voor unieke vegetarische gerechten.
Author