Hotspot: fine dining bij Restaurant De Dyck
Caroline Prins

Hotspot: fine dining bij Restaurant De Dyck

vrijdag 30 juli 2021
Een restaurant dat haar menukaart baseert op haar eigen moestuin, hoe leuk is dat?! Voormalig boer Reinier Kempenaar besloot in 2012 een restaurant te starten met als missie de producten van zijn akkers en moestuin dichter bij de consument te brengen. Die moestuin wordt ook wel het "Groene Hart" van het bedrijf genoemd en is dus de bron van alle groenten, kruiden en fruit die ze serveren. Fine dining van eigen bodem dus!

Interieur en omgeving
Het restaurant ligt in een prachtig akkerlandschap. Als je binnenkomt word je meteen meegenomen in de wereld van de natuurlijke producten van De Dyck. Door middel van potten in allerlei verschillende soorten en maten worden zelfgemaakte producten gepresenteerd, je kijkt werkelijk waar je ogen uit!

Het interieur van het restaurant heeft als doel om de authenticiteit van de (voormalige) boerderij en moderniteit samen te brengen en één ding is zeker: dat is gelukt! Zo dineer je namelijk direct naast de oude stallen. Door gebruik te maken van een glazen wand krijg je als gast een kijkje in de oude stal. Deze is overigens ook af te huren voor bedrijfs-/trouwevenementen!Duurzaamheid
Fun fact: van de bij het diner overgebleven rode en witte wijn maakt De Dyck rode- en witte wijnazijn! Circulariteit en duurzaamheid staan bij dit restaurant namelijk hoog in het vaandel. Het doel van dit restaurant is om 100% zelfvoorzienend te worden. Om dit te bewerkstelligen worden veel producten gefermenteerd. Ge-wat? Gefermenteerd: het gecontroleerd laten rotten van voedsel. In sommige seizoenen is het klimaat namelijk niet gunstig genoeg voor gewassen om te groeien. Door gefermenteerde ingrediënten te gebruiken tackle je dit probleem. Zo kan je ook in minder goede seizoenen genieten van gewassen uit de betere seizoenen. Bovendien creëert het fermenteren van voedsel ook nog eens unieke smaakexplosies die het gerecht éxtra lekker maken. Slim, toch?

Bediening en publiek
Na een warm onthaal bij binnenkomst, kregen we een rondleiding door de moestuin. Vol passie en enthousiasme vertelden eigenaar Reinier en chef Martijn ons alles over de verschillende gewassen. We mochten zelfs een aantal rauwe gewassen proeven! Van gele courgettes tot jalapeños: they got it all! Na de rondleiding kregen we een bijzonder aperitief op het zonnige terras, namelijk een glas van hun zelfgemaakte frisdrank: Jun. Deze alcoholvrije, cocktailachtige drankjes zijn er in twee heerlijke, frisse smaken, welke we beide mochten proberen. Ook kregen we alvast drie kleine gerechtjes: de food experience kon beginnen! Na het aperitief werd het diner binnen voortgezet. De bediening was zeer vriendelijk en scherp. Zo werd het brood de gehele avond (indien wenselijk) aangevuld en adviseerde de sommelier je de beste wijnen. 

 

 

 

 

 

 

 

De smaak van de moestuin
Het menu draait dus om de moestuin, wat betekent dat de gerechten in principe vegetarisch zijn. Wil je toch vis of vlees? Dat kan, tegen een extra bijdrage. Wij lieten ons natuurlijk verrassen door het vegetarische menu. Waar de botersla normaal gesproken met Hollandse garnalenbouillon gemaakt wordt, is deze voor de vegetariërs met sojabouillon te krijgen. Wat stond er verder op het menu? Aubergine met rammenas, koolrabi met eidooier, spitskool met ricotta en rode biet barbecue style! Geloof me, zelfs als je niet van biet houdt, is die laatste nog steeds verrukkelijk! Kun je nagaan ;)
Hoe gek het ook klinkt: De Dyck bewijst maar weer dat groenten in je dessert echt heerlijk kunnen zijn. Zo serveerden ze ons een yoghurtbol gevuld met frisse komkommer: een soort lavacakeje, maar dan anders!
De gerechten waren verrassend, mooi gepresenteerd en bovenal erg lekker! Dankzij de sommelier waren de wijnen perfect afgestemd op de gerechten. Een heus totaal pakket dus! 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al..
Zijn wij heel enthousiast geworden van dit duurzame en innovatieve concept! Absoluut een aanrader als je luxe, natuurlijk en vegetarisch wil dineren. Wil je de hele moestuin experience? No problemo! Laat van tevoren even weten dat je graag een kijkje zou willen nemen en het personeel van De Dyck staat vol enthousiasme voor je klaar! Ook kan je ruimtes afhuren voor feesten, trouwerijen en vergaderingen. Het restaurant is goed te bereiken met de auto en met de bus.

Restaurant De Dyck | Woudsedijk-Zuid 43 | Woubrugge

Ben jij al een keer bij restaurant De Dyck geweest? Of wil je er nog graag naartoe? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Hallo, Kan u ook veggie restaurant in België doorgeven aub? Mvg

11:37 19 januari 2024

Hi! Op dit moment hebben we alleen hotspots in Antwerpen! Deze kun je hier vinden: https://www.dehippevegetarier.nl/op-reis/antwerpen-beste-ontbijt-lunch-hotspots/ Ik hoop dat je zo hebt gevonden wat je zocht! Groetjes, Robin

11:37 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.