Print Friendly, PDF & Email

Houd je ook zo van een feestelijke high tea, maar zit je broek je achteraf nét iets te strak? Zo kan ik altijd intens genieten van alles wat maar op een etagère wordt aangeboden, maar blijf soms toch achter met een misselijk gevoel. Bij Café Droog pakken ze het anders aan. Hier krijg je namelijk gezonde broodjes en (vegan) taartjes met veel minder suiker. Deze Amsterdamse hotspot is in eerste instantie onderdeel van een designbureau. Je zal je hier dan ook niet snel vervelen, overal om je heen is wel iets leuks te zien. Langsgaan voor een heerlijke lunch of drankje kan natuurlijk ook, maar wij gingen voor de tea high.

Interieur
Als je binnenkomt bij Droog loop je eerst door de kunstgalerij. Het is een populaire plek, maar je moet wel weten dat het er zit. Voor het restaurant neem je de afslag richting het felgele trappenhuis naar boven. Een even felgeel raampje kijkt hier uit over de weelderige maar goed verzorgde sprookjestuin. Bij lekker weer kan ook hier gegeten worden. Wij kozen ervoor binnen te zitten, want ook de binnenruimte is een lust voor het oog. Je betreedt een grote witte zaal met contrasterende zwartgeverfde balken op het plafond. Hierdoor oogt het vertrek hoog en indrukwekkend. Elk tafeltje is afgebakend met een eigen tapijtje. Ook in het restaurant staan verschillende kunststukken en items tentoongesteld. In de zaak vind je bijvoorbeeld een grote boom, een parasol, een levensgrote versie van Rembrandt en een installatie van geupcyclede materialen. Er is hier hoe dan ook genoeg moois te zien!

Bediening en publiek
Je vindt Droog middenin het centrum van de hoofdstad. Het publiek dat hier binnenkomt is dan ook heel divers. Omdat deze verborgen parel onderdeel is van een designstudio komen er veel kunstliefhebbers, maar de ruimte leent zich ook goed voor feestelijke gelegenheden. Zo wordt het sinds kort weer verhuurd voor kleinschalige bruiloften en evenementen. Op de meeste dagen is Droog gewoon open voor publiek, en is er genoeg ruimte om in privé-sferen van een lunch of high tea te genieten. Of neem lekker comfy plaats op een van de design loungebanken. De bediening van Café Droog is energiek en super vriendelijk. Al met al heerst er bij Café Droog een hele ontspannen en spontane sfeer.

Gezonde high tea
Bij Café Droog kan je terecht voor een lunch of high tea. Wij gingen natuurlijk lekker feestelijk voor de tweede optie, en hadden geen spijt! We begonnen onze middag met een feestelijke cocktail, want waarom niet! Daarna gingen wij voor een potje milky oolong thee en werd er een heleboel hartigs en zoetigheid voor onze neus gezet. We kregen ieder een broodje bietenhummus met gegrilde courgette, een broodje pesto met pompoen en rucola, een héérlijk pittig pompoen zoete aardappelsoepje, een hartige venkelscone en een zoete scone met framboos. Daarnaast zijn er kleine stukjes taart om te delen. Wij proefden de gezonde worteltaart, een vegan brownie, citroen maanzaadcake en een klassieke boerencake. Alles kan plantaardig worden geserveerd, gegarandeerd wanneer dit al bij de reservering wordt doorgegeven. Wij hebben echt ons best gedaan om al het lekkers op te eten en we hebben enorm genoten!

Droog Gallery
De Droog Gallery werd eigenlijk opgericht als een pop-up concept, maar heeft inmiddels al 10 jaar een plekje weten te behouden. Ze werken samen met grote namen in de kunstwereld, en musea als het Stedelijk. De naam hebben zij te danken aan de simpele droge humor die door de kunststukken schemert. We zien een installatie van koffers, gekleurde op elkaar gestapelde matrassen en bizarre serviezen. Deze laatste vind je ook terug in de giftshop, samen met nog meer waanzinnige cadeautjes. Bij Droog vind je ook een aantal duurzame items. Zo zijn de witte tafelbladen waar je in het restaurant aan zit gemaakt van oude yoghurtverpakkingen, al zou je dit nooit zien als je het niet wist. En laat een medewerker per ongeluk een bordje of vaas vallen? Geen probleem. Middels de Japanse techniek Kintsugi worden ze weer gelijmd met gouden verf, want scherven brengen geluk!

Wil je een leuke middag beleven in een interessante omgeving, heb je iets te vieren of wil je jezelf en een vriend(in) verassen met een heerlijke lunch of high tea, dan is dit dé plek voor jou!

Gratis mimosa bij High Tea
Denk jij nou, dat wil ik wel? Bij het doorgeven van de speciale kortingscode HippeVegetariër krijg je bij de high tea een mimosa van het huis! Vergeet ook niet vooraf je dieetwensen te vermelden 🙂 Let op! De code is geldig t/m 31 november 2020.

Café Droog – Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam – https://www.droog.com 

Ben jij weleens bij Café Droog geweest? Of lijkt het je leuk? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
Hotspot: Café Droog + actiecode
Article Name
Hotspot: Café Droog + actiecode
Description
Bij Café Droog kan je heerlijk vegetarisch en gezond high tea'en, en zal je je niet snel vervelen. Lees hier onze review!
Author